Agis obd can-iskustva u radu preko CAN-a?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • igor976
    CBC Početnik
    • 30.08.2010
    • 2
    • Zrenjanin

Agis obd can-iskustva u radu preko CAN-a?

Pozdrav!
    Iz pretrage postova video sam da Ivan T radi i ima iskustva sa Agis sistemom pa mi je potreban savet .
    U pitanju je BMW 318i iz 2002, 105kW, 2000 cc, motor je N42B20 valvetronic i ugradjen je AC Stag 4 ,
    medjutim taj uredjaj je neodgovarajuci za ovaj motor iako su ga reklamirali da radi sa valvetronicima.
    Nije ga moguce izmapirati zbog slabe promene podpritiska u usisu , sto je i Dora potvrdio pre par meseci.
    Nisam se predavao i pokusao sam da ga stelujem preko vremena ubrizgavanja gde sam dobio poboljsanja,
    ali jednostavno posle odr. vremena pali se check lampica i kod greske je "multiple fuel level trim" i nebih
    vise da se igram da nebi upropastio motor.Pazljivo sam procitao uputstvo proizvodjaca AGIS obd can
    uredjaja gde se kaze da ga je moguce povezati preko CAN magistrale vozila (u slucaju za moj auto potreban
    je adapter\obd reader jer je komunikacija ISO9141 preko obd dzeka ,mada je izmedju modula na autu CAN)
    Zanima me da li ima neko iskustva i da li je rad takvog sistema pouzdan ,jer danas prilikom razgovora sa
    serviserom glavnog uvoznika za AGIS nisam uspeo da dobijem informaciju jer oni ne koriste opciju povezivanja
    na OBD niti imaju adapter sa CAN na ISO9141?!?!?!!? ,a u stvari ta opcija je po dokumentaciji velika prednost
    Agisovog uredjaja u odnosu na ostale!Ne bih da bacim pare na novu centralu ako ne bude radila posao pa se
    nadam da neko ima iskustva po ovom pitanju ili ima ideju koji uredjaj bi resio moj problem?
  • ZoranPA
    CBC Veteran
    • 14.06.2010
    • 162
    • Pancevo

Re: Agis obd can-iskustva u radu preko CAN-a?

Valvetronik = stag 300+ i Lovato easy fast smart koji ima mapu za taj motor i naravno svi ostali visoko budzetni brendovi .
    Kod Agisa adapter za konverziju sa ostalim starijim protokolima je napravlje u 11 mesecu prosle godine i jos nije stigao u Srbiju , tako da je neupotrebljiv kao OBD uredjaj jos uvek ( osim za najnoviju generaciju na Can bus-u )
    Kada stigne adapter cena ce mu biti priblizna AC Stagu 300 premium .
    Nisam ginekolog al mogu da pogledam ...

Comment

Working...
    X