Kako upaliti auto na plin?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • p0peye
    CBC Član
    • 27.10.2006
    • 73
    • BG, SER
    • Lada 110

Kako upaliti auto na plin?

Ukratko:

Može li neko da mi na PP pošalje proceduru kako paliti auto na plin?
    Uređaj: Tomaseto+Bardolini

Duža verzija:

#$&%#@§!!!!

Na svu moju muku (viewtopic.php?f=302&t=53594) - sad i ovo:

Ne znam kako (možda pranje auta sinoć ima veze sa tim...?), ali brava za benzin mi je zaledila a ja sam khem- na pola rezerve.
    Znam, loša navika, ali kako se približava kraj meseca - uz dečji rođendan - neminovnost...

I tako - dok sam nežno pokušavao da otključam poklopac - polomio sam ključ...
    A rezervni je na sigurnom mestu da se ne uzgubi - toliko sam ga sigurno sakrio, da imam problema da ga nađem.

Sve to me ne bi toliko pogodilo da mi se auto ne gasi tokom vožnje... (a i majstor mi je namestio da na 70 stepeni prebacuje na plin - vidi navedeni post. 70 po unutrašnjem davaču, doduše...)

Može li neko da mi pošalje na PP proceduru kako da upalim auto na gas? Nisam u fazonu da uštedim par litara benzina, nego bar da ga ne palim na benzin dok ne rešim (ovaj) problem...

Hvala unapred.
    ++Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window++
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Kako upaliti auto na plin?

Moja preporuka ti je da se ne sigraš sa tom igračkom.
    Mada...možda i grešim .
    Ipak,potraži temu na ovom forumu u kojoj zamalo nismo izmasakrirali jedni druge.

Comment

• p0peye
      CBC Član
      • 27.10.2006
      • 73
      • BG, SER
      • Lada 110

Prijatelju, nije mi do igre - nisam klinac i trudim se da mi auto bude ispravan - sad ako kažeš da će mu štetiti kada ga upalim na 90-110 stepeni na plin (a to i radim kada mi se u hodu ugasi - samo na "gurku") - onda ništa - ali šta mi je alternativa? I opet - ne mislim da ga hladnog palim na plin - već ako se ugasi a da je prethodno sam prebacio na plin...
      Možda bih i parkirao auto dok ne prođe ovaj hladni talas - ali ako budem plaćao taksi za klinca do obdaništa i nazad - bolje da zamenim ceo rezervoar sa sve bravom

Da bar nisam slomio ključ. Bem ti spanać i ko ga otkri...

Comment

• b_samardzic
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 1557
        • Smederevo

Neznam koji je uredjaj u pitanju ali obicno je kod vecine uredjaja sledeca procedura:

Drzis dugme na prekidacu(ugasen kontakt) das kontakt a i dalje drzis dugme. Zaverglas i auto bi trebalo da pali na plin. Probaj pa javi.

Comment

• Gavra
          CBC Senator XXL
          • 06.03.2008
          • 2031
          • Beograd

Bilo koji auto bravar ce ti resiti to za manje od 20min ......
          Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• gaga75
            CBC Veteran
            • 08.01.2010
            • 157
            • Vranje

Originally posted by b_samardzic
            Neznam koji je uredjaj u pitanju ali obicno je kod vecine uredjaja sledeca procedura:

Drzis dugme na prekidacu(ugasen kontakt) das kontakt a i dalje drzis dugme. Zaverglas i auto bi trebalo da pali na plin. Probaj pa javi.
            DA

Comment

• Plinadzija
              CBC Senator XXL
              • 29.07.2008
              • 1514
              • Paracin

Originally posted by Gavra
              Ne verujem da u tolikom Beogradu nema ni jedan bravar koji moze to da uradi, ako je tako opet ti je jeftinije da se provozas do mene u Paracin pa te ja odvedem kod bravara da ti otvori rezervoar i napravi drugi kljuc nego da ga palis na gas direktno.
              UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• p0peye
                CBC Član
                • 27.10.2006
                • 73
                • BG, SER
                • Lada 110

Opisane su 2 metode:
                1. držiš dugme pritisnuto, daš kontakt, zaverlaš. Meni upali na benzin.
                2. Daš kontakt, prebaciš na benzin, vratiš na plin - verglaš. Meni pali na benzin.

