STAG 200 update firmware

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kiza1975
    CBC Član
    • 17.07.2009
    • 14
    • Beograd

STAG 200 update firmware

Pozdrav svima imam stag 200-4 iz 2008 god

Izvrsio sam update sa verzije 1.8.25 na 1.8.27 da li je to poslednji update ,posto vidim da ima verzija i 1.12.27

Posle ovog update cesto mi se desava da prilikom pokretanja programa izbaci poruku da se lpg ecu resetuje.
  • Plinadzija
    CBC Senator XXL
    • 29.07.2008
    • 1514
    • Paracin

Odg: STAG 200 update firmware

Jedan tako cacko cacko pa inficiro...
    UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• kiza1975
      CBC Član
      • 17.07.2009
      • 14
      • Beograd

Sta sam bre inficirao,pa nisam spavao sa nekom pa da sam se inficirao ..h

Da li je to poslednji update i mozda imam problem neki sa prekidom napajanja ecu pa se on resetuje,ili je to do firmware ili je do nekog podesavanja...

Ako se neko susreo sa takvim problemom neka pise ili mozda je stvarno u pitanju neki virus...

Comment

• Plinadzija
        CBC Senator XXL
        • 29.07.2008
        • 1514
        • Paracin

Prvo, ja ovaj posao radim poprilicno godina, uvek sam se vodio nacelom da ispravne stvari ne treba popravljati. Za sada mi dobro ide.

Iz tvog pisanija ja mogu jedino da zakljucim da si imao problem sa plinskim uredjajem pa si onda kupio interfejs i svakih pola sata kacis komp da bi nesto popravljao. U tom slucaju nisi napisao kakav problem si imao. Napisao si samo da si busio rupu na saksiji pa ti se sad ne dopada ta rupa nego bi hteo onu koja je ionako bila na toj saksiji.

Comment

• kiza1975
          CBC Član
          • 17.07.2009
          • 14
          • Beograd

Vidi prijatelju pogodio si 99% i svaka ti dala pa se pokajala h..Kupio jesam interface jer sam imao stalno problema sa plinskim ubrizgavanjem tj dizne su mi radile gore nego kod dizelasa..Ugradio sam taj plin poprilicno sam platio i tako 2 god isao u servis dok je trajala garancija,pricao koji problem imam a oni nakace na komp malo se prave pametni ,zamene filter ,plati kizo i problem i dalje isti,to su danasnji majstori..
          Jos jedan primer istih tih majstora kad sam otiso i rekao da mi se cuju dizne i da radi lose ,oni zamene ulozak ali zato hod dizne ne podese pa mi jedne 0.45 a jedne 0.65 i eto zasto sam ja kupio interface.

Da neduzim pricu jer imam toliko govana da prospem na racun takozvanih majstora i ne zelim da ulazim u dalju raspravu opet molim nekoga da mi da konkretan odgovor a ne neke vidovnjake ..

Moj uredjaj nije radio dobro i sa starijom verzijom tako da update na novu je sasvim logican.Nekrivim nikoga krivim samog sebe jer sam ispao naivan i glup sto sam dozvolio uopste da mi prodaju uredjaj iz 2008 koji sam po sebi ima probleme..

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Uredjaj sam po sebi nema problem, ti imaš problem, nazovi majstori imaju problem mada oni očigledno nemaju problem itd...

Taj uredjaj je skroz ok sem jadnog kućišta od plastike. Ali ide Plinadžiji dobro pa neću dalje

To što ti se resetuje komp je zbog pada napona a najbolje će biti da je to zbog plinskog ECU-a ...

Ipak malo
            Nije sasvim logično da radiš upgrade jer uredjaj ne radi dobro, to se radi kad fabrika prizna da je slejbala firmware a nije ga slejbala. Kad ne radi dobro stvar je do hardvera i montaže a ne do softvera.
            Da bi ti neko pomogao moraš malo slušati šta ti se napiše, ako želiš da čuješ da je problem u novom firmavaretu, odgovor je nije i ova tema može da se zaključa.
            Ako želiš da se stvarno popravi onda napišeš mnogo oko tog auta (ne zna se ni koji je) pa oko uredjaj pa staviš koju sliku kad već imaš interfejs itd...

