Problem sa map senzorom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zlatkomusa
    CBC Član
    • 12.09.2012
    • 11
    • Nova Varos

Problem sa map senzorom

Stavio sam ac stag 300isa2 u bmw 520 24v.map senzor ocitava 0.50 podpritisak usisne grane.kada skinem crevo sa usisne grane od vakuma map prikazuje vrednost 0.87 a pritisak gasa ostaje isti.da li to treba tako jer sumnjam u ispravnost map senzora po mojoj nekoj logici kada skinem to crevo od vakuma pritisak gas bi trebao da se poveca a podpritisak usisne grane da opadne.skidao usisnu granu dva puta misleci da falsira vazduh. map mi je na 0.5 a trebao bi da bude na 0.30 0.35.ako je map 0.5 meni onda je veci vakum nego sto treba ili gresim? sta vi mislite da je je u pitanju?

• zlatkomusa
    CBC Član
    • 12.09.2012
    • 11
    • Nova Varos

Niko nista nema da mi pomogne???????

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Potpritisak može biti pogrešan zbog sto stvari kao što je pogrešno uzupčeno, loše paljenje, loše bregaste itd... Ne mora biti samo falš vazduh.
      Atmosferski pritisak je 1 prema tome kad skineš crevo on neće ići na nulu jer nisi u svemiru nego blizu 1 pošto toliko i jeste. Ispravan je senzor ne muči se oko toga.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zlatkomusa
        CBC Član
        • 12.09.2012
        • 11
        • Nova Varos

pa koliko treba da bude podpritisak u leru ?meni se krece od o.45 do 0.5?gde da trazim problem pod pritiska?znaci da je 0.3 veci vakum od 0.5?moze li zbog te vrednosti vise da trosi auto?
        Last edited by zlatkomusa; 01.10.2012, 21:03.

Comment

• Plinadzija
          CBC Senator XXL
          • 29.07.2008
          • 1514
          • Paracin

Hoce i moze i trosi. Vakuum je 0, potpritisak u usisnoj grani je veci sto je vrednost bliza nuli. Map senzor da treba da meri vakum zvao bi se MAV senzor, on meri pritisak.
          Da li si prikacio taj auto na dijagnostiku, neku? Svaka ce da ti da vrednost MAP koju cita senzor motora. Proveri vreme ubrizgavanja na benzin, ako to nije u okviru ispravnih vrednosti onda trazi problem u motoru.
          UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• zlatkomusa
            CBC Član
            • 12.09.2012
            • 11
            • Nova Varos

kacio sam ga na dijagnostiku nema gresaka a i taj motor nema map senzor svoj u pitanjui je bmw 520 24v e34.ubrizgavanja u leru su oko 4 -4.3ms.koliko treba da bude vrednost map senzora?auto ima katalizator ne znam da mu on ne pravi taj problem?

Comment

• zlatkomusa
              CBC Član
              • 12.09.2012
              • 11
              • Nova Varos

Originally posted by Dora View Post
              Potpritisak može biti pogrešan zbog sto stvari kao što je pogrešno uzupčeno, loše paljenje, loše bregaste itd... Ne mora biti samo falš vazduh.
              Atmosferski pritisak je 1 prema tome kad skineš crevo on neće ići na nulu jer nisi u svemiru nego blizu 1 pošto toliko i jeste. Ispravan je senzor ne muči se oko toga.
              Paljenje na tom motoru steluje kompjuter svecice sam nove stavio svih 6 bombina su dobre,motor nije otvaran da bi se razupcavao i ponovo uzupcavao a bregaste ne verujem da su lose jer je hidro glava natom motoru a ne cuje se da cuka ni jedan ventil...sada gde da trazim problem?da li moze katalizator da mu pravi taj problem ako je malo zacepljen?treba li pritisak gasa da se poveca kada se skine crevo od vakuma sto ide na map senzor?

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

jesi merio kompresiju?
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Sad kad ovo sve pročitam i vidim da je sve skroz ok, počinjem da shvatam da ne shvatam na čega se žališ, sve radi a šta je problem?
                  Potpritisak, pa jel imaš servisno uputstvo da znaš koliki treba da bude? Ako ne bude takav kakv treba da bude nemoj da se iznenadiš ako je map senzor ispravan a nešto drugo neispravno možda je sve ispravno.
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zlatkomusa
                    CBC Član
                    • 12.09.2012
                    • 11
                    • Nova Varos

Originally posted by Dora View Post
                    Sad kad ovo sve pročitam i vidim da je sve skroz ok, počinjem da shvatam da ne shvatam na čega se žališ, sve radi a šta je problem?
                    Potpritisak, pa jel imaš servisno uputstvo da znaš koliki treba da bude? Ako ne bude takav kakv treba da bude nemoj da se iznenadiš ako je map senzor ispravan a nešto drugo neispravno možda je sve ispravno.
                    pa verovatno auto vise trosi?on lepo radi i u leru ne trokira i sl.dal moze taj katalizator da ga zeza?i trba li pritisak gasa kada se skine crevo sa usisne grane da se poveca?

Comment

• TECA
                      CBC Senator XXL
                      • 14.10.2007
                      • 2355
                      • Oz

Katalizazator moze oboriti vrednost MAPa,a to u voznji je katastrofa od performansi.Pritisak gasa se nece povecati ako skines vakum crevce.Vreme ubrizgavanja od preko 4ms na leru i vrucem motoru ukazuje da ipak imas problem sa motorom.MAP od plina te ipak ne laze,...vec ti je receno sta sve treba proveriti...Da ponovim:kompresija ,zupcenje,curenje usisne grane(obrati posebno paznju oko mesta gde su ubusene uvodnica za plin!!!Ne bi me zacudilo da je bas tu problem),dodao bih i senzor temperature motora i MAF i mozda vanos,ako ima...

Comment

• zlatkomusa
                        CBC Član
                        • 12.09.2012
                        • 11
                        • Nova Varos

motor nikada nije razubcavan usisna grana skidana dva puta skidana proveravana sumnjiva mesta prskana start sprejomm i propanom i nista se ne desava da motor dize obrtaje i sl.neznam koliko bi trebalo da bude ubrizgavanje u leru za taj motor.motor nema vanose.snzor temperature je ok jer kada ga raskacim auto pocne nemirno da radi i maf takodje.jos ne znam kompresiju da izmerim.neznam da nema to povecano ubrizgavanje zbog lambda sonde da ona ne brljavi ili ako je zacepljen katalizattor .kada je vruc motor sporije dize obrtaje to sam primetio

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

Re: Problem sa map senzorom

A kompresija?
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• zlatkomusa
                            CBC Član
                            • 12.09.2012
                            • 11
                            • Nova Varos

pa neznam to nisam merio mada ne bih rekao da mu je losa kompresija.da nemas neki podatak koliko bi trebalo da bude ubrizgavanje u leru kada je motor vruc?

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

Re: Problem sa map senzorom

Ne znam, izmeri kompresiju da vidimo sta kazu brojke.

Comment

Working...
                              X