Evo moj prvi post i pozdrav svim plinasima. Imam jedan problem koji nikako da resim. Imam gore navedni auto ugradjen je tomasseto,ac stag 4 i valjda turska neka boca. Problem je sledeci, auto na benzin radi bez greske isao sam u servis nema nikakva greska na racunaru itd.. Medjutim kad se prebaci na plin pocinje variranje obrtaja 800-600 i tako gore dole ponekad kad ga ostavim da radi to ugasi se. To je u pocetku radio cim prebaci na plin kako je u garanciji otisao sam do servisa uradili su mu kalibraciju medjutim sad radi to negde na polovini temperature motora izmedju minimuma i max pokazivaca temperature. Majstor kaze da je sve u redu al ja kazem da zeza auto al ne vredi. Moze li mi neko reci sta moze da bude potencijalni problem. Jos jedna interesantna stvar desila mi se pre mesec dana znaci pun plina tj. radi se o plinu sa iste pumpe.Auto je isao normalno, ne nesto extra malo je lenji barem po mom misljenju, odjednom u periodu od dva dana auto hoce da poleti . Ne mogu da vam opisem, autu ne smes da das gas na plin leti ide kao nevreme, ni na benzinu nikada nije tako dobro isao al to je trajalo dva dana i gotovo opet malo lenj. Sad ako ima neko ideju sta mu je kvrcnulo u glavi neka kaze samo molim vas nemojte reci da su Gremlini. Posto mi se blizi servis na 10.000 razmisljam dali da idem kod ovih sto su mi ugradili iako je u garanciji. Jer vidim da mi pusta antifriz na crevima za vodu tj. ne na crevima nego izmedju dva sloja creva vidim kako se crveni antifriz. Koliko moze da me izadje parica orjentaciono zamena tih creva i stelovanje plina kao i provera ugradnje celog sistema u nekom ozbiljnom servisu da ne dajem pare ovima dzabe za servis na 10.000 km. sad sam vas udavio i smorio al potreban mi je savet hvala na strpljenju .
Fiat punto 1.2...
Collapse
X
-
Re: Fiat punto 1.2...
nisam mislio na elktronski deo dizne nego na izlaz....tj onaj deo gde se buse odrednjenom burgijom,mesingani ili alu..u tvom slucaju ih ima 4 kom..
proveri na koliko su izbusene,koji im je promer...
ne bi bilo lose i da postavis par foto narocito onaj deo gde je busena usis grana..
pozdrav
Comment
-
-
Re: Fiat punto 1.2...
Ma decko dotegao sve selne mada su creva katastrofa morace da se menjaju . Ne razumem se bas zamenio je mesto dzekovima na gasnim diznama i ide auto puno bolje. Lepse i lakse prima gas, da ne pricam o ventilu na boci koji nije za bocu koju sam uzeo, kao i probusenim valjda diznama na vece mere nego sto treba.
Comment
-
Comment