Saab 900 SE, ne radi turbo na plinu.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srba
    CBC Početnik
    • 18.01.2012
    • 6
    • Bgd

Saab 900 SE, ne radi turbo na plinu.

Na njemu se nalaz seq sistem Lecho sa tomaseto isparivacem, potpuno je ispravan i veoma lepo radi . Problem de dogadja kada stisnete papucicu , isparivac ne moze da isporuci dovoljnu kolicinu gasa jer taj Lecho kompijuter nema turbo mod. Da li neko ima polovan kompijuter koji podrzava turbo mod i hteo bi da se menja ili da ga proda...
    Drugo, zna li neko da li BRC GENIUS MAX kompijuter ima turbo mod?
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Saab 900 SE, ne radi turbo na plinu.

Kako da ne... ima megagigamakroturbo mod...

Srbo, Srbo šta su tebi gluposti napričali... Upali mozak, isparivač je mehanička stvar nema veze sa kompjuterom i ima nema turbo mod... Isparivač je truba, treba jači...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Srba
      CBC Početnik
      • 18.01.2012
      • 6
      • Bgd

Pa vec dva razlicita majstora su mi rekla da je taj lecho kompijuter stari i da u njemu nema te mape za turbo rezim. Slazem se da je sparivac mehanicka stvar i da je ovaj moj slab ali cemu onda sluzi kompijuter? Koliko sam ja shvato kompijuter mu "govori" koliko plina i kada treba da ubaci, ne?
      Ovaj isparivac je do 120 kw i na predhodnom saabu je radio perfektno, sistem je isporucivao svih110kw a sada ni 60 kw.Ja kapiram da on jednostavno ne zna sta da radi sa gorivom kada mu se zavrti turbina...

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Ja kapiram da su tebe izvarali i za auto i da su svalili sve na gas
        Kompjuter služi za druge stvari ali sasvim sigurno ne govori isparivaču koliko će gasa dati...
        Vrati ti taj auto nazad dok je vreme

Ja kapiram takodje da tebi ni turbina ne radi ....

Merili ste na Dinu kad znate da je 60kw?

https.autogas.rs

Comment

• Srba
          CBC Početnik
          • 18.01.2012
          • 6
          • Bgd

Ti uopste ne razumes o cemu se radi...
          Niko mene nije izvarao. Oba saba su moja. Seq sis. je skinut sa 2.3,110kw , bez turba i je super radio na tom non turbu a sad kad sam ga prebacio nece da radi kako treba na turbu, cak nece ni da isporuci svojih propisanih 120kw koliko ima tomaseto aljaska...Turbo radi besprekorno na benzinu. Znajuci kako treba da ide auto od 110kw, koliko je mao prvi saab, i kako ide sad ovaj na benzin od 136 kw, naveo sam da na plin ide kao da ima 60kw...
          -Auto je potpuno spravan.
          -Sistem Lecho sa isparivacem Tomaseto aljaska od 120kw je isto potpuno ispravan i radi lepo u smislu da nema detonacja , savrseno prebacije sa benzina na plin i obrnuto, auto normalno ide na plin -kao i na benzin- dok mu se ne zavrti turbo.Dakle problem je u tome sto turbo trazi vise goriva a on nema.Kako ce mu pomoci isparivac od 160 kw kad sad sa ovim od 120 ide kao da ima 60kw.Znaci nije samo isparivac u pitanju...

Comment

• Plinadzija
            CBC Senator XXL
            • 29.07.2008
            • 1514
            • Paracin

Sta radi isparivac-ECU u turbo modu?
            UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Put-in
              Banovan
              • 28.01.2009
              • 189
              • Beograd

Srbo, tebi treba artik a ne aljaska. A pitanje je verovatno u vezi turbo moda koji se zadaje plinskom kompu, kao što i ma stag. Dora možda nije dobro pročitao. U svakom slučaju aljaska je slaba za to sa turbom.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Vidi Srbo, da bih ja tebe bolje razumeo moraš se potruditi više oko pitanja. Sa drugim pojašnjnjem i meni je dosta toga jasnije.
                Najvažnija stvar koju sam shvatio je da se ama baš totalno i apsolutno ništa ne razumeš u materiju pa bih ti zato preporučio da odeš kod nekog majstora.

