Baykan, taster - Pomoc!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pule
    CBC Početnik
    • 14.06.2010
    • 2
    • Beograd

Baykan, taster - Pomoc!

Da ne objasnjavam puno,slike ce vam reci mnogo vise od reci.
    Uredjaj je sekvent marke Baykan.Besprekorno radi ali se javio problem.Majstori prilikom jedne intervencije na kolima, su iscupali zice iz dzeka koji spaja taster.
    Postoje 4 zice:
    Crvena
    Bela
    Braon
    Plava
    MOLIM, ako neko ima ovakav uredjaj da mi samo pogleda kojim redosledom su zice poredjane u dzeku koji se spaja sa tasterom.Uredjaj i bez ovog dela radi i prebacuje na gas ali nemam vizuelnu kontrolu ,niti ja mogu prebaciti na benzin.

http://img268.imageshack.us/img268/6746/dsc01598hl.jpg
  • pule
    CBC Početnik
    • 14.06.2010
    • 2
    • Beograd

Kaze stara izreka: Uzdaj se use i u svoje kljuse.

Tako se pokazalo i ovaj put. Ne mogu da budem ljut ni na koga sto mi nije nasao resenje niti pomogao da problem resim,osim na majstora koji je to ,verujem nehoticom ,izazvao.
    Isao sam kod Dalibora,koji je pomenuti uredjaj i ugradio,i dobio odgovor da uredjaj stize u komletu sa gotovim buksnama i da se samo konektori povezu pri montazi.Da ne zna raspored zica niti je imao do sada takav problem.Ugradio ih je dosta i cim naidje neki takav pogledace i zvace me.Usput mi je preko svog com. prebacio na automatsko prebacivanje sa benzina na gas i to je radilo besprekorno neko vreme.
    Onda je iz nekog razloga ponovo ostao blokiran na benzinu gde ja nisam mogao uticati na prebacivanje. Ponovni odlazak kod njega i susretljiv razgovor.Ponovno prebacivanje jednim klikom preko njegovog racunara. Svaki put sam pitao iznova i odgovor je bio isti: Jos mi ni jedan takav uredjaj nije dolazio.Zovi za par dana.
    Moram da napomenem da osim mog maltretiranja i odlaska do njega svaki put je odnos bio sasvim korektan i brzo je resavao problem.Nije cak hteo ni da naplati nijedan put.
    Ali problemu nije bilo resenja na vidiku.Obilazak drugih servisa se uglavnom svodio na isti odgovor: To je samo radio Dalibor i moras ici do njega!
    I onda u neznanju sta da radim,jednom prilikom pri povratku taksijem iz grada,pitam vozaca jel ovo vozite na benzin ili dizel?
    Ma auto je pravljen za benzin ali vozim na gas.Ko bi izdrzao na benzinu -odgovori taksista
    I tako je prica slucajno pocela. Pozalim se ja na problem i pitam da li zna nekog ko je takav uredjaj ugradjivao kod pomenutog i moze li mi ikako pomoci. On uze taster radio stanice i pita preko njega centar da cuju svi koji rade. Javi se jedan sa pricom, da je imao do skoro auto sa takvim uredjajem i da ga je prodao negde u Krusevac. Dodjem tako do bar nekog podatka i nade za spas. Posalju mi SMS-om njegove podatke i ajd u poteru za covekom.
    Nadjem ga,tj njegovog oca.On spava! Dobro je.Auto je jos kod njih.Objasnim i zamolim u cemu je problem. Izasli su mi odmah u susret. Otisli do garaze i izvukli samo malo preklopnik,tek toliko da se vide krajevi zica.
    Od levih vrata ka desnim ide, pisi: braon,plava,bela,crvena.
    Veliko hvala i ne znate koliko ste mi pomogli.
    Odmah odem do auta i na vec pripremljeni drugi dzek povezem po diktatu.
    Upalim. Radi. Lampica za gas trepce.Sacekam da se temperatura vode digne na oko 40 C i culo se "cak". Prebaci na gas,a na indikatoru zasvetlese sve diode od pokazivaca napunjenosti boce.
    Bi mi mnogo lakse. A da ovo moje iskustvo ne bi palo u zaborav i slucajno ponovo nekom zatrebalo za resenje pogledajte sliku.

Comment

Working...
    X