pa taj auto je novije konstrukcije motora, zahteva adekvatno konstruisanu gasnu opremu, strucnu ugradnju koje nema na svakom cosku...a to mora da kosta adekvatno.
sto je noviji auto, gasni sistem je skuplji je skoro opste vazece pravilo.
ako se auto kupi da se duze koristi, preveze puno km onda ni cena autogas ugradnje nije bauk bas toliko.
Obrati paznju na godiste automobila.
Ako je auto proizveden:
- pre Februara 1999. ima metalnu usisnu granu i 147KS (108kW)
- posle Februara 1999. ima plasticnu usisnu granu i 155KS (113kW)
Na stariji model mozes da ugradis LovEco Pro, a na noviji nazalost mora skuplja varijanta.
Ako nisi siguran koje ti je godiste auto; sagni se i pogledaj ispod zadnjag branika na rezervoaru srebrnim flomasterom pise datum izlaska iz fabrike (pod uslovom da ti neko to nije lazirao). Takodje noviji model ima drugaciji enterijer, masku na haubi i automatsku klimu.
auto je kraj '98 imam plasticnu usisnu granu,inace od '98 pa sve do '01 se prave sa plastincom usisnom granom i 113kw ili 155ks,a od '95 pa do '98 je verzija sa bez plasnicne usisne grane i sa manje ks. imam auto klimu i izgleda da ce morati da se ugradi plin od 1000e pa navise
Moj dobar drugar poseduje Fiat Bravo `98 HGT 2.0i 20v (ja mislim blizu 160ks) i ugradio je plin na njega (ali klasican "venturi" sistem sa Lovatovom opremom) i auto radi ekstra (kada se normalno vozi prosek je 11l plina a kada se gazi pitaj boga koliko trosi). Kod tog motora je problem gde postaviti opremu pod haubom (mnogo malo ima prostora) ali tebe to ne zanima tu neka se majstor pomuci. Drugarov motor inace ima metalnu usisnu granu. Ti treba sigurno da proveris od kojeg materijala ti je usisna grana. Preporuka> Ako imas metalnu Lovato LOV-ECO (ja mislim do 550 e); ako imas plasticnu (Lovato FAST ili BRC SEQUENT) i to radi kod ovih momaka > BG Auto Centar Rasic (IvanT) ili ugradi kod NS Dore (vidi gde ti je blize)...
haubom (mnogo malo ima prostora) ali tebe to ne zanima tu neka se majstor pomuci. Drugarov motor inace ima metalnu usisnu granu.
Ključne reči za uspeh posla. Nije problem da se majstor pomuči nego kako će to onda da radi. Ja znam da stavim isparivač ispred točka u blatobran ako nema nigde drugde mesta, problem je što je to onda dva veka daleko. Motor koji je predvidjen za "divljanje" jako nevoli kad je isparivač dva veka daleko jer je to dobar preduslov za detonaciju. To što neko vozi isti takav motor a nema detonacije ništa ne znači jer nema dva ista motora kao ni vozača. U takvim sučajevima uvek predlažem sistem sa pritiskom umesto venturija a ovde je dilema rešena i time što ima plastičnu granu.
Otvaranjem mogućnosti na kredit ni ova nova oprema nije više tako skupa....
usisna grana je od tvrde plastike,vidi se iz aviona da je plastika
motor je strava,i stvarno je greota stavljati plin u njega a da to nije kvalitetno,i mislim da jedina varijanta Sequent,samim tim sto je snaga motora na plin dosta bolja,mislim da gubi svaga 2% manje nego na benzin,dok je skoro 10% sa obicnim plinom losija vuca,kao i potrosnja koja je ista kao na benzin kad se ugradi sequent...da je motor mozda 1.2 pa da se i ugradi obicni plin,ali stvarno je steta ugraditi plin u ovakav motor a da to nije kako treba...inace auto trosi benzina 13litara u strogom centru dok na otovorenom to je 8 litara (leti) a zimi pa bolje da negovorim...ali zato ide.... tako da bi plina trosio oko 20litara dok sa sequent to bilo u strogom centru isto kao i benzin...tako sam makar cuo. ma da opet morao bi dobro da pripazim kome se daje auto da mi (vam) to radi *mislim na ugradnju* ipak tu se busi blok motora i ako je neko nestrucan ili ako napravi neku gresku moze ceo motor da se s****...samo da malo manje trosi nebi ni rasmisljao o plinu ali ovako
pa hoce on i 12-13l da popije kad se stisne gas,ali zato ide...
prosle godine malo falilo da kupim jednog takvog ('97.god.), samo sto je bio "malko" cacnut (173KS izmjereno). auto je isao ko azdaja (kad je potjera sv.georgije ). ali i potrosnja je bila odgovarajuca...bez 14/100 nije trebalo ni da se sjeda za volan
Comment