Ja sam nov u svetu auto gasa. Imam u Peueot-u 308 1,6 - 2008 - gasni uredjaj Teleflex GFI / SGI Type III system. Interesuje me da li mogu da zadrzim stare servisne intervale - 30.000km, i sta treba da se menja kod gasnih komponenti na tim servisima. jos nisam odlucio da li cu da ga servisisram kod dilera (skuplje) ili cu ici u genericke servise, i onda se ganjati sa njima da li su sve odradili. Inace auto sve vreme ide na Holandski gas i benzin - trenutno koristim BP posto je najeftiniji... Auto sam uzeo sa 54000km i presao do sada za nesto vise od 3 meseca - nesto manje od 10.000km. Prosli servis (kod bivse vlasnice) je bio genericki, pa se ja razmisljam zbog cene da nastavim tako... Sve radi savrseno, jedino malo nemirnije radi na leru, ali to je karakteristika tih motora, radili na gas ili benzin - bar tako pisu po forumima..
Servisni intervali za auto na LPG
Collapse
X
-
Re: Servisni intervali za auto na LPG
Mnogo bi,u traženju mišljenja na postavljeno pitanje,više odgovora dobio kada bi tvoja lokacija bila malo čitkija/jasnija.
Zaista se izvinjavam,jer za navedenu lokaciju nisam čuo
Ako bi ti neko preporučio ovl. servis a ti živiš u Pirotu,Srbija to bi bilo totalno ne racionalno rešenje dileme jer je prvi ovl. servis preko 1000km daleko.
-
-
Lokacija mi je Holandija - Amsterdam (ako je bitna toliko precizna lokacija), ali moje pitanje je bilo generalno, da li zato sto imam ugradjen gas treba da se drzim starih (za benzin) propisanih intervala (iskustvo - da li se nesto vise haba - strada). Meni je fabricki ugradjen gas od strane Peugeot dilera i u knjizici nemam deo o LPG-u vec samo o benzinu, ali do sada je servisiran po benziskim intervalima (bivsa vlasnica).... sada sam u dilemi samo da li smem da se zezam i ostavim da mi ne originalni (dilerski) servisi servisiraju auto, a ja kontroslisem samo sta su uradili - ili da idem na sigurno i dam dileru kljuc i pare pa da on radi sta mora (mada i to bas nije sigurno - sto mi se pokazalo sa prethodnim autom - ako ih ne kontrolises sta rade odmah nesto zaborave...)
Comment
-
-
Što se lokacije tiče,mene nije briga gde ti živiš,ali kada se razgovara sa nekim,red je da se daju određene reference zbog same svrsishodnosti dijaloga.(Praktikuješ li da ulaziš u dijalog sa potpunim neznancima?)
Mogao sam da ti preporučim servisera u Raškoj,recimo. Bilo bi to besmisleno,zar ne? Nasuprot tome,Holandija ima odgovarajućih servisa skoro na svakom koraku.Najbolji je onaj u koji imaš poverenje. Najpraktičnije je raditi kompletan redovan servis po preporuci proizvođača automobila i istom pridružiti i servis gasnog uređaja.
Htedoh da pomognem,a ispade drugačije izgleda.
Comment
-
-
Mada ako hoćeš da uštediš, možeš i u neovlašćene servise slobodno. Drži se benzinskih intervala servisa, jedino bi svećice trebalo malo češće da menjaš, npr 20-30k km.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Bas me to interesuje, znaci da idem na 30.000km servis (koliko je isao i do sada) i da eventualno idem u LPG servis za promenu LPG filtera i sl... Videcu, u martu cu da vidim koliko dileri traze za servisiranje, pa ako nije astronomski (a lako moze da bude) mozda i odem kod njih - oni daju i garanciju na auto ako se odrzava kod njihA sto svecice da cesce menjam? Evo prosao sam vec 67.000km sa originalnim svecicama (mislim) i nemam nikakvih problema - osim onih sto sam napomenuo da kada je jako hladno auto nemirnije radi - odnosno silovito menja broje obrtaje (1300 -700 i sl..), ali sam cuo da je to manje vise standardni problem kod svih tih motora. Cim se malo ugreje radi lepo (mada ne i savrseno - mislim samo na ler)...
Comment
-
-
Eto, dobih konsultaciju. Svećece se češće menjaju jer ti treba dobra varnica za LPG. Sve zavisi koje svećice imaš u vozilu i na koliko su predvidjene da se menjaju, ali se u pojedinim slučajevima savetuje skraćenje intervala zamene. Ostalo ti je kao da voziš na benz, a ulje će ti biti čistije, a motor duže trajati!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
Comment