Povezivanje tank fooper-a na peugeot-u 307

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dragan76
    CBC Član
    • 06.09.2005
    • 87
    • Krusevac

cao,

ugradih plin na peugeot-u 307, 2005, 1.6 restyling kod Plinadzije a onda sam ugradjivao tank fooper jer me nerviralo padanje nivoa goriva kod lokalnih majstora u krusevcu. Problem sto i posle par sati ugradnje izgleda ne radi kako treba. Naime konektor na rezervoaru ima 6 pozicija od toga 4 zice ali kada se poveze po obe seme (1 ili 3) po uputstvu za FLE-P, uredjaj ne radi. Probali smo sve kombinacije - te vukli struju sa osiguraca, te struja koaj pokrece pumpu, te prekidaj zicu koja signalizira nivo goriva i na kraju ja nadjem ovu kombinaciju
    - Red - 12
    - Black - Weight
    - Baity - the fuel sensor
    - Gray - pointer to the fuel
    i onda povezemo na ovaj nacin, povezem BAity na ulaz u tank fooper a Gray na izlaz (odn. BAity je pokazivao 15 necega na manometru, a Gray zica je pokazivala 0 pa je valjda tako trebalo) i cinilo mi da radi ali izgleda da nece - potrosio mi 1/4 rezervoara goriva za 58 km predjenih ulavnom na plin.

Da li neko ima iskustva kako se pravlino povezuje ovaj AC STAG-ov tank fooper na peugeot 307 da vise ne pokusavam da istrazujem vec povezem kako treba?
    Kacim i sliku sema.

Last edited by dragan76; 02.01.2013, 00:25.
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Originally posted by dragan76 View Post
    ... Naime konektor na rezervoaru ima 6 pozicija od toga 4 zice ali kada se poveze po obe seme (1 ili 3) po uputstvu za FLE-P, uredjaj ne radi. Probali smo sve kombinacije - te vukli struju sa osiguraca, te struja koaj pokrece pumpu, te prekidaj zicu koja signalizira nivo goriva i na kraju ja nadjem ovu kombinaciju
    - Red - 12
    - Black - Weight
    - Baity - the fuel sensor
    - Gray - pointer to the fuel
    i onda povezemo na ovaj nacin, povezem BAity na ulaz u tank fooper a Gray na izlaz (odn. BAity je pokazivao 15 necega na manometru, a Gray zica je pokazivala 0 pa je valjda tako trebalo) i ...
    Prekinutu žicu sa 1 na konektoru pumpe (signal level) - spojiti sa žutom na FLEmulator,
    Drugi kraj prekinute žice (baity) - spojiti sa zelenom na FLE,
    Crvenu (+12V) i crnu (GND) ne dirati, već na iste vodove spojiti crvenu i crnu sa FLE.

Comment

• dragan76
      CBC Član
      • 06.09.2005
      • 87
      • Krusevac

Originally posted by Franjo View Post
      Prekinutu žicu sa 1 na konektoru pumpe (signal level) - spojiti sa žutom na FLEmulator,
      Drugi kraj prekinute žice (baity) - spojiti sa zelenom na FLE,
      Crvenu (+12V) i crnu (GND) ne dirati, već na iste vodove spojiti crvenu i crnu sa FLE.
      Verovatno si ovde mislio na zicu 6 (brojevi su kontra, vidi se na semi) i da nju treba da prekinem i povezem prvo na zutu, a drugi kraj na zelenu. Na zalost ova kombinacija ne radi. Prikazuje mi pola rezervoara iako sam ga tadaa napunio pun. Kombinacija za koju smo mislili da je uspela je konektor sa 6 na zutu, zatim iz zelene na 5 - posto na rezervorau imam 4 zice, 6,5 i 4i3 su GND i 12. Probacu da nadjem jednu sliku sa C5 koju sam nasao na netu pa da okacim.

Na ovim slikama nisu boje iste kao na mom tank fooperu ali je meni bitna logika, sta sa cim da povezem. Odnosno logika je jasna i sa seme koju sam postavio u prvom postu ali ne radi - probali smo i sa zicom sa 6 konektora i sa zicom sa 5 konektora i nece da pokazuje uopste pravu vrednost goriva (prikazivao pola rezervoara goriva iako sam u tom trentunku napunio pun).
      Last edited by dragan76; 02.01.2013, 02:53.

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Da li ti na benzinu, pokazivač nivoa goriva (benzina) - korektno pokazuje?

U objašnjenju, uz dijagram 3, opisan je postupak utvrđivanja, koja od dve tanje žice - daje signal nivoa goriva. Tu žicu treba preseči i povezati prema dijagramu 1.

Dve deblje žice (crvena i crna) - su napajanje pumpe.

Sa koje šeme su oznake gray i baity?

Da li je gasni kompjuter pravilno povezan i programiran? Kako pokazuje količinu gasa?

Pošto nisam stručnjak za gasne instalacije, već samo čitam date sheme i uputstva, nadam se, da će nas Dora rešiti ovih muka!

