Potrosnja gasa astra G Z16SE

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • peram
    CBC Član
    • 19.03.2009
    • 42
    • Ub

Potrosnja gasa astra G Z16SE

Ljudi, pomagajte. E ovako, imam astru G, motor 1.6 8V, Z16SE, sa sekvent plinom Tomaseto ugradjen u AC Rasic...presao sam oko 75000km, sve servise sam radio redovno, u zadnjih 7-8000km se znatno povecala potrosnja plina-oko 13-14l, ranije nikada nije prelazila 10l...U AC Rasic mi kazu da je problem sa losim plinom..menjao sam i 4-5 pumpi (Jugopetrol, Knez, AMSS, OMW, EKO) i svuda je isto...Auto se normalno ponasa, sem sto se ponekad pri prebacivanju u voznji ugasi auto...i malo losije ide nego ranije...a na benzin ide kao sumanut....E sad da li bi neko mogao da pretpostavi sta se desava...Da li bi trebalo servisirati isparivac ili nesto drugo sto bi uticalo na potrosnju?!!
    Mislim da je 13-14l za ovaj motor mnogo i imam drugara koji ima isti auto i trosi mu 9-10l...
  • Put-in
    Banovan
    • 28.01.2009
    • 189
    • Beograd

Odg: Potrosnja gasa astra G Z16SE

Ja mislim da u AC Rašić znaju šta može da pravi problem, ali si najverovatnije još u garanciji

Comment

• peram
      CBC Član
      • 19.03.2009
      • 42
      • Ub

NIsam vise u garanciji. Oni kazu da je problem sa plinom, ali ja mislim da nije...

Comment

• nikola_VUK
        CBC Senator XXL
        • 20.09.2005
        • 317
        • Podgorica - Novi Sad
        • Mercedes vaneo 1.7

Moja iskustva sa Ivanom su toliko pozitivna, da mogu mirne duše da ti kažem da je problem u plinu 100%.

Comment

• SALE
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2005
          • 841
          • Banovo Brdo

Ja sam isto ugradio plin kod Rasica u astru G i presao skoro 100 000km i imao problem sa potrosnjom, moja Astra nije mogla da potrosi preko 12l plina, iako sam se bas trudio da je premasim. Dosta sam vremena i para potrosio u tuning slabasnog 2.2 16v motora i nista nisam promenio sto se potrosnje tice. Sad sam kupio auto sa turbinom, cipovao ga i nadam se vecoj potrosnji.
          Sto se plina tice za mene samo Ivan i jedan matori dangrizavi iz NS su zakon i bez razmisljanja bih im ostavio i avion na ugradnju.

Comment

• ragazzoni
            CBC Senator XXL
            • 24.02.2009
            • 774
            • Obrenovac i okolina
            • Opel Omega 2.0i-16v

Mislim da ima problema i sa gasom (naravno vaš uzrok ne mogu ni ja niti bilo ko drugi na daljinu dijagnostikovati), a to je izvor podataka dosta servisera (imena izostavljena da se ne bi tumačilo kao reklama). Meni se redovno događa da već na -10 TNG nema pritisak iz boce, i ne samo meni već i mnogima, otežano je isparavanje, što opet ukazuje na veliki procenat butana sa većom masom, nižom energetskom moći, koji već na -0.5 stepeni prelazi u tečno stanje. Samo po tom pokazatelju vidimo da smeša nije prilagođena za ovo doba godine, a pored toga za očekivati je da ima i još kakvog bezkorisnog krša, koji ničemu ne služi osim da okreće brojčanik. Mnogi imaju problema sa hladnim startom, a kod mene na Lovato LCS-U kad ga kontrolišem na računaru u hladnom radu traži i do 50% više gasa, što ranije nije bio slučaj.Možete pogledati i nešto određenije http://motornaulja.blogspot.com/2012...hat-about.html
            Naravno problem goriva je kod nas neprekidno aktuelan, o tome je i EXPENDABLE vrlo stručno pričao, i to ne samo gas već i benzin ED...... Zato i imamo slučaj da kod nas naprimer EURO DIZEL (gorivo koje po evropskim regulativama sme da nosi taj naziv samo ako ima manje od 10mg sumpora/lit) nosi naziv ECO 50, AVIODIZEL........a zvanično deklarisana količina je 50......mg/lit.
            Naravno da naručene kontrole goriva ne treba uzimati ozbiljno, jer prema jednima sve je vrhunsko, a onda saznate da od 100 testiranih zemalja, naša zemlja zauzima 97 mesto po kvalitetu goriva ili vidite u OKO magazinu da je neko zaista progovorio da je sve krš da mnogi ne mogu da ostvare garancije na motor i da preko 70% MOTORA JE EKOLOŠKI NEISPRAVNO ZBOG GORIVA. Sve dalje je suvišno.
            Last edited by ragazzoni; 28.01.2012, 13:37.
            ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
            Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• Plinadzija
              CBC Senator XXL
              • 29.07.2008
              • 1514
              • Paracin

Kvalitet gasa je definitivno problem samo sto ne primete svi odmah i ne zali se svako. Moj auto trosi 12+ pa ako ja ne umem da nastelujem svoj auto onda ne umem niciji...
              UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• peram
                CBC Član
                • 19.03.2009
                • 42
                • Ub

Ja bih isto bio miran da drugar koji vozi istu astru sa istim motorom i sipa plin na istim mestima gde i ja nema potrosnju od 9l...iako je ubacio plin u Valjevu kod coveka koji ima jednu garazu i radi sam...cak mu iz drugog servisa dolazi covek da podesava sekvent jer se on ne razume u savremenu tehniku...ja sam pre svega prezadovoljan sa Rasicem, iako sad kad mi se javio ovaj problem nisam bas naisao na razumevanje od njegovih majstora koji su mi rekli da je problem u plinu, a Ivan mi je posle par dana rekao da treba da servisiram isparivac, dizne i sve ostalo...i tu mislim da je problem do njegovih majstora koji me nisu bukvalno nista ni pitali da bi mogli da znaju u cemu je problem...
                I na kraju sam sve to uradio, ne kod Rasica, (trazili su mi 130e za sve te zajebancije + ako treba jos neko crevo da se zameni) i na kraju ne snose nikakve posledice ako auto ne smanji potrosnju, tj. da auto ima mehanickih problema...
                Sad da prodje par stotina km da se sve to lepo uklopi, te membrane na isparivacu, pa da vidimo kakva ce biti potrosnja...

Comment

• ragazzoni
                  CBC Senator XXL
                  • 24.02.2009
                  • 774
                  • Obrenovac i okolina
                  • Opel Omega 2.0i-16v

Kolika ti je potrošnja benzina, pod približno istim uslovima?
                  ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                  Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• peram
                    CBC Član
                    • 19.03.2009
                    • 42
                    • Ub

Evo sad sam bas zadnjih 400-500km vozio na benzin zbog velike potrosnje plina, uglavnom po gradu gde zivim, Ub, potrosnja 8,5l...

Comment

• Put-in
                      Banovan
                      • 28.01.2009
                      • 189
                      • Beograd

Kad sam video da je Rašić ugradio jednom liku u 1.8 Turbo isparivač Aljaska, onda mi ništa nije bilo jasno. Mislim... kako je moguće staviti Aljasku koja nije predviđena za to, u tako nešto, a da to radi, to može samo mađioničar

Comment

Working...
                      X