Reset indikatora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ljubo
    CBC Senator
    • 18.10.2005
    • 278
    • Kraljevo

Reset indikatora

stag uredjaj, valtec dizne, turska boca i ne secam se vise ostatka uredjaja.
    kombinacija radi dobro i bez problema na 1.8 xsari picasso.

kako mi odavno ne radi digitalni merac nivoa benzina u autu, pre nekih 15 dana sam ostao bez benzina u autu (a tada sam i auto koristio najvise za kratke relacije, prakticno nije stigao ni da prebaci na plin a ja zavrsio voznju).
    elem, morao sam da ga palim na gas pritiskom na b/g dugme i okretom kontakt kljuca (kako sam procitao u uputstvu).
    odmah sam naravno sipao i benzin.

uredjaj je posle normalno radio.
    prekjuce sam ga napunio gasom jer sam juce isao na put u BG.
    Dakle, kada je bi pun gasom, tako je indikator i pokazivao (doduse, najcesce mi posle sipanja ne svetli poslednja crta - valjda zato sto sipam skolski, do 80% rezervoara; ali ovoga puta je mozda pokazivao i tu poslednju crtu).
    Elem, ja sam posle vise stotina predjenih kilometara ostao i bez gasa u rezervoaru a indikator je i dalje pokazivao kao da je dupke pun.
    osim tog viska crtica i ne pojavljivanja crvene sijalice, normalno je pistao kada je ostao bez goriva i trepereo.
    da predupredim moguca podpitanja: isao sam na plin ne na benzin, i presao sam tacno onoliku kilometrazu u skladu sa kapacitetom boce (42l boca, sipam oko 35l a prelazim oko 350km).

da li neki rucni reset pomaze da se indikator oporavi ili mora kod majstora na kacenje na dijagnostiku?
  • Plinadzija
    CBC Senator XXL
    • 29.07.2008
    • 1514
    • Paracin

Odg: Reset indikatora

Mora kod majstora u svakom slucaju, bilo da je zaglavio plovak ili se poremetilo podesavanje ili nesto trece, sam ga neces naci. Mozda eventualno ako je ispao onaj mali deo (senzor) sa multiventila pa visi i stoji na punom...
    UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Ljubo
      CBC Senator
      • 18.10.2005
      • 278
      • Kraljevo

ok, hvala.

Comment

• bmw735i
        CBC Senator
        • 07.05.2006
        • 258
        • Mostar
        • BMW 320i, 740i, 750i

Dali ti je Stag 300 Premium ili 300 Plus

U uputstvu imaš kalibraciju pokazivača za te kontrolere.

4.2. Automatic calibration of LPG level indicator
        The automatic calibration of LPG level indicator should be carried out when an empty tank is being
        filled with gas. The indicator type should already be set, but, if necessary, the procedure itself may
        change its type, e.g. from ascending to descending.
        The calibration procedure is as follows:
        1. Press and maintain the switchboard push button.
        2. Switch off the ignition switch.
        3. Depress the switchboard push button.

At this time point, the controller initiates the calibration procedure, which is signalled by a series of
        triple, short flashes of the gas level LED.
        When the tank filling is over, switch on the ignition switch, thus terminating the calibration
        procedure. Successful calibration is signalled by smooth ascending, followed by smooth descending of
        the gas level indication on the LED line from fuel reserve to maximum fuel level and back (twice). In
        the case of calibration failure, the level indication on the LED line will change five times from reserve
        to maximum.
        evo ti link za manual:

http://www.ac.com.pl/public/pubonline/cms/files/Programy-i-instrukcje-obslugi/200_4_300_z13_12-2011/ver.2.8.1 ENG-STAG-200%2CSTAG-4plus%2CSTAG-4eco%2CSTAG-300 ISA2%2CSTAG-300 PREMIUM manual.pdf
        BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300
        Peugeot 206 1.4i XS (ženin) STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta N HANA 2000 tip C

Comment

• Ljubo
          CBC Senator
          • 18.10.2005
          • 278
          • Kraljevo

hvala na tipu.

ako sam dobro protumacio uputstvo, procedura je sledeca:
          1. istrosi se sav plin u boci
          2. odes na pumpu da ga napunis do kraja (tj. do prvog izbacivanja pistolja)
          3. pred samo tocenje, da se kontakt, pritisne b/g dugme, iskljuci kontakt i otpusti b/g dugme
          4. toci se plin do vrha
          5. po zavrsetku tocenja se daje kontakt kljucem i zavrsava proces kalibracije
          6. ako je kalibracija uspesno odradjena, lampice se redom pale od rezerve ka vrhu i nazad i to dva puta.
          7. ako je kalibracija neuspela, otprilike isto to se desava samo brze i 5 puta ponovljeno

Da li sam ovo dobro protumacio?

podpitanja iskusnima:
          1. da li boca mora da bude bas prazna ili moze da bude i par litara u njoj ili polupuna i slicno?
          2. da li se inicijalizacija kalibracije (kontakt/dugme/kontakt iz tacke 2) radi pre pocetka tocenja ili moze i za vreme tocenja?

hvala...

Comment

• nikolans78
            CBC Senator
            • 16.03.2006
            • 277
            • Vankuver, Kanada

Ako hoces da ti tacno pokazuje, mora da bude prazna. Takodje, mora da se da se inicira kalibracija pre nego sto pocne da se puni inace nema svrhe sto je boca bila prazna na pocetku.

Po logici, merac mora da zna kolika je vrednost signala sa plovka kada je boca prazna i kada je puna pa izdeli tu razliku signala na broj crtica na meracu i tako pokazuje.
            Neka me ispravi neko ako gresim

Comment

• Ljubo
              CBC Senator
              • 18.10.2005
              • 278
              • Kraljevo

savrseno logicno objasnjena procedura.

probacu cim istrosim ovo sto imam u rezervoaru.

Comment

• bmw735i
                CBC Senator
                • 07.05.2006
                • 258
                • Mostar
                • BMW 320i, 740i, 750i

Ne mora skroz prazna jer ni plovak ne registrira zadnji litar do dva.
                BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300
                Peugeot 206 1.4i XS (ženin) STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta N HANA 2000 tip C

Comment

Working...
                X