Opel Kadett 16V i Stag4 plus

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gsi16valve
    CBC Član
    • 09.03.2012
    • 11
    • Kragujevac

Opel Kadett 16V i Stag4 plus

Pozdrav,
    imam nezgodan problem sa Stag 4 plus sequent sistemom plina. Odmah da napomenem da je ugrađen u "kućnoj" varijanti jer budžet nije dozvoljavao dokazane majstore, a u Kgu nemam poverenja u postojeće opcije. Zato sam koristio mahom copy-paste sistem ugradnje, koliko sam mogao da snimim za vreme ugradnje jednog drugog auta.
    Elem, da budem koncizan. Imam solidno do jako dobro poznavanje principa rada motora, pogotovo po pitanju ECUa. Dosta sam čitao ovaj forum i naročito pratio Stag elektroniku (još od 2007. kad se pojavila na ovim prostorima). Znači sve je povezano po shemi koju sam dobio u sklopu full kita iz zvaničnog distributera i proteklo je bez problema. Povezan je i tzv. "zadnji" deo plinske instalacije i napunjena toro boca. I... problem: posle povezivanja Stag ECUa, instalacije USB konekcije, u programu se ne pojavljuje vreme otvaranja benzinskih brizgača. Pokušavao sam sa onom opcijom invertnog signala u programu i ništa. Ostali podaci se očitavaju bez problema i korektno. Da li bi neko mkogao da mi pomogne sa savetom, jer ostatak ugradnje, uključujući i bušenje usisne, je prošao besprekorno. Da li postoji mogućnost defekta na samom ECUu Staga ili je u pitanju neka sitnica i moje neiskustvo? U pitanju je standardan Bosch Motronic M2.5 ECU kao i Bosch fabričke brizgaljke. Auto korektno radi na benzinu iako Stag ne prijavljuje inj.petrol.
    Unapred hvala na odgovoru,
    Djordje Kg
  • gsi16valve
    CBC Član
    • 09.03.2012
    • 11
    • Kragujevac

Odg: Opel Kadett 16V i Stag4 plus

Da pojednostavim. Ako je problem do obrnutog polariteta konektora, koje je najjednostavnije rešenje problema? Sečenje plastike u konektoru da bi ušao obrnuto?

Comment

• gsi16valve
      CBC Član
      • 09.03.2012
      • 11
      • Kragujevac

Moderatori, možete da obrišete temu. Problem je rešen.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Pa niije ovo blok sa pribeleškama pa bacimo papir, napišeš kako je rešeno, možda nekom zatreba...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gsi16valve
          CBC Član
          • 09.03.2012
          • 11
          • Kragujevac

Polaritet konektora, napisao pod 2.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Rešenje je sečenje zuba na plstici konektora ili sečenje žica pa obrnuto ali jednostavnije je srediti konektore.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
            X