Obrisane mape autokalibracijom - slucajno? Sta dalje?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • darko-ids
    CBC Član
    • 15.09.2011
    • 34
    • Jagodina

mapa je ok, i odstupanje je korektno s tim da moze jos da se fino podesava opseg 2-6miliS ubrizgavanja na nacin da se poveca mnozioc.

treba pomeriti prvu i drugu tacku mnozioca nagore, pri tome drugu tacku i ulevo da bi se mogao direktno podesavati ler neoptercenog motora.
    Kad kažeš prvu i drugu misliš na prvu tačku skroz levo ili prva od nje koja je na oko 5mS?

Treba pomeriti i tacku mnozioca sa pozicije 17mS nalevo na 15,7-15,8mS da bi se na tom mestu korigovala kriva (premalo goriva tj siromasna smesa).
    Što se tiče ovog dela od oko 15mS pa na dalje to je u predhodnim mapama bilo OK dok ih nisam obrisao. Sada je znatno ispod a bilo je poklopljeno.
    Na nekoj od predhodnih slika me je Dora pitao kako je toliko visoka temperatura na senzorima, proverio sam falilo je malo antifriza G12 i to sam dodao.
    Snap Shot nije baš urađen na punoj radnoj temperaturi jer sam žurio da izbacim sliku a jeste na leru bez opterećenja. Bio sam u grazaži.

A kad su mi radili dijagnostiku u BMW servisu su mi kao napomenu napisali da mi Lambda radi ali da je malo troma ili zbog dugog stajanja auta ili je zaprljana jer je auto bio 3 god na carini ne paljen i ne vožen.

Ako su lambda sonde prikazane na donjem osciloskopu kao Pink i Bordo (bojama kojima su i tekstualno obeležene) signal onda to radi kad na leru dajem gas skaće do maximuma.

E sad ako su te dve lambda sonde naknadno ugrađivane taj deo već ne znam da li su OK i da koje su.
    napomena: ako je snimak mape nacinjen kada je motor bio na leru bez opterecenja onda postoji moguci problem sa zaptivanjem usisne grane, podesenosti usisnih ventila odnosno faziranja bregaste, ili da nije dobro izvrseno zaptivanje LPG na mestu ubusivanja uvodnika gasa u usisnu granu.
    Da snimak je načinjen na leru, bez opterećenja, svetala, itd, ventili su počeli da se neznatno čuju dok auto radi na benzin na leru i kad mu naglo dam gas. Čuju se samo delić sekunde kao da zvrne i to je sve, a primetio sam da mi se malo oseća plin na leru dok je auto hladan i to oko senzora temperature na crevu blizu isparivača.

Sw.Brick,

Nemam reči.
    Oduševljen sam preciznošću kojom si mi objasnio probleme i moguće fino podešavanje mape.
    Zaista ti još jednom VELIKO HVALA!!!

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

prva tacka je na 0mS i takodje moze da se podesava i time utice na oblik krive u zoni lera

ja ne vidim sinusoidni signal lambda sonde (pod brojem 1) na oscilogramu, ali ako kazes kako sve radi kako treba ja dalje ne mogu da te pratim.

za motor bez opterecenja sa zatovrenim leptirom na usisu pritisak 0,4bara mi deluje nesto visi od uobicajenog vakuuma dobro zapitvenog motora (i ventilskog razvoda).

drago mi je da su neke pojedinosti sada jasnije.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• darko-ids
        CBC Član
        • 15.09.2011
        • 34
        • Jagodina

Mnogo jasnije nego pre nekoliko dana - Hvala još jednom.

A videću ovaj deo oko lambda sonde da probam da snimim tada ću izbaciti i novu mapu kako izgleda i da proverim taj pritisak. Gde se čita taj pritisak na leru? (taj oko 0.4)

Comment

• espace2beograd
          CBC Veteran
          • 06.10.2010
          • 149
          • Pančevo
          • Golf 7 81kw

Mnogo jasnije nego pre nekoliko dana
          Gde se čita taj pritisak na leru? (taj oko 0.4)
          Neverujem da ti je jasnije
          Jer cak i ja sto se ne razumem u to i sto samo pratim mogu da provalim da je to pritisak u gornjem desnom ćosku pored reči MAP

Comment

Originally posted by darko-ids View Post
            OK. Hvala sw.brick, ja sam po uputstvu podesio mape pa mi dajte komentar za rezultat. Evo mapa i grafika odstipanja:

Zašto su ti uključena očitavanja obe L sonde?

