Mercedes CLK Kompresor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cacanin
    CBC Senator XXL
    • 10.10.2005
    • 343
    • Cacak

Mercedes CLK Kompresor

Molio bih za pomoc ? Da li neko zna da li u ovaj tip automobila moze da se ugradi gas ? i ako moze neko objasnjenje ...? cuo sam da turbina "ostaje suva" i da prestaje sa radom???
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Pozdrav, Cacanin, i dobrodoshao na CBF!

Pre svega pravac u sobu za predstavljanje, to mu dodje kao neko formalno upoznavanje:

http://hiitek.mine.nu/forums/cannonball ... &start=180

Inache, koliko se secam dotichni auto nije na "crnoj listi" automobila u kojima nije moguce/nije preporuchljivo ugraditi plin...

Mada, sachekacesh prave majstore svog zanata koji ce ti o tome znati reci mnooogo vishe... =]

Pozz, i josh jednom dobrodoshao, na pravom si mestu
    http://www.bmw.tv

Comment

• Cacanin
      CBC Senator XXL
      • 10.10.2005
      • 343
      • Cacak

hvala...

Ali voleo bih malo vise da saznam o ovom automobilu , ugradnji gasa i njegovom ponasanju sa istim... cekam odgovor pravih majstora... Unapred zahvalan ( inace ovde u Cacku svi su majstori ali niko ne daje nikakvu garanciju sto se tice ugradnje gasa u ovaj automobil!!!

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Pricas o kompresoru dakle mehanickom a ne o TuRbo punjachu.
        Nema sta da ostane "suvo" posto sam motor nema nikakve sprege sa izduvnim gasovima a gas se ubrizgava izmedju kompresora i glave motora, dakle, u pitanju je chisto neznanje "majstora" koji su nesigurni u sebe same.
        Biti priucen, u 99% sluchajeva ili nauchen nije nikako isto.
        Nazalost ucili su samo onikoji imaju ambicije da se usavrsavaju, pokusavamo ih sve okupiti na jednom mestu
        Za onu vecinu, bice uskoro vrlo tesko da opstanu, chekic im ostaje kao nagrada za neuspeh

Dakle, nema razloga da taj motor nemoze da radi sa autogasom.
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

da li je prica o motoru 1.8 od 163 konja ?

on nema turbinu, i gas se ugradjuje isto kao i na svaki drugi benzinac moderne konstrukcije, barem ja ne vidim gde bi mogao biti problem osim specificne opreme koja nije uobicajena (verovatno se mora naruciti, nema je na lageru kod majstora koji ugradjuje gasni uredjaj).
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

Re: Mercedes CLK Kompresor

Originally posted by Cacanin
            Molio bih za pomoc ? Da li neko zna da li u ovaj tip automobila moze da se ugradi gas ? i ako moze neko objasnjenje ...? cuo sam da turbina "ostaje suva" i da prestaje sa radom???
            Kao prvo dobrodoshao na CB forum.

KAo drugo u podforumu autodiagnostika postoji topic "najlepshe sise na internetu"

E sad da ja ne bih pravio isti takav u autogasu, daj malo konkretnih podataka o autu, pa di kazem shta i kako treba.
            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• M-power
              Moderator
              • 10.01.2005
              • 10060
              • Bg; Banovo Brdo
              • CorsaC, astra H,

Sta da mu kazes sem direktnog
              To date there has never been a faster car built for the public road and,
              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Cacanin
                CBC Senator XXL
                • 10.10.2005
                • 343
                • Cacak

Re: Mercedes CLK Kompresor

Originally posted by IvanT
                Originally posted by Cacanin
                Kao prvo dobrodoshao na CB forum.

KAo drugo u podforumu autodiagnostika postoji topic "najlepshe sise na internetu"

E sad da ja ne bih pravio isti takav u autogasu, daj malo konkretnih podataka o autu, pa di kazem shta i kako treba.

Prvo hvala sto ste mi izasli u susret , na internetu sam od 98' godine , svuda idem svuda trazim ali ovakav forum sa ovoliko informacija nema nigde !!!

Sad malo o autu , u pitanju je Mercedes CLK 200 Kompresor 2001' , 163 ps ! Ako treba jos nesto ja cu proveriti ... Cuo sam da je "KOMPRESOR" isto kao Turbo , samo da mercedes nije hteo da nazove turbo zato sto je to starinski naziv ....

Comment

• BRABUS
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2004
                  • 2399
                  • London

Pozdrav Cacinin....drago mi je da si poslusao moj savet i dosao na najbolji forum na netu

Comment

• Srdjan
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 2416
                    • Bajina Basta/Beograd

To sto si cuo, zaboravi. Nema blage veze sa zivotom...
                    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Cacanin
                      CBC Senator XXL
                      • 10.10.2005
                      • 343
                      • Cacak

Molim objasnjenje

Hvala BOOST , u pravu si ovde kod nas su sve priuceni majstori ... dao sam dole u forumu podatke o automobilu moze li neko malo vise da mi objasni , kako to funkcionise , u cemu je razlika u kompresoru i turbo motoru , i koliko bi kostala ugradnja auto gasa u ovaj motor ? I jos nesto zna li neko malo vise o Servisu za ugradnju gasa koji se nalazi u ( Kraljevu , Mataruskoj banji) ?