Najlepše obožavam pitače koji pitaju a znaju odgovor samo treba neko da im ga potvrdi a ako ne potvrdi onda eto rasprave.

Za prosipanje fekalija ima posebna tema ali je jako mnogo zdravo slabo posećena u odnosu na nekoliko hiljada tema o problemima oko autogasa i pojedinim servisima.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• kiza1975
              CBC Član
              • 17.07.2009
              • 14
              • Beograd

Hvala Dora na odgovoru,imas veliko postovanje s moje strane sto se tice znanja...
              Kazes treba malo da slusam sta mi se napise da bi mi neko pomogao ,pa izvini sta mi je to napisano pametno u predhodnim postovima sem samog filozofiranja i babavangiranja,ja jednog filozofa imam kuci i stvarno bi mi bilo previse..
              A za dalji tekst necu da odgovorim upravo zbog onog predhodnog sto sam naveo.
              Sto se mene tice mozes temu slobodno da zakljucas

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ah kako smo odmah uvredljivi
                Možda je i nas kamion jurio, stranci su nas gazili i nisu nas zvali Djole jer se tako i ne zovemo.
                Za ubuduće pročitaš malo pravila, malo lepljive pa onda kežeš ovako.

Dobar dan pomaže Bog junaci a mi uglas .. Ne mora šalim se ali..

Imam auto taj i taj, imam gas takav i takav, autu je toliko, gasu je toliko, imam problem takav i takav i sl...
                Nadje se onda uvek neko ko ne filozofira i odgovori ti.

A samo baš isključivo i baš tebi u prethodnim postovima, pa majstori ovde napisaše hiljade dobrih postova a samo je par pravila koje niko ne čita ali se zato nadje uredno uvredjen ako i mi ne čitamo njega.. Ide tante za kukuriku sa nepoštovanjem tudjeg vremena

Ja jesam vidovit i sve znam ali to nije neophodno da bih znao kako ti padne napon na autu recimo kod paljenja ili paljenja ksenona gde to plinski ECU uredno upiše kao reset računara. Šta je tu sad kriv ECUi firmwer? Možda toliko da je precizniji pa sad beleži nešto što ranije nije ili imaš problem koji ranije nisi imao...

https.autogas.rs

Comment

• Plinadzija
                  CBC Senator XXL
                  • 29.07.2008
                  • 1514
                  • Paracin

Da stvarno imas problem ja bih te i pitao koji je auto a znam koji je uredjaj jer sam i ja vidovit, ovako nesto me i ne interesuje. Eto vidim da si poceo od zvuka dizni pa si cacko cacko pa inficiro...kazem ja Ovako u nedostatku pametnih informacija i konkretnih problema ja se iskljucujem iz dalje diskusije. Hvala na paznji.

Comment

• kiza1975
                    CBC Član
                    • 17.07.2009
                    • 14
                    • Beograd

Uh kome pre da odgovorim....

Ipak necu nikome jer i vi ne citate ono sto sam ja napisao a u prvom postu i u naslovu pise koji je uredjaj i u temi je za sekvenc sisteme..ali nema veze..generalno je do gubitka napona ..A postavio sam tako jednostavno pitanje i jedno jedino.
                    Last edited by kiza1975; 16.06.2012, 17:27.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Nikakav problem, sledeći firmwer to sigurno rešava, ugradiće mu da popravlja alterntor

https.autogas.rs

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

Dodjoh, procitah, zakljucah
                        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Lako ti je sad da zaključaš kad smo sve rešili

https.autogas.rs

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

Re: STAG 200 update firmware

ma nov firmver na mobilnom pa dok sam nabo' kako se kljuca.
                            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                            X