Siromasna smesa - ford monedeo '99

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kosta11
    CBC Početnik
    • 31.05.2013
    • 4
    • Nis
    • Ford Mondeo

Siromasna smesa - ford monedeo '99

Pozdrav svima na forumu. Nov sam ovde. Registrovao sam se u nadi da cu da dobijem savet kako da resim problem koji imam. Nadam se samo da nisam omasio temu a ako jesam prebacite gde mislite da treba.
    Elem, vozim Ford Mondeo 2.0 Duratec-HE, 1999 cm3, 107 KW, 145 KS. Imam ugradjen Lovato sekvenc. Tacno koji ne znam ali mogu da pogledam ako je potrebno. Moj problem je jer mi se pali lampica a kad se ocita greska kaze da je siromasna smesa. U kratkim crtama ovakva je istorija bolesti: pri preticanju je poceo da cima, nema snagu, ima detonacije i posle nekog vremena se upali lampica i kad se ocita kaze: siromasna smesa. Promenio sam jedno 4 plinadzije u Nisu. Jedan mi je podesio i neko vreme nije javlja gresku ali je cimao po malo kad se npr. naglo da gas itd. A onda je javio gresku neku preskakanje paljenja ili tako nesto na trecem cilindru. Odem kod majstora i zameni mi bobinu. Odem kod plinadzije nasteluje ponovo. Neko vreme vozim i dobro je i onda greska: siromasna smesa. Zamenim kablove. Ide ko zmaj, ne stuca, ne cima neko vreme i onda greska: siromasna smesa i pocne i da brljavi. Sada ujutru kad upalim na benzin na prvi kljuc se ugasi ili krene da varira broj obrtaja i kao da hoce da se ugasi. Kada krenem onda kao da nema snagu kad pritisnem na pedalu gasa itd. Svecice su menjane pre 30k-35k jer majstor kaze da se te menjaju preko 60k jer su sa platinijumskim ili ne znam kakvim vec vrhom. Inace su original fordove. Takva je trenutna situacija. Sta da radim?
    Last edited by kosta11; 05.06.2013, 23:19.
  • gorky
    CBC Senator XXL
    • 08.06.2007
    • 860
    • Vojvodina,Kikinda

nadlezni ce prebciti temu u gasni deo,auto prvo treba namestiti da radi na bezinu,tacnije ukoliko se to ne desava na benzinu problem je u gasu,verovatno je lose podesen uredjaj, a tu je na daljinski jako tesko pomoci

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Probaš da voziš na benzin dan dva pa ako je uredu i nema smetnji, odeš na dijagnostiku koja može utvrditi ispravnost bobina i ostalog u vezi varnice. Ako je i to uredu onda odeš kod plinadžije koji zna da napravi taj gas. Izabrao si loš uredjaj u mislu da mu mapa i kvalitet komponenti nije baš za pohvalu a zastupljenost dobrim majstorima je isto nije baš neka. Tako je ovde u okolini kod mene a verujem i tamo.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• vladaomega
        CBC Senator XXL
        • 11.10.2010
        • 484
        • beograd

operi ultrazvucno benziske dizne I zameni svecice .

Comment

• alekco
          CBC Član
          • 11.02.2010
          • 14
          • Barajevo

Imam isti auto samo sto je tomaseto uredjaj u njemu. Samo mi se jednom to desilo odmah posle ugradje uredjaja i u servisu su resili problem sa stelovanjem mape ili nesto slicno. Ako si menjao bobinu i kablove, jedino ti ostaju svecice. Nema veze sto su iridijumske, meni je jedna otisla i pravo je detonacije...a na benzinu je radio sasvim ok. Kada sam zamenio svecice, vise problema nije bilo.

Comment

• kosta11
            CBC Početnik
            • 31.05.2013
            • 4
            • Nis
            • Ford Mondeo

Hvala puno na odgovorima. Moracu ocigledno da promenim i svecice. Neka preporuka za nekog auto elektricara koji ima dijagnostiku i plinadziju u Nisu ili okolini?

Comment

• kosta11
              CBC Početnik
              • 31.05.2013
              • 4
              • Nis
              • Ford Mondeo

Resen problem zahvaljujuci Ljubisi iz Vitanove. Promenio sam svecice a Ljubisa je ubacio novi softver i nastelovao plin. Sad kad pipnes papucicu lepi za sediste. Nema vise da stuca, streca itd.

Comment

• Plinadzija
                CBC Senator XXL
                • 29.07.2008
                • 1514
                • Paracin

Ljubisa se ovde zove Srce.
                UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

Working...
                X