sekvent cudni kvarovi!!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cvija
    CBC Početnik
    • 29.05.2011
    • 4
    • beograd

sekvent cudni kvarovi!!!!

Pozdrav !
    Ovako imam par problema i vise ne znam kome da se obratim. Bio sam kod raznih majstora i o5 nista.... ((((((
    Imam Daewoo Nubiru 99god, 16000cc,77kw sa sekvent atestiranim plinom ugradjen u GTA servisu.Uredjaj je ac stag 4 .

Problemi se manifestuju na sledeci nacin: kada upalim na benizinu ,radi kao traktor ... (kazu dizne na autodijagnostici) ali sam primetio kada ostanem skroz bez TNG-a auto radi normalno i vuce extra i ler mu ne varira. Kada ima TNG-a ludi na leru i trokira dok dajem gas (ovo se sve desava na benzinu).Da li je moguce da plin "curka" dok radi na benzinu ?

Sto se tice plina on radi savrseno (prima gas ,vuce,ubrzava...)ali na leru radi sa blagim podrhtavanjem spusti ler 400 pa vrati na 900 (ne uvek toliko drasticno ali non stop ima neka podrhtavanja ) novi kablovi i relativno nove svecice 10k presao sa njima. Kada tek prebaci na plin (40 c) ako naglo dam gas on zabada ali se to gubi kada se auto ugreje ,relativno brzo . Da li je to normalno ili on u stratu treba da bude spreman da primi normalan gas?

Napominjem na autodijagnostici nije pokazao nikakav kvar ! Cisceno je tamo gde ide iberlauf pa oni delovi gde je leptir etc. i o5 isto (sorry ne znam kako se to zove)
    Pre 500 km sam radio redovan servis plina i sve je "ok". majstor kaze za ta podrhtavanja da nije do plinskog urdjaja jer ne moze da se podesi da radi mirno-koliko god da steluje mapu on radi ne pravilno (((
    Ako moze neka preporuka sta ,gde ,kome da se obratim pocinjem da ludim ((((((
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: sekvent cudni kvarovi!!!!

Zavrneš bocu, stisneš zube i junački izdržiš tri dana da voziš na benzin. Ako radi lepo, zna šta šta ne valja.

Najviše sam mrzeo ono u vojsci diž se vojsko i ti sad kao skočiš i sve znaš odjednom i funkcionišeš, a di je tu limun, sok, kafa???

Tako i taj tvoj auto nije baš raspoložen čim se probudi da ti njemu gasiraš živce do kraja...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gaga75
      CBC Veteran
      • 08.01.2010
      • 157
      • Vranje

Sto se tice tog podrhtavanja na leru kad radi na plin ili nemirnijeg rada, koliko su meni rekli to se desava jer ugao paljenja kod TNG-a i benzina je razlicit i nije moguce nastelovati i jedno i drugo da bude savrseno!
      E sad da li je to tacno?!

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Ja sam visok 3 metra samo ne znam šta mo je danas, tako je i ta tvrdnja otprilike tačna.

https.autogas.rs

Comment

• cvija
          CBC Početnik
          • 29.05.2011
          • 4
          • beograd

TNX ljudi !
          Odoh da zavrnem pa da vidimo kako i sta ..javaljm za koji dan!!!
          Sto se tice tog lera i primanja gasa dok je hladan na plinu ....ako imate neki savet postujte !

Comment

• cvija
            CBC Početnik
            • 29.05.2011
            • 4
            • beograd

Upravo sam se vratio sa testa DD !
            Kada zavrnem plin extra radi na benzinu, kada ga ugasim (plin) na prekidacu isto se ponasa kao i pre (stuca i gasi se na benzinu).Znaci pomaze samo u slucajevima kada skroz zavrnem plin ,odnosno na dir. na boci.

Ne znam nista oko plina ali sama logika me dovodi do zakljucka da na plinskim diznama pusta .....(gresim silino ... ?!)

U petak idem u servise jer mi garancija na uredjaj jos uvek vazi .....ali me kopka sta bi moglo biti???? posto majstor iz servisa kaze da nikada nije cuo za takav problem, a radi 10 godina plinske uredjaje

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

Ne znam za plinske dizne,ali meni je benzinska pustala gorivo...sad makar znas da je problem do plina

Comment

• kdi
                CBC Senator
                • 16.11.2010
                • 238
                • leskovac

mogle bi da budu dizne..
                isto tako bi mogao da bude i isparivac..
                mogao bi da bude i map senzor...
                ko zna razumece...pozdrav!!!

