Pozdrav, imam ugradjen Stag 4 plus sistem sa Tomasetto 30 step.multiventilom i Tom. Artic rasparivačem. Od multiventila do raspar. je 6mm cev. Motor je 2000cc 155 KS Opelov 16V. Auto radi lepo na plin, vuče ok, low pressure sam stavio na 0.73 bar i reakcija na 300ms. Problem se javlja pri potapanju gasa kada je boca polupuna. Kada np. ima 8 lit plina ili manje u Atiker toro boci od 43 lit, pritisak ponekad i na leru opada <0.7. Kada je boca puna ili skoro puna, nema nikakvih problema. Od opreme je sve novo, tj. jako malo je predjeno. Ovo se desavalo od prvog dana ugradnje, znači nije posledica habanja. Nemam mogućnosti reklamacije, znači voleo bih da rešim problem sam ili uz vašu pomoć. Hvala unapred na sugestijama.
Pad pritiska gasa
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Multiventil je Tomasetto predviđen za ugao od 30 stepeni. Čekao sam da neko pomene njega jer je postavljen naopako, tj. ugao je negde 120 stepeni koliko mogu da procenim na osnovu uputstva. Da li je to mogući uzrok problema, pošto mi je on prvi na listi? Znači do pola napunjena toro boca - pada pritisak, puna - ne pada. Izbegavao sam korekciju ovog problema, jer će mi propasti pola boce plina, to je jedini razlog zašto još uvek tako vozim
Comment
-
-
Da li to to nas testiraš na vidovitost? Ako ne onda daš sliku ili do kraja opišeš problem, nije ovo kviz za majstore.
Comment
-
-
@Dora
Pa nije loše biti vidovit, a još majstor, hehe.
Šalu na stranu, nisam hteo da objašnjavam sve detalje jer bi potrajalo a i uzelo bi dosta vremena na čitanje. Zato sam hteo da čujem najlogičnije sugestije, recimo za multiventil na koji i ja sumnjam. Evo slike dotičnog i moliću da se ne smejete, jer urađeno je na brzinu i na -5 C u februaru.
Comment
-
-
Svaki amater bi ti rekao da je u tome problem da si okačio sliku ili da si napisoa da je ventil zaokrenut.
Uputstvo za montažu je malo zeznuto ako nemaš tri vijuge da rastumačiš šta je 90-0 stepeni a šta 30-60 stepeni.
Dok je ovakve samogradnje biće posla, dobro je...
Comment
-
-
S obzirom da je radjeno napolju i u "toplom" februaru, dobro je kako radi. Situacija je takva da u Kgu jednostavno ja ne poznajem dobrog majstora za sequent. Ne bih da ulazim u raspravu bilo kakve vrste, ali reći ću ti primer brata koji je ugrađivao kod lokalaca sekvent u 2.0 turbo motor sa 200 konja. Genijalci nisu znali zašto opada pritisak pri potapanju gasa (slično mom probemu) i onda su spustili low pressure switch na min, tj. 0.2 ili slično, ne sećam se. Kad sam nabavio USB interfejs za spajanje sa lapom, video sam da mu pressure pada sa 50% gasa papucice na 0.6 bar. Covek je presao 20.000 km sa takvim setupom. Itd...
Veruj mi, srećniji sam što sam ušao u avanturu sa samougradnjom, jer sem ovog problema i onog sa obrnutim polaritetom injectora, auto radi savršeno. Ovo nije anti propaganda prema majstorima, samo moje mišljenje da se ne ugrađuje gas u lokalu već kod proverenih ljudi. Poz i hvala na savetu, javiću kako je prošlo.
Comment
-
-
Ne bih ni ja da ulazim u raspravu ali da je neko tvom bratu rekao 600-700 evra naspram koliko je platio, on bi ga ... Prijalo mu je za uši cena koju je platio a posle se očekuje čudo..
Zaključaću da se ne bi bunili majstori koji znaju makar kako se vantil montira i amateri koji bi imali da dodaju što šta na majstore, opravdano i većinom neopravdano.
Comment
-
Comment