lada kalina zavoli sekventni sistem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kalina
    CBC Početnik
    • 22.01.2012
    • 3
    • loznica

lada kalina zavoli sekventni sistem

Imam problem sa ladom kalinom.Kalina je 8 ventila, 1600 kubika.Ugrađen je sekventni zavoli sistem na 28000 km, sada je 96500 km.U poslednje vreme kada je zahladilo imam problem sa trzanjem koje nije bilo pre.To trzanje je simptomatično.Javlja se na temperaturi motora 55 pa do oko 75 stepeni.Na prebacivanju sa benzina na gas nema ga.Dizne su čišćene na 85000, sada je menjana membrana na uređaju, nove svećice NGK, gasna dijagnostika u redu.Kažu mi da je u pitanju struja, ali ako je do nje zašto tog trzanja nema kada temperatura motora bude radna oko 90 stepeni.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: lada kalina zavoli sekventni sistem

Kako se ponaša na benzinu u toj situaciji?
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• kalina
      CBC Početnik
      • 22.01.2012
      • 3
      • loznica

Odg: lada kalina zavoli sekventni sistem

Originally posted by Dora View Post
      Kako se ponaša na benzinu u toj situaciji?
      Na benzinu radi dobro.Probao sam zbog struje kada je zagrejana da prebacim u petu brzinu na brzinu od 50 km/h kako tada vuce na gasu(plinu), da li ima trzanja.Brzinu je normalno postizala do 80-90 km/h bez problema.Tako su mi rekli da probam ako je struja tj.modul paljenja.Pre sam imao problema sa prvom diznom,ona je promenjena, u julu su ostale cišćene.Da li može biti do struje modula,kablovi svi sumnjaju na to.Da li bi ako je struja ona zezala i kada postigne radnu temperaturu.Kablovi menjani u aprilu 2011.To trzanje je uočljivo na toj temperaturi ( 55-75 stepeni ) i kada je broj obrtaja oko 1800.Na lergasu nema promene, normalno radi.Pre 10 dana mi je uzbrdo na jacem gasu uz to trzanje pocela da radi na tri klipa.Tako mi je bilo na prvoj dizni koju sam menjao i na trećoj gde je džek gubio kontakt.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Re: lada kalina zavoli sekventni sistem

To trzanje je uočljivo na toj temperaturi ( 55-75 stepeni ) i kada je broj obrtaja oko 1800.Na lergasu nema promene, normalno radi.Pre 10 dana mi je uzbrdo na jacem gasu uz to trzanje pocela da radi na tri klipa.Tako mi je bilo na prvoj dizni koju sam menjao i na trećoj gde je džek gubio kontakt
        Koja brzinana 1800 obrtaja (menjač) i koja brzina kad trza uzbrdo, opet menjač..,
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• kalina
          CBC Početnik
          • 22.01.2012
          • 3
          • loznica

Odg: Re: lada kalina zavoli sekventni sistem

Četvrta brzina menjač, a brzina kretanja oko 60 km/h, znači na laganoj vožnji.A to uz brdo je bilo treća brzina i uz mnogo jače trzanje.Tada sam dodavao gas i onda je izbačen jedan klip ostala je da radi na tri klipa.Upalila se greška.Treba da odem da nađem koji nije radio na dijagnostiku.Da li može da je opet dizna jedna u pitanju, da je to povezano sa njom na toj temperaturi.

Comment

Working...
          X