Comment

• Put-in
                  Banovan
                  • 28.01.2009
                  • 189
                  • Beograd

A može da bude i elektroventil za plin koji je zadužen da pusti plin kada se isparivač zagreje, to po meni izgleda jedino logično. A taj majstor ako nije video takav problem za 10 god, sad će ga videti, ipak se čovek uči dok je živ

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

KDI je lepo napisao samo ga je mrzelo da piše do kraja. Da bi remetio benzin, gas mora ući u motor dok radi na benzinu.
                    1. crkle dizne puštaju, trajanje malera, radiće loše dok ne izduva sistem od isparivača do motora.
                    2. Crkao map senzor, nisam nikad razlupao nijedan toliko da vidim da li može pomešati plin i vazduh, mislim da ne može ali možda može. trajanje malera, dok ne izduva sistem.
                    3. Crkao isparivač, "duva gas" prako vakum crevceta u usisnu granu. trajanje malera, dok ne izduva sistem.

4. crkao ventil na isparivaču (otvoren), mora da ima i još jedan od prva tri problema. trajanje malera, dok ne izduva bocu.

https.autogas.rs

Comment

• cvija
                      CBC Početnik
                      • 29.05.2011
                      • 4
                      • beograd

Evo sta se na kraju zbilo
                      Odem kod jednog majstora u bgd Karaburma ! Slucajno udjem u garazu trazeci nekog drugo majstora ali se ispostavi da ovaj lik radi plin i mehaniku !
                      Pocne da cacka i da cacka i kaze: "brate ovde sve radi sto treba da radi, jedino mogu da te zezaju benzinske dizne "....elem nekada prokinu pa radi normalno ,a nekada zakucaju pa zato deluje da nekada radi ok kada nema plina.Predlozi mi da ocistim ben. dizne jer od necega mora da se krene!
                      I evo auto prede kao macka DD
                      Hvala svima na odgovorima i na trudu da pomognu!

p.s. ovaj drugi lik sto mi je radio dizne (jer onaj prvi ne radi ) kaze da moram sada jedno 500km na benzinu da vozim da bi mi se sredio ler .....to mi malo cudno
                      jer sve radi ok osim lera na benzinu ima onaj nepravilan zvuk!?? Hoce li se to stvarno resiti nakon nove mape koju komp napravi ili me lik samo skinuo sa ledja (( ?!

Comment

• Stratos
                        CBC Senator XXL
                        • 10.09.2008
                        • 2594
                        • Novi Sad

Bićeš siguran posle 500km.
                        U međuvremenu,da li bi kupio burek pečen samo sa jedne strane?

Comment

• gaga75
                          CBC Veteran
                          • 08.01.2010
                          • 157
                          • Vranje

Moj ti je predlog da s vremena na vreme sipas sredstvo za ciscenje dizni u rezervoar (recimo na 5.000Km).
                          Meni su bile zaprljane i imao sam problema prilikom prvog paljenja, seckao je i nekad se i gasio.
                          Resio sam problem sa ovim, naravno i trebas malo voziti i na benzin, ne zali gorivo, dizne su skuplje

Comment

• Duke
                            CBC Senator XXL
                            • 16.01.2006
                            • 753
                            • Urbs Naissus

Originally posted by Dora View Post
                            KDI je lepo napisao samo ga je mrzelo da piše do kraja. Da bi remetio benzin, gas mora ući u motor dok radi na benzinu.
                            1. crkle dizne puštaju, trajanje malera, radiće loše dok ne izduva sistem od isparivača do motora.
                            2. Crkao map senzor, nisam nikad razlupao nijedan toliko da vidim da li može pomešati plin i vazduh, mislim da ne može ali možda može. trajanje malera, dok ne izduva sistem.
                            3. Crkao isparivač, "duva gas" prako vakum crevceta u usisnu granu. trajanje malera, dok ne izduva sistem.

4. crkao ventil na isparivaču (otvoren), mora da ima i još jedan od prva tri problema. trajanje malera, dok ne izduva bocu.
                            Pozivam se na ovu listu, i samo jedno dodatno pitanje: Jel ima kršten majstor plinadžija neku jednostavnu metodu da utvrdi gde je problem od ova četiri moguća ponuđena?

Kod mene postoje slične manifestacije (pogotovo prominentne od kako mi je zimus crkavao isparivač), i cijenim da je nešto od ovoga, ne bih opterećivao auditorijum "na suvo".
                            "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• Sloks
                              CBC Početnik
                              • 06.07.2010
                              • 7
                              • Pancevo

Nisu dizne problem vec gasni ventil propusta ili je map riknuo pa pusta gas u motor!!!

Comment

Working...
                              X