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Zato što je to sad moderno, uključi sve i zbuni protivnika da se ništa ne vidi od silnih linija inače fizički nije uključena nijedna...
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

I moram da kažem il ću pući... PREMALE SU DIZNEEEEEEEE čujemo li se?
                Brick ima strpljenja i naviku da piše čaršave i ovde je to korisno pa se ne mešam ali za ovo moram.. ne može da bude benzin 4.3 a gas 7.5 ili koliko već, čim malo pedaliraš i gotovo je, dizne full open...
                Sa tim množiocem takav kao na slici može da se slika što će to da radi kako treba a te dve linije što lepo izgledaju su otpičke varka (da izvinete na izrazu) jer isto tako čim doda gas neće tako da izgledaju nego i skladu sa množiocem, kao ajkulina usta...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Originally posted by darko-ids View Post
                  evo kako je izgledala mapa pre nego sto sam je poslao u zaborav...

Ovako izgleda kako treba a ono što si ti napravio izgleda kako treba da ti neko uzme 100 evra i napravi to kao svet.

https.autogas.rs

Comment

• darko-ids
                    CBC Član
                    • 15.09.2011
                    • 34
                    • Jagodina

Ha. Našao sam pritisak pola minuta nakon posta čim sam pogledao sliku.

Ali novina, auto mi troši SVEGA 5.5 L VIŠE GASA NEGO NA ONIM PREDHODNIM PODEŠAVANJIMA

Znači sad sam sve i skroz s*ebao

Nije ovo za mene definitivno prelazim na vodonik

I Šta dalje?

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Pročitaš prethodni post, već sam ti napisao šta dalje, normalno cena je stvar dogovora. Ovo je figurativno a na terenu je ko koga

https.autogas.rs

Comment

• darko-ids
                        CBC Član
                        • 15.09.2011
                        • 34
                        • Jagodina

A lambda sonde nisam dirao tako je još kod majsrtora bilo podešeno a one cifre pored L1 i L2 znaju na leru da se menjaju od 0.28 do 0.82

Comment

• darko-ids
                          CBC Član
                          • 15.09.2011
                          • 34
                          • Jagodina

Originally posted by kole24 View Post
                          Zašto su ti uključena očitavanja obe L sonde?
                          Koju da isključim?

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Ja bih rekao da to pokazuje promaju ali pošto je sve živo uključeno u onoj šumi linija ne vidim sinusoidu od sonde a ako je obe uključio onda jedem monitor monumentalno
                            Ne znam ni da li ima obe da ne gledam sad koji je auto

1. Pustiš kalibraciju
                            2. ne gledaš više ništa, zaklopiš komp.
                            3. Vozaš 2 dana na benzin normalno kao i uvek.. ( i dalje je zabranjeno gledanje)
                            4. treći dan prebaciš na automatsko i voziš na plin, isto kao i na benzinu, normalno.
                            5. najzad, na kraj dana smeš da pogledaš i pošalješ sliku ovamo.

6. Ili odeš do majstora i sad pošto si ovde sve saznao, opričaš mu kako imaš problema sa šlajzvrcnom ali si u prolazu i da ti je sumniv nešto pritisak ali nemaš čime da proveriš... Kad uvidi da sve znaš, uradiće sve po propisu i neće te zamajavati

Za sonde..
                            Ima dve žice iz kompa koje idu na dve sonde, vidi da li ej spojena ta žica na l sondu. TO što ej uključeno u programu nema veze sa životom, kao da ja stanem pored Čak Norisa i prenesem mu svu veštinu virtualno, ne ide to

https.autogas.rs

Comment

• darko-ids
                              CBC Član
                              • 15.09.2011
                              • 34
                              • Jagodina

Upravo sam proverio imam jednu ljubičastu žicu koja ide na jednu Lambda sondu i drugu koja je ljubičasta sa belom ili sivom linijom nisam siguran koja ide na drugu lambda sondu. doduče tu je nešto prevezivano, ali je sve lepo u termo bužirima tako da ne mogu da vam kažem gde šta tačno ide...

Comment

Jel to V6?

Comment

Working...
                                X