Jesam li nešto propustio?

Malo pre sam zvao majstora kod koga sam ugradio plin i kaže da držim dugme za plin i duže verglam (i do 15tak sekundi) - i upaliće na plin. Ja držim dugme i čim zaverglam - upali. Na benzin. Motor vruć - a i kada je hladan na benzin pali posle 1-2 sekunde... Pretpostavljam da je ovo metoda kada ostaneš bez goriva, pa ne može duže da upali na benzin, onda posle nekog vremena upali na gas...?

Kao što reko'h nisam klinac i nedokazan, pa ću da svakako da poslušam savet većine:
                Nadam se samo da ću pregurati do sutra pre podne.
                Javim šta uradim.

Pozdrav,
                Nenad

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Brate Popaje sa raketlom, možeš li se bar udostojiti da rečeš koji je uredjaj u pitanju ili bar koji je prekidač u pitanju. Nešto mi se čini da bi se lakše odgovorilo.

Vi ostali, on će paliti pa paliti, bio dan ili noć. Dovoljno je napisati to nije pravilno i štetno je. Posle imaš posla jer je uprskao i satisfakciju da kažeš "el sam ti reko"..
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
                    CBC Senator XXL
                    • 10.09.2008
                    • 2594
                    • Novi Sad

satisfakciju da kažeš "el sam ti reko"..
                    Odoh da vežbam,da ne zvuči pogrešno .

Comment

• slavko_bgd
                      CBC Senator XXL
                      • 24.03.2009
                      • 771
                      • Batajnica
                      • Stilo 1.6 16V MW

@p0peye:

Bardolini pali direktno na plin ako:
                      1. Prekidač pri uključenom kontaktu svetli bar 20 sekundi,
                      2. Uređaj je zagrejan ili delimično zagrejan.

Dakle, da bi se aktivirao start na gas, ECU treba da prepozna napon pod kontaktom i da prekidač bude pritisnut neprekidno 18 sekundi.
                      Pojedini benzinski ECU "puštaju struju" samo kada postoji signal RPM (motor se vrti iznad određenih obrtaja), zato Vam je savetovano da "verglate" sa pritisnutim prekidačem. Imajte na umu da dok verglate,s obzirom da je napajanje benzinom ispravno, motor već dobija benzin i samim tim pali.
                      Probajte još nešto:
                      3. Pritisnite prekidač , pokrenite motor na benzin i ne puštajte prekidač ;

Ako prebaci na gas, napišite, možda će još nekome trebati takva informacija.
                      Napomena u vezi (2) temperature motora i gasa: može da se dogodi da ECU prebaci na gas ali da hladan motor ne proradi na hladan gas. Trenutno su prilično niske temperature, mogući su problemi.

Srećno...
                      Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• p0peye
                        CBC Član
                        • 27.10.2006
                        • 73
                        • BG, SER
                        • Lada 110

Originally posted by Dora
                        Brate Popaje sa raketlom, možeš li se bar udostojiti da rečeš koji je uredjaj u pitanju ili bar koji je prekidač u pitanju. Nešto mi se čini da bi se lakše odgovorilo...
                        čini mi se da neko nije pratio fabulu radnje...
                        Originally posted by p0peye
                        Ukratko:
                        Duža verzija:
                        #$&%#@§!!!!
                        ...
                        Hvala unapred.
                        ...Vi ostali, on će paliti pa paliti, bio dan ili noć. Dovoljno je napisati to nije pravilno i štetno je. Posle imaš posla jer je uprskao i satisfakciju da kažeš "el sam ti reko"..
                        Kao što reko'h nisam klinac i nedokazan, pa ću da svakako da poslušam savet većine:
                        Nadam se samo da ću pregurati do sutra pre podne.
                        Javim šta uradim.
                        ...
                        Originally posted by Stratos
                        satisfakciju da kažeš "el sam ti reko"..
                        Odoh da vežbam,da ne zvuči pogrešno .
                        ... A da ti batliš vežbu, siguran sam da će ti dobro ići i bez vežbe - nego da ja doteram auto kod tebe pa da ti vežbaš malo u praksi "otklanjanje kvarova" (onaj moj drugi post) - za pare - naravno...?

