Landirenzo omegas i P2096

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hare011
    CBC Član
    • 22.03.2009
    • 84
    • Beograd
    • Hyundai Accent

Landirenzo omegas i P2096

Pozdrav,

Nakon 4 godine i predjenih 50.000km uz povecu buku medovih zelenih dizni imam sledeci problem na mom Hyundai accentu 1.4, 72kW.
    Pali se check engine lampica P2096 Post Catalytic Fuel Trim Bank 1 System Too Lean kada vozim na gas.Kada vozim na benzin lampica se gasi na 50km, a pali se ponovo voznjom na gas nakon 200km.Interesantno je da sam vozio autoputem 2000km uz 6 stajanja i lampica se nije upalila.Inzenjerska radoznalost me natera da kupim autodijagnostiku (LM 327) i pogledam trimove posto ih nikada niko nije gledao.Plinska mapa dobro podesena,LTFT je 4.7% a STFT od 0-7%.Na benzinu STFT je oko 1%.
    Odem do ovlascenog servisera gde mi je autokalibrisana mapa i nadjena neka greska vezana za injektor na prvom cilindru.Dogovoreno da vozim i ako se upali lampica da zamenimo injektor (75Eura + ruke).Sada je LTFT -10%, STFT ide od -15% do -5% i auto je zivlji nego ikada, a potrosnja ista oko 10L/100km gradske voznje.Lampica se ponovo upalila i je se pitam sta mi je ciniti.
    Hocu da napravim interfejs za software omegas ali neznam dali trebam i hardkey za cackanje po mapama ili je dovoljan crack?
    Dali menjati diznu ili sve cetiri dizne ili staviti sve cetiri zamenske dizne i koje ili menjati i dizne i ECU ?
    Prateci ovaj forum shvatam da sam pretplatio ovaj nametnut od strane Hyundai-ja brendiran sistem i da nista dobro ne mogu ocekivati u narednom periodu.

Unapred zahvalan!

Hare
  • speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

Kontaktiraj SlavkoBGD i rešiće ti problem,ako se nije uobrazio

Comment

• slavko_bgd
      CBC Senator XXL
      • 24.03.2009
      • 771
      • Batajnica
      • Stilo 1.6 16V MW

Nije se uobrazio, nema nikakvog razloga za to. hare011 hoće da napravi interfejs a slavko_bgd se u elektroniku uopšte ne razume, nit' se kapira u Hyundaija. Tako da obrni-okreni džabe da ga kontaktira... a tebi hvala za preporuku, uzvratiću prvom prilikom.
      Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• hare011
        CBC Član
        • 22.03.2009
        • 84
        • Beograd
        • Hyundai Accent

Malo sam guglao u medjuvremenu vezano za moj problem i nasao na par mesta da je moguc rad sa zamenskim diznama.
        Mozda mi se zalomila 1 losa MED dizna pa je crkla pre vremena ko to zna, ali ako postoji mogucnost da zamenim sve cetiri za male pare nebi da propustim sansu.Novo je novo, a i moze se remontovati za razliku od originalnih.Tu se osecam malo i prevarenim jer sam posteno platio (1000E),a nisam dobio kvalitet i svaki deo je visestruko skuplji nego kod drugih proizvodjaca opreme.
        Ako neko radi ovakve zahvate neka napise koju rec,a moze i PP.

PS:
        Slavko bas sam hteo da Vam se javim (Milan iz batajnice sa baksuznim Lanosom mi je dao Vas broj).

Comment

• speedplus
          RIP Bio nam je drug!
          • 15.01.2007
          • 2419
          • LAZAREVAC

I jesi dobio kvalitetan uređaj,ali zašto ti je naplaćen duplo više,nego što košta u servisu Landi Renza,to moraš pitati Hyundai prodavca,jer je razlika novca ostala kod njega a ne kod uvoznika auto-gas opreme.Dali je crkla dizna? tu procenu ostavi profesionalcu,ili se može desiti da kupiš dizne a da problem i dalje bude prisutan.

Comment

• hare011
            CBC Član
            • 22.03.2009
            • 84
            • Beograd
            • Hyundai Accent

Nemam razloga da neverujem ovlascenom servisu da je u pitanju dizna na prvom cilindru za koju sam dobio i cenu zamene kao sto sam naveo u postu.Medjutim ovde se otvara pitanje isplativosti, kao i sansa da se dobiju nove koje ce sigurno sahraniti postojece za iste pare.Vidim da si upoznat sa sistemom, pa mi reci kakva su iskustva sa zamenskim diznama (Po forumima spominju Valtek 1ohm,Hana 1.2ohm i Landi)?

