Pri ugradnji uredjaja AC Stag4 promenjene su i svecice ali posto nije bilo odgovarajucih za moj Saab, stavljene su neke koje su imali nove originalne VW oznaka NGK BKUR6ET - 10(neke trokrake), a fabricki su propisane NGK PFR6T-10G(bile pre zamene - jednokrake) verovatno racunajuci da je ista toplotna vrednost i da je to to.Auto radi OK samo je malcice ali bas malcice nemiran na leru.Ja sam cackajuci primetio da se vrednosti svecica u otporu(resistance) razlikuju pa me interesuje da li to uopste moze biti uzrok za taj nemiran rad ili ja tripujem.
Podaci trenutnih svecica su : a fabricki propisanih su:
Type:BKUR6ET-10 Type
FR6T-10G
Wrench size:16,0 mm Wrench size:16,0 mm
Thread diameter:14,0 mm Thread diameter:14,0 mm
Thread Length:19,0 mm Thread Length:19,0 mm
Spark gap:1.00+0.70 mm Spark gap:1,00 mm
Middle electrode material:nickel Middle electrode material
latinum
Number of electrodes:3 Number of electrodes:1
Resistance:1k ohm Resistance:5k ohm
Cini mi se da moze da bude do toga jer je rad na leru i na gasu i na benzinu jednak,a pre ugradnje nije bilo tako.Kazem opet nije nista puno strasno al me kopka moze li bas to da bude.Da...i na sajtu ngk kazu da je za ove fabricki propisane u izradi primenjena LPG/CNG Laserline tehnologija tako da pretpostavljam da bi one zadovoljavale ono sto je na forumu pisano o ngk svecicama za TNG.
Podaci trenutnih svecica su : a fabricki propisanih su:
Type:BKUR6ET-10 Type

Wrench size:16,0 mm Wrench size:16,0 mm
Thread diameter:14,0 mm Thread diameter:14,0 mm
Thread Length:19,0 mm Thread Length:19,0 mm
Spark gap:1.00+0.70 mm Spark gap:1,00 mm
Middle electrode material:nickel Middle electrode material

Number of electrodes:3 Number of electrodes:1
Resistance:1k ohm Resistance:5k ohm
Cini mi se da moze da bude do toga jer je rad na leru i na gasu i na benzinu jednak,a pre ugradnje nije bilo tako.Kazem opet nije nista puno strasno al me kopka moze li bas to da bude.Da...i na sajtu ngk kazu da je za ove fabricki propisane u izradi primenjena LPG/CNG Laserline tehnologija tako da pretpostavljam da bi one zadovoljavale ono sto je na forumu pisano o ngk svecicama za TNG.
Comment