Nedugo po menjanju filtera za plin,motor je poceo da se trese kao da je traktor u pitanju. Majstor je pogledao i zakljucio da je zagusena jedna dizna. Zamenio je i bilo je ok narednih 30ak km. Nakon toga motor se opet ponasa isto. Pri radu na benzin motor radi ok,ali samo ako je u startu ukljucen na benzin. Tacnije, ako vozim na benzin,i prebacim na plin, motor odmah pocinje da se trese pre nego sto se stvarno prebaci na plin, tako da u tom slucaju trese i na benzinu. Ne znam da li je do struje ili do rasprsivaca plina, greske u kompjuteru ili neceg petog...U pitanju je Punto mk 2, 1.2, 8 ventila, sa Stefaneli uredjajem. Savet?
Motor trese pri radu na plin
Collapse
X
-
Odg: Motor trese pri radu na plin
Verovatno je neka gasna dizna zaglavljena, otvorena...
-
-
Ja imam slican problem. U pitanju je hyundai i20 1.25 (4 cilindra, 16 ventila) u kojeg je u ovlascenom servisu ugradjen landirenco. Kada ga pre hladnog paljenja podesim da radi samo na benzin i upalim, auto radi normalno, bez vibracija. Medjutim, kada ga pre paljenja podesim na gas (opet ce ga prvo upaliti na benzin, pa za 5-10min ce prebaciti na gas) on se trese pri radu sve dok se ne zagreje na +50C (iako je u tim trenucima idalje na benzinu). Trese recimo kao kada jedna svecica ne bi radila kako treba, sto kaze prethodni forumas kao traktor. Vibriranje se oseca i u kabini pod nogama. A kada ga u tom trenutku, dok radi hladan, prebacim da konstantno radi na benzin, prestaje da se trese. Vratim li ga na opciju gasa, opet pocinje da trese. Sve se to desava samo kada je hladan. Kada podigne temperaturu preko 50C, sve radi kako treba.
Comment
-
-
Dizne se predgrevaju ali ne bi trebalo da puštaju gas što se izgleda dešava. Obrati se servisu, to nije normalna pojava.
Comment
-
-
Od skoro se meni pojavio taj problem, izgleda da mi je crkla 5ta dizna, tacnije da je otisla gumica u dizni jer se caktanje prilicno glasno cuje, kad je iskljucim u ac syncro, motor se smiri, naravno svi simptomi nestaju posle 70 C mada i dalje je ler malkice nestabilan (prebacivanje na plin na 40)
Jel ima negde da se kupi samo jedan segment sa 3 dizne (ac valtek), svuda prodaju samo set (2x3kom)
I koliko se preporucuje zamena gumica, da li se moze dobro iskalibrisati dizna posle toga ?MAZDA 626 GE i-V6 2.5 125 kw+
Comment
-
-
Kad je crkla jedna i ostale su blizu, zamenićeš tri a posle par meseci druge tri. Seta za reparaciju mi se nije pokazao kao dobro rešenje. Mogu se kalibrisati i podesti i ako se popravljaju, od kvaliteta gumica zavisi koliko će to biti uspešno i trajno.
Comment
-
-
Dizne su Valtek AC, definitivno necu da se zezam sa popravkom (vec je radjena pre par meseci) i opet zvone dizne ko da je pojedena gumica..
Pitanje je prosto, da li da uzmem iste koje su sad, ili kad vec jedem ***** , koje bi ste dizne preporucili, isparivac je zeta N, komp ac stag 300 ... ?MAZDA 626 GE i-V6 2.5 125 kw+
Comment
-
-
Mislim da su i dalje te Valtekove, Rejlove ili koje već dobiješ najbolje za odnos cena kvalitet. Najbolje su one Zavolijeve stare, ne znam oznaku (ne ove nove) koje se prodaju na komad pa kombinuješ kako ti odgovoara ali su znatno skuplje. Sporije su i trebaće ti više onih krajeva za bušenje dok ne pogodiš pravu meru.
Comment
-
Comment