ACStag+tomasetto na koju temperaturu podesiti prebacivanje sa benzina na plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • batakole
    CBC Član
    • 13.03.2006
    • 96
    • Beograd
    • Punto classic 1,2 8v

ACStag+tomasetto na koju temperaturu podesiti prebacivanje sa benzina na plin

Video sam danas u softweru za ACSTag dve opcije koje su mi se učinile intersantne, podešavanje temperature rashladne tečnosti na kojoj se prebacuje sa benzina na plin posle puštanje motora u rad kao i određivanje maximalnog broja obrtaja na kojem se u vožnji vraća motor na benzin.Prva opcija je dosta interesantna jer je to moguće podesiti u opsegu od 10 do 90 stepeni pa sam po forumu našao različita mišljenja o tome.Verovatno podešavanjem temperature na 10 stepeni se troši manje benzina ali koliko je to štetno za isparivač i motor.Neki su podešavali na 60 ili 61 stepen ali mi se to čini mnogo ili grešim.Najčešće sam nalazio podešeno na 35 ili 40 stepeni mada se ljudi žale da zimi treba da pređu 3-4km pa da prebaci na plin pa na kratkim relacijama plin se skoro i ne troši već samo benzin, meni su to najčešće relacije. Na nekom forumu sam čitao da čovek leti podesi na 10 stepeni a zimi na 30 i tako troši manje benzina pa bih voleo da neko od stručnijih majstora sa foruma da pravi savet kako je najbolje bez štete za uređaj i motor.Isto tako postoji predubeđenje kod mnogih da preko 4000RPMa motor na plin slabije vuče pa me interesuje da li je to tačno i da li je uopšte potrebno to pošavati u ACStag ECU.
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Odg: ACStag+tomasetto na koju temperaturu podesiti prebacivanje sa benzina na plin

Kod mene je podeseno da prebacuje na 30 stepeni. Koliko vidim serviseri nesto i ne vole da stavljaju nize temperature od ove, a uglavnom je podeseno 35-40stepeni.
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• kdi
      CBC Senator
      • 16.11.2010
      • 238
      • leskovac

Odg: ACStag+tomasetto na koju temperaturu podesiti prebacivanje sa benzina na plin

ova za servisere i temperaturu ti je skroz na mestu!!!

Comment

• Plinadzija
        CBC Senator XXL
        • 29.07.2008
        • 1514
        • Paracin

30 stepeni je minimum za prebacivanje na gas ako hoces da ti motor i plinski uredjaj rade jos dugo. To je u praksi 3-4 minuta rada motora tako da neces mnogo potrositi benzina. Sto se tice tih 4000 rpm, to je cista glupost, ili je mozda to rekao neko ko ima lose podesen gasni uredjaj. Na kraju krajeva ako se bojis da ce auto da ti ide lose na visokoj turazi namesti da na gas radi do 4000 rpm a preko toga na benzin. To sto je taj hteo nije LPG ili autogas nego azot-sub-oksid ili nitro, to najbolje radi preko 4000 rpm.
        UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• rados
          CBC Senator XXL
          • 02.03.2011
          • 539
          • G.Milanovac SRBIJA
          • OPEL ASTRA G Z16XE

pozdrav;ja to uvek podesavam na 30 stepeni i nisam imao problema oko toga.ali imao sam pre nedelju dana slucaj da je covek kupio auto na bubanj potoku i dosao kuci pa sledeci dan kad je posao na posao stigao na posao i jos nije na plinu.kad sam mu prikacio na komp temperatura 70 stepeni a on jos nema ni termostat pa mu treba vecnost do 70 stepeni

Comment

Working...
          X