Pozdrav svima, citao sam malo ovaj forum i video da ima ovde puno pametnih ljudi pa misli da ima neko ko moze da mi pomogne. Radi se o sledecem: Kupio sam alfu 156 2.5 V6 sa sekvent plinom koji nije radio u startu. Ustvari nije radio kako treba cim prebacim na plin on pocne da trokira i ukljuci kvar motora na komandnoj tabli...pored toga bile su mu iskljucene 3 dizne jer se greju. Terao sam auto kod majstora ali niko nije znao o kom uredjaju se radi a vlasnik bivsi mi je rekao da ne zna gde ga je njegov ujka ugradio (ujka u nemackoj itd...). Od muke sam uzo i sam izvrsio dijagnostiku i video da 2 dizne o ove 3 sto su bile iskljucene konstanto imju napon 12V, pa sam zakljucio da je probio kondenzator-tranyistor koji treba da daje inpulse. Otvorio sam kompijuter i vido da je jedan nagoreo, ocitao broj i naso na internetu kupio i odneo u radnju za mobilne gde su mi zamenili sa onim malim lemilicama sto nisam imao...e onda je plin proradio i radio je neko vreme bez problema...ali avaj...onda je poceo da se iskljucuje sam, ustvari da prebacuje na benzin, menjao sam filter na isparivacu jer sam mislio da je mozda zapusen ali opet nekad oce na plin a nekad nema sile da se prebaci. E sad to moze da bude MAP senzor ali u ervisu kazu da nema sanse da je to jer je BOCSH-ov senzor...sta bi drugo moglo da bude moze samo dijagnostika da utvrdi ali NIKO nezna koji je ovo uredjaj. Ja cu dole da postavim slije delova uredjaja a ako ima neko da ga prepoznaje nek se javi pa da trazimo program i kablove za njega.
HVALA UNAPRED!
P.S. I naravno savaki savet je dobrodosao!
Ovde u gornjem levom uglu ima zuta diodica i kad je upaljena prebacuje na plin a kad nije nece, onda ja prebacim tako sto drzim 5 sec dugme ona se upali prebaci na plin i posle par sec vrati na benzin i ugasi ovaj kontrolni uredjaj...
Ovo je taj famozni komp koji NIGDE nema nikakvu oznaku...
Mozda neko prepozna dizne....
BOCSH MAP senzor prikacen na ovaj poljski filter
Konektor za komp
HVALA UNAPRED!
P.S. I naravno savaki savet je dobrodosao!

Comment