Stag TAP - 01

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vladamir
    CBC Član
    • 15.10.2010
    • 58
    • Šumadija i Pomoravlje

Stag TAP - 01

Posto pretraga nije dala rezultate otvaram novu temu.

Interesuje me uredjaj iz naslova. Na sajtu proizvodjaca je objasnjeno sta radi i to je ok. Mene interesuje ima li ga u prodaji na nasem trzistu i kakva su iskustva u praksi?
    Nadam se da neko, a najverovatnije Dora i ostali serviseri koji svakodnevno ugradjuju ili servisiraju plinske sisteme imaju iskusta koja bi podelili o ovom uredjaju.

Hvala!
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Stag TAP - 01

Ja imam sa tako nečim iskustva koliko sam ih vadio iz auta kad menjam CNG opremu za TNG opremu. Na CNG sistemima je obavezan deo jer je CNG 5 puta gori od TNG-a po pitanju kasnog paljenja.

Karići su uvoznici pa pitaš njih da li ima i pošto je, lično mislim da je to neko ugradio kod nas na NIKAD sem u smislu da je neko hteo da tunira auto pošto uredjaj to radi bez obzira koje gorivo se koristi.

U svakom slučaju ne bih se u to upuštao bez velikog znanja šta par stepeni ranije paljenje može da napravi od auta.
    Moj ECU može da tera dve mape pa ću uskoro napraviti jednu za plin koja će imati te elemente ranijeg paljenja čisto radi eksperimenta a možda se pokaže kao dobro
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Vladamir
      CBC Član
      • 15.10.2010
      • 58
      • Šumadija i Pomoravlje

Koliko sam ja razumeo uredjaj u zavisnosti od goriva koje je trenutno u upotrebi vrsi pomeranje ugla paljenja ili ne vrsi promene nego koristi fabricki podatak. Ako sam nesto razumeo pogresno ispravite me slobodno.
      Dora ako vec vadis te uredjaje verovatno imas neki koji je ostao kod tebe. Ako ne zelis javno molim te na pp mi posalji ponudu jer sam raspolozen za kupovinu.
      Hvala

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Pošto ih baš i nema kod nas na tržištu svi su več davno podeljeni u one druge svrhe a ne za gas

Što s tiče uredjaja, to u zavisnosti od goriva znači da jena benzinu obična žica a kad predje na plin presreće signal sa radilice i laže ECU šta je video

Iskreno nisam ni čitao kako se podešava to na koliko laže ali je ili trimer ili preko softvera, svejedno ja to ne bi diro na standardnom autu i sa standardnim vozačem.

https.autogas.rs

Comment

• Vladamir
          CBC Član
          • 15.10.2010
          • 58
          • Šumadija i Pomoravlje

AC preporucuje 9 stepeni ranije pretpaljenje (od fabrickog) za TNG na 1000 obrtaja, 6 stepeni ranije na 2000 i 3 stepena ranije na 3000 sa tim da na 4000 ne menja ugao u odnosu na benzin. Verujem da uredjaj nije skup samo je pitanje da li ga ima u nabavci.

Cak i sa skromnijim vrednostima koje se mogu podesiti verujem da samo moze biti bolje zbog razlike u svojstvima oba goriva.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

AC može da preporuči šta god želi ali to je toliko paušalno da se ja ne bih u to upuštao a radim svašta, kako bi amater znao da li to odgovara njegovom motoru nemam pojma.

AC neće platiti štetu koja se nanese usled loše procene koliko je rano paljenje dovoljno bezbedno. Kad kaže za baš taj motor se tako podešava onda mogu da razmislim o tome da to ugradim ali i onda samo da razmislim.
            Otprilike kako daju gotovu mapu za FSI, GDI i te ružne reči motore.

https.autogas.rs

Comment

• bjov
              CBC Član
              • 23.09.2007
              • 52
              • Bgd

Re: Odg: Stag TAP - 01

Pitanje - kako ovo menjanje ugla paljenja utice na ubrizgavanje goriva? (mislim na full sekvent mod pri nizim obrtajima, kada se vreme ubrizgavanja "gleda" u odnosu na paljenje)

Da li to moze da se koriguje na plinskom ecu?