Comment

• BOOST
                        Founder - Admin od Začetka
                        • 29.09.2004
                        • 8726
                        • Gislaved//Sweden
                        • SAAB 9000 AERO R; SA

Uh.. sama razlika je velika , te toliko popitanju principa vec konstrukcije.
                        Jedino sto se zahteva je da:

System bude obezbedje od eventualnih samodetonacija.
                        Koliko sam prisutan i ukljuchen, nesmem ti dati preporuku za ljude izvan foruma, jer kao sto si i sam primetio, sam forum je pun experta iz rznih domena automotiva, te smatram nekom logikom da:

Razlog sto su tu je humanitaran u xilju eduacije. Naime, mi svi sto znamo nesto smo dosli do znanje na lak nacin zahvaljujuci logiki koju nosimo. Svako je nasao sebe u nekom segmentu i produbio se u isti.

Regija odakle si, nazalost da nemamo nikoga ko je prisutan na forumu odatle.

No, cista logika mi govori:
                        Auto koji vozis nije "machiji kashalj" nije ni bauk, bec samo stavlja problematicnost i izvesno "strahopostovanje" prema tehnici od ljudi koji nisu upuceni u principe oerative sistema prisutnih na isto autu.

Dakle, Cannon gde se sire iskustva i saznanje iz raznih domena je zaraza na takav nachin da svi mi ucimo jedni od drugih, neka nadmoc nepostoji ni kod jedne jedinke sem da znam da autogas za koji pitash pripada ipak IvanuT i Dori, dakle ljudima koji imaju iskustva sa overload (nadpunjenjem ) i pisem ih po geografskoj udaljenosti od tebe.
                        Obadvojici znaju da urade 100% korektno gasnu instalaciju na tvom autu.

Stoga smatram da je vrlo korisno da se za dalje informacije uputish direktno njima.

Da su majstori jesu, da znaju znaju i ipak su oni ovlasceni od Lovata za ugradnju autogasnih sistema iste marke na podrucju SCiG.

Pored Lovata imas jos jednu opciju preporuke i to je kod Ranka koji radi sa BRC sistemima.

Dakle, prelistaj forum, nismo ovde da se jurimo za musterije vec da damo najkvalitetniju pomoc koja se moze dobiti ovako virtuelno.
                        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                        move your mind

Comment

• *IvanT*
                          CBC Senator XXL
                          • 30.01.2005
                          • 3234
                          • Srbija, Beograd, Kara

I jos nesto zna li neko malo vise o Servisu za ugradnju gasa koji se nalazi u ( Kraljevu , Mataruskoj banji) ?
                          Sve najbolje, prijatelju.

Goran je super majstor i dobar chovek!

Shto se tiche ugradnje, jedina sigurna opcija je sekvencijalni sistem, koji ima cenu oko 1000-1200E (neshto skuplje zbog snage motora, jer osnovna varijnta sekvencijalnih sistema pokriva oko 100kW.
                          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Zmaj KV
                            CBC Senator
                            • 05.10.2005
                            • 202
                            • Kraljevo

Nije mi nemera de prozivam nekog, ali za taj servis u Mataruskoj Banji tacnije Selo Gotovac zaboravi? Dakle nemoj ni da ih zoves! Ako vec imas nameru da ugradis auto gas na taj auto mogu da ti preporucim nekoliko ljudi u zemlji a pre svega mogu da te uputim tamo gde ti je najblize tj. u tvoj grad Cacak (decko radi provereno, kvalitetno sa sigurnim, proverenim i originalnim delovima Lovato), lik se zove Pedja i ima lepu radionicu (i otvorenu zvanicnu radnju) u selu pored Cacka (selo je posle Trbusana i ja misli da se zove Prijevor ili tako nesto, posto si ti odatle znaces sigurno, a ako si stvarno zainteresovan posalji PP pa mogu da ti dam kontak tel.), tu jos mogu da ti spomenem Auto Centar Rasic Beograd. E sad sto se tice opreme, stavi Lovato FAST ali jos bolje ti je BRC Sequent (na FAST-u se lose pokazao "Rail" za ubrizgavanje gasa koji zna da rikne i koji nije bas jefin, negde ja mislim oko 100 e), znaci iako ja radim iskljucivo sa Lovato opremom moja ti je preporuka BRC, inace ovakvi sistemi kostace te sigurno preko 1050 e. E sad na tebi je da odlucis...
                            Sa alatom UNIOR majstor nije junior!

Comment

• Zmaj KV
                              CBC Senator
                              • 05.10.2005
                              • 202
                              • Kraljevo

Znaci cisto neki podatak > u Kraljevu niko od "majstora" nije ugradio sekvencijalni sistem tako da nemojte da dozvolite da slucajno vas auto postane neuspeli eksperimet...
                              Sa alatom UNIOR majstor nije junior!

Comment

Working...
                              X