Laguna 1.8 16v, gasi se na leru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milanvoda
    CBC Početnik
    • 18.11.2010
    • 7
    • Beograd

Laguna 1.8 16v, gasi se na leru

Imam lagunu 1.8 16v, 2001 godine, plinski uređaj je eurogas (kažu da je to landi renzo), ugrađen u holandiji 2001 godine. Povremeno se dešava da se gasi na leru, to se dešava jedno vreme, malo varira ler, ugasi se par puta i nakon toga počinje da radi sve normalno za celo to vreme u vožnji se pnaša normalno. Imam utisak da se to dešava kada je boca praznija ali to nisam baš siguran. Može li neko da predpostavi šta je u pitanju, možda membrane ili neki filter?
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Laguna 1.8 16v, gasi se na leru

Mehanika bi trebalo da je Landi Renzo ali elektronika nije, domaća je (njihova). Uredjaj je sasvim sigurno prešao dovoljan broj kilometara da mu treba remont.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• milanvoda
      CBC Početnik
      • 18.11.2010
      • 7
      • Beograd

Novi Sad nije daleko, javit ću se pa ću doći na remont, posle - aqua doria na fiš. Koje su min-max cene za takvu interveciju (filteri, membrane, podešavanje, nadam se da neće trebati ništa više)

Comment

• milanvoda
        CBC Početnik
        • 18.11.2010
        • 7
        • Beograd

Problem je rešen, Laguna samo prede i na leru i u vožnji. Imao sam lažnu nadu da ću dok se rešava problem sa lerom moje Lagune, uživati u pogledu na Dunav i Petrovaradin, međutim od prevelike pameti sam čuo da je problem nerešiv u Srbiji ali... uz uživanje u pogledu na prelepu Avalu problem je ipak uspešno rešen , vrlo efikasno, brzo i ne previše skupo, a blizina 1000 ruža je doprinela lepom ugođaju. I ovim putem se zahvaljujem mladom majstoru od Hiljadu Ruža ispod Avale.

Comment

• bsk 1911
          CBC Početnik
          • 20.11.2010
          • 1
          • Bgd

Da ne bi otvarao novu temu ajde i ja da se nadovezem na slican problem koji imam sa gasenjem u leru...
          U pitanju je opel astra f 1.6 monopoint ubrizgavanjemotor 16szr,imam ugradjen landijev uredjaj presao sam na gas 73000 km i do sada sam radio 2 puta servis uredjaja tipa menjao filter,e sad kada sam zadnji put menjao tj juce taj filter na leru mi stalno gasi,a u brzini ne moze da razvije preko 100 km na sat,majstor mi kaze da sad kada je zamenio filter koji je bio jako prljav mnogo je veci dovod gasa i regulator to ne moze da isprati,tako da mi savetuje da promenim elektronski regulator (oznaka mu je EC 04) i kao tada bi najverovatnije resio problem...
          Da li je to stvarno resenje ili cak mi spominju samo remont uredjaja, neki samo da promenim membranu koju do sad nisam menjao....?

Comment

• bgdriver
            CBC Početnik
            • 30.12.2010
            • 3
            • Beograd

Može li milanvoda da nam otktije šta je bilo u pitanju i telefon tog majstora?

Comment

Working...
            X