Originally posted by slavko_bgd
                        @p0peye:

Bardolini pali direktno na plin ako:
                        1. Prekidač pri uključenom kontaktu svetli bar 20 sekundi,
                        2. Uređaj je zagrejan ili delimično zagrejan.

Dakle, da bi se aktivirao start na gas, ECU treba da prepozna napon pod kontaktom i da prekidač bude pritisnut neprekidno 18 sekundi.
                        Ako je tako i kod mene - odmah u startu odustajem - ne čini mi posao - ako mi se ugasi u sred raskrsnice ispred semafora - ne mogu da čekam toliko...
                        Pojedini benzinski ECU "puštaju struju" samo kada postoji signal RPM (motor se vrti iznad određenih obrtaja), zato Vam je savetovano da "verglate" sa pritisnutim prekidačem. Imajte na umu da dok verglate,s obzirom da je napajanje benzinom ispravno, motor već dobija benzin i samim tim pali.
                        Probajte još nešto:
                        3. Pritisnite prekidač , pokrenite motor na benzin i ne puštajte prekidač ; Ako prebaci na gas, napišite, možda će još nekome trebati takva informacija.
                        Probaću - javiću.
                        Napomena u vezi (2) temperature motora i gasa: može da se dogodi da ECU prebaci na gas ali da hladan motor ne proradi na hladan gas. Trenutno su prilično niske temperature, mogući su problemi.
                        Kao što rekoh, ja upalim auto na benzin, i pustim da sam prebaci na plin. Meni se ovo dešava iznad 70 stepeni, čak i kada mi radi ventilator...
                        Srećno...
                        Hvala

p.s. - čuo sam se sa bravarom - posle posla teram kod njega da mi otvori rezervoar. Rezervni klljuč sam našao, samo da izvadi zalomljeno parče i da (pretpostavljam) zagreje bravu. Nadam se da će koristiti fen, a ne brener...

p.p.s. - da li je teoretski moguće da sam off-ujem svoju temu? Evo da (i ovde) javno pozovem: ako neko može da reši moj problem viewtopic.php?f=302&t=53594 - dajte da zakažemo, dođem, rešimo, platim, pozdravimo se lepo k'o ljudi i još dobijete moju preporuku - vremenski neograničenu...

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Ko radi taj i greši, reč jež i sidje sa drot četke... Ćorav
                          Nisam znao da tom Bardolinotiju treba toliko da uklaviri da je živ

Brate Popaje sa raketlom, možeš li se bar udostojiti da rečeš koji je uredjaj u pitanju ili bar koji je prekidač u pitanju. Nešto mi se čini da bi se lakše odgovorilo...
                          čini mi se da neko nije pratio fabulu radnje...
                          Ukratko:
                          Duža verzija:
                          #$&%#@§!!!!
                          ...
                          Hvala unapred.
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
                            CBC Senator XXL
                            • 10.09.2008
                            • 2594
                            • Novi Sad

Prozva ti mene,ko učiteljica prvačića
                            ... A da ti batliš vežbu, siguran sam da će ti dobro ići i bez vežbe - nego da ja doteram auto kod tebe pa da ti vežbaš malo u praksi "otklanjanje kvarova" (onaj moj drugi post) - za pare - naravno...?
                            Ali si zaboravio da sam ti u toj drugoj temi ranije napomenuo:
                            Da ne dođe do zabune da neću da pomognem... Ne!
                            Sreo sam se nekoliko puta sa tim Bardolinijem, ali ga nisam proučavao,tako da...
                            Nisam gadljiv (ni na pare,a ni na ordenje) ali se ne petljam sa onim što ne razumem i ne poznajem.
                            Takođe,ne želim da se učim na pogrešnom mestu...
                            Nadam se da se razumemo.
                            Tamo si nabacao toliko neproverenih podataka u stilu "gledao-rekao da je u redu",da ni opšte mišljenje o problemu nemam.
                            Osim toga,vi'š ti kijameta? Ma mećava!!! Čak sam i sam sebi oprostio što ne radim vasceli dan ništa
                            Samo pijem ćaj...

Taj ćaj... od nane... kez

Comment

• p0peye
                              CBC Član
                              • 27.10.2006
                              • 73
                              • BG, SER
                              • Lada 110

Poštujem, poštujem...

Comment

Working...
                              X