Imam problem sa brojem obrataja, odnosno sa očitavanjem broja obrataja, na leru kada je motor hladan. Automobil je Astra Classic II 1.4, a sekvent je iz naslova teme. Od kad sam ugradio pogon na gas, pre nešto više od godinu dana, primetio sam da, kada je motor hladan, prebacuje na gas i ako radi u leru, u trenutku kada se postigne temperatura. Pre neki dan sam otišao do majstora koji je ugradio gas. Kada smo spojili na kompjuter, videlo se u čemu je problem. Očitavanje broja obrtaja ide otprilike ovako: 840, 850, 840, 850, 3400, 840, 850, 840, 850, 3400 i tako dalje. Dakle, s vremena na vreme se javljaju neki pikovi na oko 3400 obrtaja. To se ne vidi na kazaljci koja meri broj obrtaja, a ne može da se primeti ni po zvuku motora. Vrlo je moguće da se broj obrtaja ne menja, nego su pogrešna očitavanja. Mislim da se to ne javlja kad je motor zagrejan, jer tada prebacuje na gas isključivo kad broj obtaja na kazaljci stvarno poraste.
Da li mislite da je nešto loše povezano kod uređaja za gas ili je problem u ostatku automobila. Majstor za gas misli da je ovo drugo i poslao me u regularni servis. Ako mislite da je ono prvo, molio bih za preporuku za dobrog majstora u Nišu i okolini. Okolina može da bude i malo šira, ako majstor poseduje mnogo veće znanje od onih bliže
Da li mislite da je nešto loše povezano kod uređaja za gas ili je problem u ostatku automobila. Majstor za gas misli da je ovo drugo i poslao me u regularni servis. Ako mislite da je ono prvo, molio bih za preporuku za dobrog majstora u Nišu i okolini. Okolina može da bude i malo šira, ako majstor poseduje mnogo veće znanje od onih bliže

Comment