suzuki motor 1.3 flash lube da ili ne?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanvet
    CBC Član
    • 06.04.2008
    • 85
    • kraljevo

suzuki motor 1.3 flash lube da ili ne?

Interesuje me da li u suzukijev motor 1328cm, 16V , 93ks VVT, pozeljna ugradnja flash lube mazalica?
  • bojanvet
    CBC Član
    • 06.04.2008
    • 85
    • kraljevo

Odg: suzuki motor 1.3 flash lube da ili ne?

Ja ugradih pa sta bude.
    Navodno , za ovaj motor nije obavezna ali je pozeljna. A i nije neki izdatak, jer su me nedavno zamene ventila i obrada glave kostali oko 500E.
    Da li je ventil stradao usled siromasne smese, ili nedostatka flashlube, ili bi mozda stradao i da je vozeno na benzinu...
    Videcemo koliko ce sada da traje!

Comment

• Vidan KV
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2007
      • 432
      • Kraljevo
      • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

.........nisi pogrešio,a i valjda je dovoljno bilo 2x skidanje glave.....pozzz!

Comment

• bojanvet
        CBC Član
        • 06.04.2008
        • 85
        • kraljevo

Bio je problem u ostecenju pecurke ventila. Koliko sam ja shvatio flashlube stiti vodjice ventila?!
        Prethodno sredjivanje glave ne racunam jer su zamenjena samo 3 ventila sto sam saznao tek sada kad je ponovo skinuta glava. Pretpostavljam da je vlasnik placa koji mi je prodao auto i koji je radio glavu prosli put zahtevao da se auto samo osposobi, jer ne verujem da bi bilo koji ozbiljniji servis zamenio samo 3 ventila.

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Ne znam, kakav je to motor, ali kod nekih, prilikom prezubljenja, na leru, dolazi do krivljenja samo nekoliko ventila. U tom slučaju, ako je stanje ostalih dobro, može se zameniti samo njih.

Comment

Working...
          X