Pozdrav svima, imam problem sa diznama na BRC-ovom plinskom uredjaju na gore navedenom automobilu. Inace ovaj sistem je ugradjen prije 8 godina i do sada je funckionisao odlicno, medjutim sada pocinje da se kvari, ponekad radi normalno nekad ne. Kad upalim auto i sacekam da sa crvene lapmice predje na narandzastu lampicu da dodam gas na 2500 obrtaja i upalim plin on pocinje da pisti i trperi zuta lampica... Moj majstor kaze da su u pitanju dizne i da treba da se zamijene (cijena dizne je 120 eura/1kom), ali on mi predlaze da ugradim drugu vrstu plinskog sekvent uredjaja... Interesuje me da li neko ima ovakve polovne dizne ili da li mogu one da se ociste????
PASSAT V, 2.0 8v 85kw 2002.godiste BRC plin-PROBLEM
Collapse
X
-
Re: PASSAT V, 2.0 8v 85kw 2002.godiste BRC plin-PROBLEM
pozdrav;dali je sistem kacen na dijagnostiku plina,dali su menjani filteri tecne i gasne faze i ciscen isparivac.Sto se tice dizni koliko su oma , mogu se ugraditi i druge jeftinije i da sve radi dobro a svi
-
-
E sad za ta pitanja bih sve morao da pitam mog plin majstora, znam da je imao program za ovaj plin. Stavljao je druga pluca, pokusao sa njima opet ista stvar.. Znaci mogle bi da se ugrade drugacije dizne? Imali ko broj servisera u srbiji (po mogucnosti jug srbije-cacak, uzice, itd) jer sam iz podgorice, a glavno predstavnistvo u BG je vec dalje...
Comment
-
-
pitaj majstora koliko su oma dizne,ja sam pre jedno 3 godine coveku na dobla menjao i stavio Valtekove dizne i sve radi super ali nisam imao program za brc pa nisam ni kacio ali radi super,ja radim AC i LANDI,tako da za druge nemam program ali ako zatreba nacicemo kolege u CACKU.
Comment
-
-
ma meni to u svakom slucaju lici na slab pritisak gasa ili los dotok do isparivaca zato sam i u vezi ovog pasata pitao dali su menjani filteri i radjen servis jer ako su crkle dizne one ne mogu danas da rade sutra ne pa opet rade i tako ukrug
Comment
-
-
Da, ista stvar vjerovatno, majstor mi je samo rekao da su dizne u pitanju i preporucio mi da ugadim novi plin 400 eura(a moj koji sad da se ugradi kosta 1100 eura da dam njemu-pametan je on)... gdje se nalazi taj elektro rasprsivac, da mi mu ukazao da mi njega pogleda???
Comment
-
-
Radose, kako mogu da provjerim jeli slab pritisak gasa ili los dotok do isparivaca zato sam... servis na pasatu je redovan kako veliki, tako i mali... veliki je uradjen prije manje od 30000km, a servis mali bi trebao da se uradi za 1000km
Comment
-
-
da se ukljucim i ja..posebno mi je zanimljiv onaj post gde kolega kaze da je stavio valtek dizne na BRC sekvent bez prikljucivanja softvera i sve je bilo ok...
iskreno nisam znao da to moze tako..
u svakom slucaju veoma korisna informacija..
a sto se tice pasata tipujem na neki drugi kvar,ne na dizne..pozdrav..
Comment
-
-
Kada pišti i blinka žuta lampica znači da:
ili gas ne stiže do dizni (neki ventil ne otvara ili je neko začepljenje,(cev,filteri))
ili je crkao senzor pritiska gasa i jednostavno ne registruje gas i zato pišti
Comment
-
Comment