Sekvent Potrošnja Lancia Kappa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko RS
    CBC Član
    • 08.12.2011
    • 13
    • Teslić
    • Lancia Kappa

Sekvent Potrošnja Lancia Kappa

Pozdrav. Interesuje me šta sve kod sekventa može utjecati na potrošnju osim kvalitete samog plina, naime desilo mi se da mi auto koji mi je trošio oko 14 l pođe odjednom trošiti 18, u međuvremenu sam bio kod majstora koji mi je povećao pritisak jer mi se znalo dešavati u toku vožnje da sam vrati na benzin i od tad mi troši kao lud (neznam kako ga nije sramota ), problem vraćanja sa plina na benzin sam riješio ali sad imam ovaj. Ima li tu kakvog podešavanja ili on uzima koliko njemu treba i tu se ništa nemože. Uređaj je Leho.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Sekvent Potrošnja Lancia Kappa

Povećanjem pritiska je sve otišlo u honduras ako nije ponovo uradjena kalibracija, tako da, pozdravi majstora.

Znaš onaj topić za pravljenje kobasica, otvor je 3cm a ti guraš pola tone bara pritisak i praviš 4 metra na sat, onda povećaš pritisak na 1 tonu i praviš 8 metara na sat. Da li tebi treba 4 a ne 8 metara, pitanje je sad

Sve u svemu vrati se kod majstora pa nek ti to učini kako treba.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Marko RS
      CBC Član
      • 08.12.2011
      • 13
      • Teslić
      • Lancia Kappa

Malopre sam ga zvao i on mi kaže da je to tako kako jeste i da on (ni bilo) ko tu može išta uraditi jer mi je valjda uređaj previše "siromašan" za daljna podešavanja. Dali bi mi mogao malo pojasniti tu kalibraciju da i ja njemu prenesem jer možda čovjek jednostavno nije dovoljno upućen. Dali je moguće da taj Leho uređaj nema mogućnost te kalibracije i dodatnog podešavanja ? Sory za neupućenost.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Prvo lepšo napišeš, imam auto taj i taj, snaga to, ugradjeno tada, prešao toliko, itd..
        Baciš i koju sliku ako zatreba pa probamo da ti pomognemo.

Majstor je verovatno hteo reći da ti je ugradjen slabačak uredjaj za taj auto. Svaki sekvent ima kalibraciju ali neće pomoći ako je isparivač slab.

https.autogas.rs

Comment

• Marko RS
          CBC Član
          • 08.12.2011
          • 13
          • Teslić
          • Lancia Kappa

OK, sori za neupućenost, auto je Lancia Kappa 2.0 20 V 114 KW, koliko je prešao sa tim uređajem stvarno neznam jer sam kupio auto pre mesec dana i sve mi je bilo dobro samo što mi je ponekad znao vratiti na benzin po sam jedva iskopao nekog majstora koji može raditi taj leho (mislim da je poljak) i kada ga je skopčao na računar odmah mi je rekao da je mal pritisak i da to radi zbog toga. Sad mi to neradi ali više troši. Nije se on žalio na isparivač nego na računar, kaže da tu nema nekakvih opcija za daljno podešavanje. Problem je što nisam nikog osim njega našao da radi taj Leho pa sam mislio da mu dam neke smjernice koje dobijem od vas jer je u Srbiji plin uopšte dosta zastupljeniji nego u RS pa samim tim mislim da imate i više iskustva.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Preporuči majstoru da se uključi na forum, ima toga dosta napisano.

Lecho ili Lešo ili kako se već čita je dosta ovde ugradjivan pod nazivom Tomaseto tako da ima majstora koji mogu pomoći.

Po meni soiftver je čudan ali ima podešavanja i to dosta tako da majstor nije u pravu. Problem sa pritiskom se rešava dovodjenjem pritiska ali onda mora i kalibracija da se uradi ispočetka jer se time sve promeni.
            Za nekog ko nije baš vešt sa tim softverom izgleda kao da je pao sa marsa i da ništa nema.
            Pročitaj ili pogledaj ili slikaj koji je isparivač.

https.autogas.rs

Comment

• Marko RS
              CBC Član
              • 08.12.2011
              • 13
              • Teslić
              • Lancia Kappa

Znači ipak ima mogućnost te kalibracije i podešavanja, morat ću ga malo stisnuti. Danas ću okinuti koju sliku pa se čujemo. Hvala na pomoći.

Comment

• Marko RS
                CBC Član
                • 08.12.2011
                • 13
                • Teslić
                • Lancia Kappa

Evo uslikao sam per slika ali teško da se išta vidi iz njih a rasplinjač je tako postavljen da ništa nemogu pročitati sa njega. Ako išta pomaže...evo ih.

Comment

• Srdjan
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 2416
                  • Bajina Basta/Beograd

Ja mislim da je kod mene taj Lecho i to na istom autu i isti motor u pitanju. Ja sam ugradio kod Ivana tj. AC Rasic, pa pitaj tamo.

p.s. Sorry. Tek sad vidim da nisi iz BG ili barem blizu BG.
                  Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Marko RS
                    CBC Član
                    • 08.12.2011
                    • 13
                    • Teslić
                    • Lancia Kappa

Pa Srđane koliko tebi troši? Meni znači 18 čisto gradske vožnje a relacije vrlo kratke. Kažu da je i ovaj zimski plin pun butana pa je možda i to uzrok.

Comment

Working...
                    X