Ugradio sam plinski uredjaj (Lovato) u Seat Cordobu 1.4, pre 6 meseci. Ove zime je poceo plin da curi na isparivac u toku noci kada ne vozim auto,cuje se kao sistanje, i naravno isparivac se ledi,letos nisam imao takav problem. Javio sam se kod coveka gde sam ugradio i zamenice mi isparivac,kaze da je u pitanju dizna! Mada sam ja presao nekih 8000km od ugradnje,bas je cudno,da tako brzo strada dizna! Zanima me da li je jos neko slucajno imao slican problem, i kako ga je resio!!! Pozdrav
Problem sa Lovato isparivacem
Collapse
X
-
Odg: Problem sa Lovato isparivacem
pozdrav Maletic;tu verovatno nevalja i plinski ventil koji mora kad je auto ugasen da zatvori plin,ali i isparivac nesme da propusta plin kad auto ne radi verovatno gumica na klackalici ne zaptiva.pozdrav Rados GM
-
-
Obrazložiš zašto pa komiteja (narod) proceni ko kosi a ko vodu nosi...
Comment
-
-
Ako je 6 meseci, imaš garanciju. Obrati se njima da reše problem, platio si.
Comment
-
-
Originally posted by Dora View PostObrazložiš zašto pa komiteja (narod) proceni ko kosi a ko vodu nosi...
Koliko se ja secam pravila foruma treba da se navede plinski uredjaj koji je namontiran a ne da se useravaju proizvodjaci poimence i to na "nevidjeno". I ako krenemo od pretpostavke da je tema postavljena u sekciji za sekvencijalne uredjaje pa je i uredjaj koji je ugradjen takav onda odgovori koji ukljucuju ventile i klackalice ne piju vodu i samo zbunjuju narod (komiteju).
Obrazlozio!Last edited by Plinadzija; 24.12.2011, 16:09.UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!
Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!
Comment
-
-
Usvojeno, samo da dodam, iako je jedan omašio, u pravu je, ventil mora da bude zatvoren bez kontakta i ne sme da pušta gas, da li je ventil na krovu auta, požarnom zidu ili samom isparivaču svejedno.
Ako se neko stručan dočepa teme i lepo sroči argumente zašto i kako svima će biti jasno kao sada recimo i niko neće reći da brišem poruke jer mi se može
Comment
-
-
pa sta ce covek,raspituje se sta bi moglo da uzrokuje to i kakve su posledice za dalji rad sistema,jer,verovatno mu u servisu gde su ugradili nisu lepo objasnili o cemu se zapravo radi.bitno je da su neispravnost priznali i resili problem.mada je sturo objasnio i o autu i o uredjajui mislim da je plinadzija ispravno odreagovao.
Comment
-
-
pozdrav plinadzija;pretpostavka jeste da je pitanje postavljeno u sekvencionalnim uredjajima ali nija tako receno,pa kako bilo da bilo ventil treba da odradi svoje,medjutim kao sto kaze Dora ako je u garanci trk u servis da se mi nebi prepucavali.pozdrav
Comment
-
-
Curenje kod tog reduktora nije novo, u odnosu na onaj stari gde se imbusom odvijao poklopac filtera, kod novog ima ploca koja bi trebala da dihtuje i drzi filter. Problem je u njoj, a kako se filter nalazi ispred ventila onda nema nikakvu mogucnost da ventil spreci curenje plina....
U servis i menjaj reduktor, ja sam probao sa menjanjem gumica ali nazalost nista....
Comment
-
Comment