Gass u jeep-u

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Jakovljevic
    CBC Senator
    • 11.10.2004
    • 205
    • Paracin

Ok je ovo sto ste rekli i u pravu ste, za toliku cenu i toliku registraciju, nije taj auto za svakodnevne potrebe i voznju do 30000 km godisnj.A gledam nesto po netu za audi a6 allroad, kako se on pokazao???? Cuo sam se sa covekom u Nemackoj, kaze da je tamo (export price) 12000-14000e

Comment

• Dutchman
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 741
      • Vracar centar sveta

pa all road quatro isterashe na Panchicev vrh bez lanaca u sred zimske sezone..... Dobo lepo skupo isto kao i crosscountry

Elem Mene i dalje zania da li neko radi sisteme sa dve boce
      Prevelika slika u potpisu!

Comment

• Zmaj KV
        CBC Senator
        • 05.10.2005
        • 202
        • Kraljevo

Radi se i to bez problema. Postoje "T" nastavci za oba promera bakarnih cevi. Ja sam do sada licno ugradio dva takva sistema (VW Santana, Jeep Grand Cheeroke Cilindricni+toro boca). Na obicnom Cheeroke-ju sam video dve boce napolju... Samo ne mogu tacno da ti kazem da li takvi sistemi prolaze na atestu...
        Sa alatom UNIOR majstor nije junior!

Comment

• Dutchman
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 741
          • Vracar centar sveta

ako na ladi nivi stavljaju bocu ispod kola shto ne bi ja mogao na Kombi... ima mesta....

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Može ispod poda ako nadležni pregledni organ ne odluči drugačije. Ako i dozvoli to je opet skopčano sa raznim kerefekama tipa skroz oklopiti bocu, pomalo oklopiti bocu ne oklopiti uopšte, itd... Zavisi od trenutnog preglednog organa i njegovog trenutnog raspoloženja.
            Isto važi za dve boce u jednom vozilu. Dozvoljeno ej samo na teretnom i to tako d ase stavlja sve duplo, multiventili u punjenja za svaku bocu posebno.
            I ovo važi ako trenutni nadležno pregledni organ ne odredi drugačije.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Zmaj KV
              CBC Senator
              • 05.10.2005
              • 202
              • Kraljevo

Bas kerefeke pogotovu sa ovim treba oklopiti bocu, gluposti a sve ja to povezujem sa neznanjem ljudi koje vrse atest... Kada bi bas postovali slovo zakona i nas pravilnik (iz ja mislim `84)skoro nijedan auto ne bi prolazio atest, e sad sve sto se pominje za pregradjivanje boce odnosi se na stavljanje lima (celicni ja mislim debljine 3mm) izmadju same boce i putnickog prostora. U prilog tome da je nas pravilnik zastareo ide i ta cinjenica da se u njemu ne spominju toro boce sto znaci da auti sa toro bocama ne bi trebalo da prolaze ateste na ugradnju sto je smesno Jedini problem koji bi mogao da se javi (osim pricvrscivanja same boce) prilikom postavljanja boca napolju jeste ugao postavljanja multi ventila.

Comment

• Zmaj KV
                CBC Senator
                • 05.10.2005
                • 202
                • Kraljevo

Kada je boca postavljena napolju kod nas da bi auto prosao atest samo traze da bude pogodjen ugao multi ventila kako treba, da pokazivanje nivo LPG-a bude u kabini, i da boca bude ucvrscena sa tri metalna stezaca sirine 32mm i debljine 1,5 mm nikakav oklop oko boce ne pominju

Comment

• Dutchman
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 741
                  • Vracar centar sveta

Znachi moguce je i proshlo bi atest... milina josh samo neko da mi kaze koje sve dimenzije (spoljne ) boca postoje i ja bih bio presrecan...

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

Rezervoar ugradjen spolja, mora da ima zastitu od sitnih mehanickih ostecenja. Tako je i svuda u svetu, pa na srecu i kod nas.

Dimenzije rezervoara , po ko zna koji put:

Kod svih proizvodjaca, uglavnom iste dimenzije.
                    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Dutchman
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 741
                      • Vracar centar sveta

e sad josh informacija kako boca sme da stoji da li sme pod nekim uglom itd poshto mi nije jasan princip kako neke boce nemogu da se pune do vrha tj 20% mora da ostane prazno... i taj ugao multiventila gde se on nalazi i kakav mora da bude...

i pitanje za Majstore koliko bi izashla ugradnja u V8 motor ali monopoint tj poshto je V motor dve dizne ili chega vec treba i dve boce od 60 litara .... i sve to u kombiju .... i postavljeno ispod ... konkretno cena

Comment

• KKK
                        CBC Član
                        • 16.09.2005
                        • 68
                        • Beograd

Informacija od juče iz 3 servisa za vozilo Grand Cherokee 5.2 V8 ; 1997.

Klasičan sistem, boca 100 l, lamda kontola, unutrašnji pokazivač nivoa goriva ... :
                        Rašić: 725 eura
                        Jugogas: 675 eura
                        Servis iza Rašića 500 m (neki papani): 850 evra

Sekvenicajlini sistem sa bocom od 100 l :
                        Rašić: 1700 evra
                        YugoGas 1600 evra
                        "papani": 2000-2500 evra (rekao bih da nikad nisu ni videli a kamoli ugradjivali) zaobilaziti u širokom luku.

Najpozitivniji utisak sam stekao kod Rašića i ako sam u Jugogasu ugradjivao plin u već dva auta. Neka ne zamere moderatori na opsaci
                        http://www.srbija4x4.net

Comment

• Dutchman
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 741
                          • Vracar centar sveta

poshto sam lajik kompletni za plin... shta znachi klasichan plin taj od 700eura . Grand Cherokee je full fuel injection ili ti ima 8 dizni zar ne... a meni za kombi treba monopint jel razlika u ceni velika ili ne ... mada je i ovo 700 prilichno povoljno ....

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

ma kako nije razlika...za taj monopoint..mozes da prodjes sa 400 evra ..glat.
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Zmaj KV
                              CBC Senator
                              • 05.10.2005
                              • 202
                              • Kraljevo

Reci tacno marku i tip vozila i ako mozes iz saobracajne navedi broj motora.

Comment

• Dutchman
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 741
                                • Vracar centar sveta

Pa vec sam naveo GMC RALLY ST 5.7L Fuel Injection , broj motora je PUS tako da ti nishta neznachi kad su ga kucali nashi panduri....

Comment

Working...
                                X