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Koliko znam to ne radi nijedan uredjaj, to što misliš.

https.autogas.rs

Comment

• bmw735i
                  CBC Senator
                  • 07.05.2006
                  • 258
                  • Mostar
                  • BMW 320i, 740i, 750i

Neznam za druge ali ful sekvent BMW gleda ubrizgavanje goriva preko senzora bregaste a stariji modeli preko senzora na kablu od svjeće. Dora ja imam jedan AEB-ov ali nemam kabal od njega. Ostao na autu. Imaš li slučajno pinnout da ga spojim na BMW-a.
                  BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300
                  Peugeot 206 1.4i XS (ženin) STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta N HANA 2000 tip C

Comment

• bmw735i
                    CBC Senator
                    • 07.05.2006
                    • 258
                    • Mostar
                    • BMW 320i, 740i, 750i

A da što se tiče cjene oko 50€ košta TAP 01 kod našeg distributera.
                    BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Originally posted by bmw735i View Post
                      Neznam za druge ali ful sekvent BMW gleda ubrizgavanje goriva preko senzora bregaste a stariji modeli preko senzora na kablu od svjeće. Dora ja imam jedan AEB-ov ali nemam kabal od njega. Ostao na autu. Imaš li slučajno pinnout da ga spojim na BMW-a.
                      Ajd sad lepo i polako prevedi ovo da razumemo i mi sa jftinijim ulaznicama a mi ćemo polako čitati.

O čemu pričaš Benzinski ECU ili plinski?

https.autogas.rs

Comment

• bmw735i
                        CBC Senator
                        • 07.05.2006
                        • 258
                        • Mostar
                        • BMW 320i, 740i, 750i

Benzinski ecu. Barem oni koje sam ja studirao a to su motronic M1.2 kod on je polu sekvent i komandu kad će koja grupa dizni okinuti dobija preko senzora na kablu prve svijeće. Kad nema senzora motronic radi full grup.
                        Motronic M 5.2.1 ima senzor na bregastoj sličan onome na radilici i sa njim čita položaj usisnih ventila i pravi sekvencu ubrizgavanja i redosljed paljenja bobina.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Sad je jasnije, moj komentar pre da to ne radi niejdna ecu je bio za gasni, ne radi korekciju pretpaljenja ni ostalo. Benzinski naravno da radi jer to mu posao :9 A kad neće onda ga bačiš i turiš wems

https.autogas.rs

Comment

• razo
                            CBC Početnik
                            • 02.12.2007
                            • 8
                            • novi sad

Malo bih oživeo ovu temu pošto imam i softwer i uputstvo za stag tap 01\02. Da li neko ima ikakva iskustva sa ovim i da li vredi tih 50-tak eu. Nalazim u ponudi i raznih Kineskih -timing advance procesors- koji su jeftiniji i koji se koriste za TNG.
                            Povezivanje je dosta korektnije kod Staga tap 01 nego kod Kineza, pa računam da su i bolji.

Comment

• bmw735i
                              CBC Senator
                              • 07.05.2006
                              • 258
                              • Mostar
                              • BMW 320i, 740i, 750i

Evo da ja odgovorim. Kupio sam na EBay-u TAP01 skinut sa nekog auta sa sve kablovima i interjfejsom za 35funti što nije puno računajući da je originalni AC interfejs barem 25 eura. Pričekao sam da stanu ove kiše pa se bacio na posao da ga instaliram na Peugeota. Nevjerovatno koliko auto bolje ide. Sad neznam hoće li mu štetiti rano paljenje ali za sad motor otkida. Stavio sam mu 6 stepeni na nižim obrtajima smanjujući lagano do 0 na nekih 4500.
                              Imam osjećaj da manje troši ali to može biti i do prelaska u proljeće pa auto prije postigne radnu temperaturu a i smješa plina bi trebala biti drukčija. Čim ga uključim obrtaji poskoče na plinu pa se stabiliziraju. Nije loša spravka, satrao sam nekih 2000 km sa njom i prezadovoljan sam. Auto definitivno bolje vuče.

Comment

Working...
                              X