Isparivač ne isporučuje 120kw sem u vlažnim snovima. ECU ne govori koliko će isparivač "isporučiti" jer je to mehanička sprava kako sam već rekao i on daje gorivo sa što konstantnijim pritiskom koliko je to moguće. ECU komanduje diznama i na taj način "isporučuje" 120 kw ili koliko god kilowata...

Ako je isparivač slab nema kilowata, ako je ECU nepodešen za 120 KW nema 120 KW, ako su dizne male ili neprilagodjene, nema 120 KW to što je mali Perica prebacio sistem sa jednog auta na drugi jer je mislio da je isparivač kantica koja sipa kalibrisano 120KW je druga stvar.

Ukratko, upropastićeš motor.
                Još kraće, kreneš da čitaš ovde po forumu, saznaš svašta i onda pitaš opet.

Dodatak..

Zahvaljujem Migunu na dopuni ali neće mu pomoći ni 4 artika ako se ne podesi sve ostalo.
                Inače i sa aljaskom će mu padati pritisak.

Dotatak dva (nijedečiji)
                Nekad ni taj Stag nije imao turbo mod, imama jedna takav na mom autu iz praistorije. Kao ni mnogi drugi, to što ne piše eksplicitno turbo mod ne zanči da neće raditi sa turbo motorima.

https.autogas.rs

Comment

• Srba
                  CBC Početnik
                  • 18.01.2012
                  • 6
                  • Bgd

Ja da znam ne bih vas ni pitao.
                  -Na prethodnom sabu uredjaj je radio perfektno i nije se primecivala nikakva razlika izmedju benzina i plina. Otuda zakljucujem da je taj uredjaj sposoban da iznese snagu koliku je imao taj auto a to je 110kw. Medjutim na turbu nema te snage..
                  -Zahvalhjujem se Migunu sto mi je pomogao da objasnim Dori da nije problem samo u isparivacu nego i u kompijuteru.Isto su mi to rekl i majstori i preporucili AC STAG...
                  -Molim vas , ako ima neko ko se razume dobro u seq. sis., da mi kaze da li ce mi kompijuter BRC GENIUS MAX zajedno sa iparivacem Tomaseto od 160 kw resiti problem? Da li taj kompjuter ma mogucnosti za turbo mod? (ps.bakarne cev su 8mm)

Comment

• Plinadzija
                    CBC Senator XXL
                    • 29.07.2008
                    • 1514
                    • Paracin

Ocigledno da se u tvoje seq sisteme ne razumeju ni majstori sa visegodisnjim iskustvom.
                    UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

-Zahvalhjujem se Migunu sto mi je pomogao da objasnim Dori da nije problem samo u isparivacu nego i u kompijuteru.Isto su mi to rekl i majstori i preporucili AC STAG...
                      Nije ti pomogao i nisi mi objasnio. Nemožeš mi objasniti pogrešno, pobrkao si lončiće, ovde ja znam a ti pitaš, nije obrnuto...
                      Tom kopjuteru (moderno se kaže ECU-uuu) ne fali ništa u smislu što tebe muči.

To je jedna odvratna matora drtina od kompa a softver mu je nogom pisan ja znam jednog što ima živaca i znanja da se time bakće ali je on nadrndan i ne znam gde je sada, taj ti je u NS i odaziva se kad hoće na Stratos, drugi tebi bliži koj ije toga uradio na tone je Ivant ovde na forumu ili u Višnjičkoj svejedno pa ga lepo pitaš.
                      Kad bi meni doterao i ja bih ti rekao da to baciš i stavim ti lepo AC ali neee nee neen ne ne ti ćeš da se uplatkapš opet sa nekim BRCom za koji ćeš tek da plačeš jer će tek to svi da te odebu da izvineš na izrazu čim im se pojaviš na očima...

A zašto??? pročitaj ispod ...