Iako mi je u novogodišnjoj poruci poželio manje brisanja - ne mari, sve za cbc pipl!!!
        Last edited by Franjo; 02.01.2013, 13:08.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Stagov nisam nikad ugradjivao a ni video.. Uglavnom ovi drugi moraju biti baš za taj model auta, nije svejedno pa pretpostavljam da i ovaj ima uputstvo za različite modele auta...

Sprava ne radi u realnom vremenu, ako ideš do Od NS-a do Niša opet će ti "potrošiti" benzin... Tek kad ugasiš auto i nakon sledećeg paljenja će ti "vratiti" tvoje gorivo koje ustvari nisi potrošio.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Deki
            CBC Senator XXL
            • 18.02.2005
            • 307
            • Beograd

C4

Isti emulator nivoa goriva sam ugradio na C4 (2006) i to po shemi 1.
            Radi, ali na neki svoj nacin
            Kao sto Dora rece problem je sto uvek skida nivo goriva dok vozis i tek kad stanes i ugasis auto, resetuje nivo pri ponovnom paljenju.
            Dodatni problem je sto moras imati bar pola rezervoara benzina da bi to radilo uvek.

Dao sam ovde sluku konektora na C4 pre ugradnje (ako nekome zatreba)
            Last edited by Deki; 02.01.2013, 12:29.

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Originally posted by Dora View Post
              ... Sprava ne radi u realnom vremenu... kad ugasiš auto i nakon sledećeg paljenja će ti "vratiti" tvoje gorivo koje ustvari nisi potrošio.
              Upravo, to je napisano u onom delu o principima rada emulatora, da rešava problem gubljenja benzina, koji OBD prikazuje, jer ecu "obračunava" kao potrošnju benzina. To čini tako, što precizno (accurate) vraća pravo stanje, prilikom novog starta.

U spisku vozila, kojima emulator u potpunosti odgovara - je i PUG 307.

One boje: siva (gray) i šarena (baity), da li su iz sheme spajanja stag-400? Isto i za black - težina (weight), jer je na dijagramima crna za masu (GND)?

Ona slika konektora pumpe, deluje mi neuredno, ali sam u praksi, često demantovan, jer su takvi radovi bolje funkcionisali, od mojim precizno urađenih!

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Franjo ne pratiš radnju Fabule
                Piše konektor PRE ugradnje

https.autogas.rs

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Originally posted by dragan76 View Post
                  ... Na žalost ova kombinacija ne radi. Prikazuje mi pola rezervoara iako sam ga tada napunio pun...

Na ovim slikama nisu boje iste kao na mom tank fooperu ali je meni bitna logika, sta sa cim da povežem...
                  Na ovu sliku odnosi se moj komentar, ali nisam siguran, da li je to od Draganovog PUG? Ali, nije ni bitno, ako je pravilno povezano i izolirani spojevi dobri.

Comment

• Plinadzija
                    CBC Senator XXL
                    • 29.07.2008
                    • 1514
                    • Paracin

Zar nisi rekao da oni to ugradjuju sa garancijom?
                    UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• dragan76
                      CBC Član
                      • 06.09.2005
                      • 87
                      • Krusevac

Ove slike ugradnje nisu sa peugeot-a vec sa nekog C5 koji sam nasao na netu.
                      @Deki
                      Da li je zuta tanka ova koja se sece i koja signalizira nivo goriva?

Majstori daju garanciju na fooper ali ne rade do sutra a ne mogu da cekam.

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Još, ovaj put! Deki nije na vidiku, a tebi se žuri.

Rekao bih, da je krajnja - siva. Kao što je napisano u uputstvu: izmeriš napon na obe tanke, dospeš 10 lit. goriva i sečeš onu, na kojoj se napon promenio!

Shvatio sam, da je to već urađeno, pa me zanima, koja žica je sada spojena na emulator? Bez obzira na boje, jer i sa slike, koju je dao Deki, vidi se, da je standardno crna za GND (masa) ovde isto tako standardno zeleno-žuta (produžni kablovi-uzemljenje), a +12V najčešće crvena, ovde neka siva.

Kad okreneš sliku, dobit ćeš raspored kao na dijagramu 1, osim tanke žute, koja u ovoj stvari nema neku ulogu.

Ovome u prilog, iz prvog posta:

Gray - pointer to the fuel
                        Pokazivač goriva!
                        Last edited by Franjo; 02.01.2013, 19:20.

Comment

• dragan76
                          CBC Član
                          • 06.09.2005
                          • 87
                          • Krusevac

Mislio sam da sam pre sat vremena resio problem tako sto sam povezao po semi 1, odspojio akumulator - valjda resetovao i on pokazivao dobar nivo goriva. Medjutim, sad upalio auto a on pokazuje pola rezervoara a u njemu ima oko 90% goriva.
                          Sutra ga vozim kod ovih majstora pa neka se ********ju ili vrate novac.

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Da li si pokušao, da resetuješ na bordu pređenu kilometražu? Ugasiš i ponovo start. Moguće, da je u memoriji ostalo zapamćeno staro stanje, kad ti je pokazivao pola rezervoara.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Svrha aparata je da resetuje brojač svaki put kad se ugasi auto. Ako to ne radi ili je neispravan uredjaj ili nije dobro povezan,. Nema šta on (vlasnik, vozač itd...) da resetuje.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X