Comment

• speedplus
              RIP Bio nam je drug!
              • 15.01.2007
              • 2419
              • LAZAREVAC

Jedino što sam ja probao,kao zamenu,a da radi kako treba je "Landi J".Sve ostalo nije zadovoljavalo dobar rad.Sve u svemu,Slavko se sa tim uređajima igra svaki dan,tako da će ti on dati preciznije informacije,jer i ja kad zaglavim sa Landi uređajem,zovem njega u pomoć.

Comment

• hare011
                CBC Član
                • 22.03.2009
                • 84
                • Beograd
                • Hyundai Accent

Evo update slucaja.I dalje vozim na istim diznama i sem lampice i greske P2096 nista ne osecam.Nadam se da je sve ok sa ventilima.Malo je u pitanju zauzetost, a malo moj nemar.U medjuvremenu sam nabavio krekovan softver i dijagnostiku.
                Mapu sam upeglao kao benzinsku ali nije vredelo.Hteo bi sam da zamenim dizne pa mi treba malo pomoci sa foruma.Nebi da spalim ECU ili dizne.
                Citajuci forum reklo bi se da Valtek dizne 1ohm rade korektno na ovom sistemu.Takodje ih ima u slobodnoj prodaji.
                Ono sta neznam je podesavanje softvera za rad sa ovim diznama.Ako je neko radio ovu budzevinu molim pomoc oko podesenja sledecih parametara(zaokruzeno crvenom):

Unapred zahvalan!

Comment

• hare011
                  CBC Član
                  • 22.03.2009
                  • 84
                  • Beograd
                  • Hyundai Accent

Reseno.Dizne su bile uzrok paljenja MIL lampice.Zamenio sam originalne medove dizne sa Valtek zutim diznama(1 ohm).Dizne sam busio na 2.3mm, a u softveru nisam menjao bazna podesavanja, sem autokalibracije nakon ugradnje i dorade mape u voznji .Bilo je potrebno ubaciti nosac za bosch-ov MAP senzor, kao i promeniti dzekove za dizne.Sav materijal je kostao kao jedna originalna dizna.Za potrosnju javljam cim napravim bar 100km.Auto se odlicno ponasa u voznji i rekao bi da je prodisao sa ovim novim diznama.
                  Hvala svima na korisnim savetima.

Comment

• rados
                    CBC Senator XXL
                    • 02.03.2011
                    • 539
                    • G.Milanovac SRBIJA
                    • OPEL ASTRA G Z16XE

hare011-ma ima da ide kao avion,samo nadimaj

Comment

• hare011
                      CBC Član
                      • 22.03.2009
                      • 84
                      • Beograd
                      • Hyundai Accent

Nadimam gde god stignem,he,he.
                      Auto trosi oko 9 litara u gradu dok mi je sa medovim diznama trosio i 11litara.
                      Hteo bi da kupim komparater i da proverim hod Valtek dizni koje sam ugradio jer mi rece da i nove znaju da budu rastelovane.Ostajem bez garancije na dizne posto su imbusi ispod nalepnice ali vaznije je da cilindri dobijaju istu kolicinu plina.
                      Jedino neznam na koliki napon spojiti zutu spulnu(1 ohm) kod stelovanja a da ista ne pregori?

Comment

• rados
                        CBC Senator XXL
                        • 02.03.2011
                        • 539
                        • G.Milanovac SRBIJA
                        • OPEL ASTRA G Z16XE

prika ako ti auto radi dobro nediraj nista,potrosnja je odlicna

Comment

• hare011
                          CBC Član
                          • 22.03.2009
                          • 84
                          • Beograd
                          • Hyundai Accent

Ne vredi druze!Nisam izdrzao pa sam kupio komparater.Kopkalo me dali su fabricki dobro podeseni.
                          I sada budzim da to namestim pa da proverim hod klipa.Sta koristis za pokretanje spulni?
                          Pozz

Comment

• hare011
                            CBC Član
                            • 22.03.2009
                            • 84
                            • Beograd
                            • Hyundai Accent

Danas sam nasao malo vremena da resim adapter za komparater kako bi proverio fabricki hod dizni.Nije profi ali radi posao.Fabricki su podesene Valtek dizne na 0.45mm tako da nije bilo potreno stelovati.Inace koristio sam punjac akumulatora 12V/5A za napajanje spulni.Obican adapter 12V/1A nije mogao da pokrene klip dizne.Sada mogu sam da repariram dizne kada za to dodje vreme.Sledi detaljan izvestaj kada budem radio remont nadam se ne pre 40000km.
                            Pozz

Comment

Working...
                            X