Pozdrav svima
Kupio sam najzad Fiat Palio Weekend 2001 - 1240 ccm i prva stvar je bila ugradnja gasa
Ono sto znam da je ugradjen Landi gas injektorski. Dizne su zasebne i busene su na 1.8 mm
Posle ugradnje, prva merenja su bila oko 12 litara na 3000-4000 o-min mešane vožnje
Kad sam pogledao, video sam da majstor nije prikacio lambda sondu
Povratak u servis, nakačena lambda sonda prednja, sonda lepo reaguje, brza je
Sad mi je potrošnja sišla na 9-10 litara mešano gradski i otvoreno
Auto moram priznati ide momački, lepo vuče na gasu ali me i dalje malo brine potrošnja
na benzinu je oko 8 dok je na gasu više prema 10l
Mapiranje na gasnom računaru nije dirano samo je uradjena automatska kalibracija
ima li još gde da se "zavrne" da bi se spustila potrošnja? ili da batalim dalje i da se zadovoljim sa trenutnom ?
Hvala unapred na pomoći
p.s. Filter za vazduh je nov i svećice su nove NGK
Kupio sam najzad Fiat Palio Weekend 2001 - 1240 ccm i prva stvar je bila ugradnja gasa

Ono sto znam da je ugradjen Landi gas injektorski. Dizne su zasebne i busene su na 1.8 mm
Posle ugradnje, prva merenja su bila oko 12 litara na 3000-4000 o-min mešane vožnje
Kad sam pogledao, video sam da majstor nije prikacio lambda sondu
Povratak u servis, nakačena lambda sonda prednja, sonda lepo reaguje, brza je
Sad mi je potrošnja sišla na 9-10 litara mešano gradski i otvoreno
Auto moram priznati ide momački, lepo vuče na gasu ali me i dalje malo brine potrošnja
na benzinu je oko 8 dok je na gasu više prema 10l
Mapiranje na gasnom računaru nije dirano samo je uradjena automatska kalibracija
ima li još gde da se "zavrne" da bi se spustila potrošnja? ili da batalim dalje i da se zadovoljim sa trenutnom ?
Hvala unapred na pomoći
p.s. Filter za vazduh je nov i svećice su nove NGK
Comment