Otuda zakljucujem da je taj uredjaj sposoban da iznese snagu koliku je imao taj auto a to je 110kw. Medjutim na turbu nema te snage..
                      Dedukcija ti baš i ne ide pa je se okani.Gasni sistem nije vodeni top koji isporučuje 200 litara u minuti i to je to, ako ga staviš kola ili kamion svejedno on tovari 200 litara.
                      Ovde nije tako, treba motoru šta mu treba i to je promenljivo od 0 do 200 litara. Bilo koji sistem da uzmeš kad se montira treba da se podesi prema tom motoru. Nov ili polovan svejedno, čak i da si montirao na identičan auto mora da se podesi ponovo.

Uslov da radi je da prvo zadovoljava mehanika, da isparivač može isporučiti dovoljo gasa. proizvodjači se gadjaju kilovatima tako da ovi tuneri plaču kako se to lako dodaje, drugim rečima LAŽU kao pasovi oko cifri.

TAJ isparivač NEMOŽE raditi na tom motoru. TAJ ECU MOŽE raditi na tom motoru.
                      KRAJ

To što čangrće u džepu nije zvečarka, odi do nekog majsotra pa nek ti to uradi ko svet. Šteta tog motora to ide jako lepo...

https.autogas.rs

Comment

• Srba
                        CBC Početnik
                        • 18.01.2012
                        • 6
                        • Bgd

Pitao sam za savet nekoga ko se razume-strucnjaka a ti Dora ni ne znas da nek seq kompijuteri imaju a neki nemaju mogucnosti za turbo mod. Kada se prikaci na kompijuter za podesavanje i kada mu se ukljuci turbo , bosh senzor i dalje daje informacju da je prtisak 1,2bara, sto je nemoguce. To je , najverovatnje, zato sto sistem ne prepoznaje turbinu koja u odredjenom trenutku trazi mnogo goriva , zato su krivi "ECU" i isparivac. U svakom slucaju hvala ti na savetu i utrosenom vremenu.

Niko mi nije dao odgovor dali BRC GENIUS MAX ima mogucnost za turbo mod? Insistiram na BRC ne zato sto mislm da je dobar ili zato sto mi je neko preporucio nego zato sto AC STAGE (prednj deo) kosta 250e a ovaj BRC sam kao polovan nasao , zajedno sa isparivacem za 60e. Inace uredjaj je stajao na Mitsubishi Pajeru 3000.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Pa šta da radim, uvek se nauči nešto novo.... I ti ćeš to naučiti ali na teži način, nekima je lakše uterati u tamo nego u glavu da izvineš na izrazu...

Na ovom forumu ima najmanej dva Saaba koje ja znam da imaj uLešo i da su turbo i da rade. A ti stavi taj BRC pa se češkaj.

Nećeš ti savet nego da neko potrvdi tvoju želju da prodješ jeftino.
                          Ako nisi video jasno slova, obrati sad pažnju, i kad i ako montiraš tog BRC-u neko će morati da ga naštelba a to će da te košta kao kajgana...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Čisto iz radoznalosti sam "zaplavio" tvoje pitanje BRC GENIUS MAX na desni klik kažem idi na google i potraži, prvi link koji dobiješ je...
                            Leader nella produzione di impianti metano e gpl per auto, BRC ha creato il primo sistema di iniezione gassosa italiano. Scopri perché BRC conviene!

https.autogas.rs

Comment

• Put-in
                              Banovan
                              • 28.01.2009
                              • 189
                              • Beograd

Srbo, čitaj bre malo čoveče. Dora ti nije odgovorio na početku kako treba jer te čovek nije razumeo. Inače je on jedan od boljih autoplin majstora u Srbiji. Ajde, ajde nemoj sad Doro da se duvaš
                              Ne stavljaj BRC za živu glavu, nego odi do Dore u NS da ti čovek to uradi kako treba. Pusti njegove preporuke, zeza tebe on, jer nema šta drugo da radi danas, sigurno nije niko došao da ugrađuje gas, .

Comment

Working...
                              X