interesuje me potrosnja plina kod pezo 306 1.6i 65KW,imam sekvent plin,na otvorenom mi se ne spusta potrosnja ispod 8,8l.Koja bi trebala da bude normalna potrosnja za ovaj automobil na plinu?
potrosnja plina kod pezoa 306 1.6i
Collapse
X
-
Re: potrosnja plina kod pezoa 306 1.6i
Sekvent ima dosta snage, skoro kao na benzinu, tako da razliku u snazi ne možeš primjetiti ali u potrošnji ćeš je sigurno primjetiti jer je veća od benzina za nekih 20-25 % , pa znaš koliko ti je trošio na benzinu što zavisi od stila i uslova vožnje pa preračunaj. Inače na savremenijim autima je veća razlika u odnosu na karburatorske jer je kod novih sa senzorima iskoristivost benzina skoro 50% a kod karburatora oko 30%, a kod iskoristivosti plina nije tolika razlika pa otuda i relativno velika potrošnja.I dragsteri koriste alkohol
-
-
pa ovi sto su ugradjivali plin kazu da mora vise trositi jer je full ubrizgavanje sve cetri odjednom,a ne ko kod novih auta svaka pojedinacno,a na benzinu mi je trosio ispod 7 litara na otvorenom.sto se tice snage ima i nema ovako nekih problema,pa me zato interesovalo jer neko ima pezo 306 sa tim motorom na plin i kolika mu je potrosnja...
Comment
-
-
Ma može se on sigurno i drugačije podesiti, kod mene je tako a razgovarao sam neki dan sa čovjekom koji vozi alfu na sekvent i kaže da je i kod njega slično. Vidim da i ti voziš forda kolika je razlika u potrošnji kod tebe, nevjerujem da iko ima razliku do 10% koliko obećavaju neki kod ugradnje. Ja sam ugrađivao u "eko autogas" Kragujevac i Novi Sad a ponovo mi je radio program u Novom Sadu ovlašteni servis kuji sam našao u časopisu na BRC reklami tako da sam smatrao da je to to, ali ako kod većine vozača nije tolika razlika a da auto vuče kao na benzinu onda sigurno kod mene nešto nije u redu. Ja mislio pomoći čovjeku u vezi pežoa a vjerujem da mu zasad nismo puno pomogli.I dragsteri koriste alkohol
Comment
-
-
Originally posted by kapitalac... nevjerujem da iko ima razliku do 10% koliko obećavaju neki kod ugradnje...
Comment
-
-
Originally posted by misic_zinteresuje me potrosnja plina kod pezo 306 1.6i 65KW,imam sekvent plin,na otvorenom mi se ne spusta potrosnja ispod 8,8l.Koja bi trebala da bude normalna potrosnja za ovaj automobil na plinu?
Comment
-
-
Ne znam za tvoj ali moj 307 trosi najvise do litar vise od benzina, zavisi gde sipam plin. Mada mi se desilo kada sam vozio A4 da mi je trosio 4 lit vise i na kraju se ispostavilo da je bio neki senzor u pitanju ne vezano za plin i kada sam to zamenio bilo je ok isto kao benzin kao sto sam vec rekao do litru vise.
Comment
-
-
Zvanicno kada vam majstor ugradjuje sekvent prica ide da trosi do 10% vise, ali u praksi se pokazalo da to nije uvek tako i da potrosnja ide i preko 20%. Naravno sve zavisi od stila voznje i kvaliteta plina (ako je sve ostalo u redu)!!!
Imalo je u SAT reviji poredjenje novih automobila sa njihovom ugradnjom uredjaja za TNG i zvanicno potrosnja je 20-25% veca od benzina!
Licno meni je tu negde oko 10%, ali ne mora uvek da bude tako
Comment
-
-
Imam sličan problem na ZX Citroenu. Motor je isti 1,6i, samo je kod mene potrošnja još drastičnija. Na otvorenom 10l a po gradu, ovdje napominjem da su mi relacije od 2-5 km potroši i više od 14 litara.
Sekvent plinski uređaj sa STAG-4 regulatorom.
U garantnom roku sam ga 2 puta vozio na štelovanje, na kraju je zamjenjen STAG-4 novim ali ništa.
U drugom servisu su mi rekli da je problem u lambda sondi, kad sam je zamjenio opet ništa.
Svi kažu da je to skoro nemoguća potrošnja, ali ja nikako da riješim problem.
Dobro bi mi došao neki savjet od ljudi koji su imali sličan problem
Comment
-
-
Koliko vidim ti vozis kratke relacije i auto je prakticno non stop hladan, mada opet je malo visa potrosnja, skoro kao meni na A6 sa 2.4 motorom. Meni su isto kratke relacije u gradu i potrosnja mi je od 14-15l a na otvorenom od 10-13l.
Nemoj da slusas razne savete, potrosnja zavisi i od samog stanja automobila, nacina voznje, gasnog uredjaja...
Comment
-
Comment