Mercedes C180 1995, velika potrošnja!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Djordje018
    CBC Početnik
    • 10.01.2011
    • 1
    • Niš

Mercedes C180 1995, velika potrošnja!

Zdravo svima.
    Kao što se u naslovu može i videti vlasnik sam Mercedesa C180, 1995 godište, automatski menjač. U njega sam pre 7000km ugradio Landi Renzo uređaj. Moram da napomenem da mi je auto trošio negde oko 12 litra benzina po gradu u zimskim uslovima i pod klimom sve vreme u toku zime! Ako se pitate zašto pod klimom, bila je to prva zima samo što sam ga kupio i nisam znao kako je upaljena a kako ugašena na klima centru.
    Sve to da zanemarimo i da kažem da troši 12 litra benzina, po meni sekvent naročito Landi Renzo koji sam platio 650eura, ne bi trebalo da pređe 14-15 litara plina.
    Od ugradnje do dana današnjeg potrošnja se vrtela od 15 do 16 litara da bi sada od pre mesec dana počela da se lagano penje i iznosi između 17 - 17,5 litara.
    Ne znam u čemu je problem.
    Imao sam ranije mnogo automobila na običan plinski uređaj, primera radi Mercedes E230 W124 koji je imao motor od 2300cm2 sa k-glavom trošio mi je 15 litara leto-zima i nikada nije premašio tu cifru. I tada je bio diskutabilan kvalitet plina ali se znalo da ako sipam na omv, energogas, mol neću imati veću potrošnju od 15 litara.
    Sada više i ne znam u čemu je problem, da li u plinu ili u ugradnji ili nakon toga u onom mapiranju na dijagnostici ili kakos se već zove.
    Išao sam više puta u servis i kaže auto ti perfektno radi. Poslednji put je celu mapu skinuo za 5% ali šta će meni promeniti 5%! Ponekad posumnjam u znanje servisera, a ponekad u ugradnju i kvalitet uređaja pa i u moj auto i u kvalitet gasa. Ne znam šta da mislim.

Ima li neko predstavu kako da problem rešim trajno a da nije prodaja vozila

Unapred hvala svima!
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: Mercedes C180 1995, velika potrošnja!

Nisi jedini koji ima problem sa potrosnjom...i meni kadet sa obicnim venturijem trosi 1.5l vise nego do sada...izgleda da je problem u plinu,tj.nikada nije bio gori...sem na Molu,na svim ostalim pumpama je los,podrazumevajuci i Omv...cini mi se da vreme tng-a pripada proslosti,ili po seljacki sirotinjska zabava...gospoda vozi na benzin ili dizel,i ukupno uzevsi,voze se jeftinije...

Comment

• Cvagen
      Banovan
      • 17.04.2010
      • 122
      • Beograd

Da taj nije neki Pirgos ? Ako auto radi perfektno, što je bilo šta dirao ? Da ti uštedi pola litra na 17 ?

Još bitnije, kome sada da veruješ da delovi instalacije nisu ugurani od Stojadina ili Golfa ?

Potrošnja veća za 10-15% može da bude i do kratkih relacija/nezagrejanog motora i do loših svećica i do niskog pritiska u gumama i do još jedno 20 stvari.

Možda je filter vazduha "samo malo prljav" ili katalizator začepljen(ako ga ima), možda previše gaziš pedalu gasa dok je hladan, a možda ga sve vreme voziš kao da je traktor, na 1500 rpm.

Možda je samo pomalo od svega.

Comment

• ZoranPA
        CBC Veteran
        • 14.06.2010
        • 162
        • Pancevo

Originally posted by Cvagen
        Da taj nije neki Pirgos ? Ako auto radi perfektno, što je bilo šta dirao ? Da ti uštedi pola litra na 17 ?

Još bitnije, kome sada da veruješ da delovi instalacije nisu ugurani od Stojadina ili Golfa ?

Potrošnja veća za 10-15% može da bude i do kratkih relacija/nezagrejanog motora i do loših svećica i do niskog pritiska u gumama i do još jedno 20 stvari.

Možda je filter vazduha "samo malo prljav" ili katalizator začepljen(ako ga ima), možda previše gaziš pedalu gasa dok je hladan, a možda ga sve vreme voziš kao da je traktor, na 1500 rpm.

Možda je samo pomalo od svega.
        EEEEE ako si im rekao
        Nisam ginekolog al mogu da pogledam ...

Comment

Working...
        X