Lovato Smart problematika

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ludidzora
    CBC Senator XXL
    • 09.01.2012
    • 310
    • Banatsko Veliko Selo
    • Fiesta 200 iz mesta!

Lovato Smart problematika

E ovako, konacno ugradih Sequent i izgleda da sam ubo majstora ko prstom u... Procedura od dva dana je potrajala celih 5, da bi se to na karaju ugradilo kako-tako i da bi auto radio i doterao ga kuci. Tako da sm vec u prvih par mita primetio da ne ide na plin kako treba, vuce ali trza, ler pada ispod normalnog, zagusi se malo gad mu dam gas i tako... Sve se to oduzilo zato sto je sistem ubrizgavanja benzina takav da sve 4 dizne rade paralelno, vezne na dve zice i to je bio problem posto njemu treba da radi svaka posebno. On je to skrpio, kako i sta nemam pojma pa bih imao par pitanja da se informisem, posto treba da idem da reklamiram...

Dakle da li pomenuti Lovato Smart moze da radi na mojim kolima, Daewoo Nexia 1.5 16V 1998 god. (zbog nacina rada benziskih dizni)
    Lambda sonda nije vezana, kaze ne treba, on snimi mapu rada benziskih dizni i tako radi i na plinu.

Pa ako ima neko strucan da pojasni da imam malo znanja kad odem kod njega...
  • speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

Originally posted by ludidzora View Post
    Lambda sonda nije vezana, kaze ne treba, ...
    ne mora,ne utiče na rad uređaja,ali pomaže serviseru da prilikom prover/štelovanja eventualno uoči problem.

Originally posted by ludidzora View Post
    Dakle da li pomenuti Lovato Smart moze da radi na mojim kolima, Daewoo Nexia 1.5 16V 1998 god. (zbog nacina rada benziskih dizni)
    to već zavisi,isključivo i samo, od majstora.Uređaj je solidan,ne i najbolji,tako da,ko zna,nateraće ga da radi kako treba i dolikuje

Comment

• ludidzora
      CBC Senator XXL
      • 09.01.2012
      • 310
      • Banatsko Veliko Selo
      • Fiesta 200 iz mesta!

Nek je meni uredjaj u kolima a valjda ce nastelovati valjano. Covek se time bavi godinama pa kontam da ce srediti... zvao sam ga da se zalik i kaze kakve su svecice, da smanjim zazor na 0,5 mm. Jel ima ovo neke veze ili ne. Inace svecice stavljene nove pre nekih 1000 km, NGK-ove. Isto pita gde sam sipao plin, kao ne valja tamo... mada ja mislim da je samo do nekih podesavanja. Mogao bi neko da kaze kako treba da se vezu benzinske dizne pa da proverim jel dobro. Jel svaka zica treba da ide pre dizne u ECU od plina pa iz njega na benzisku diznu, samo + ili i + i -?

Comment

• slavko_bgd
        CBC Senator XXL
        • 24.03.2009
        • 771
        • Batajnica
        • Stilo 1.6 16V MW

Uz svo dužno poštovanje, da bi neko nekoga proverio treba da zna više od onoga koga treba da proverava. Treba odvesti auto kod majstora koji je ugrađivao da ga napravi da radi. Ako ne može da ga napravi da radi kako treba ili približno kako treba, treba ili da da neko logično objašnjenje ili da se dogovorite o drugim rešenjima.
        Inače za informaciju, ako je u tom autu motor A15DMS (1.5 16V) to nije nimalo jednostavan motor za ugradnju plina, ne u smislu postavke i povezivanja uređaja već u smislu podešavanja rada na plin. Sa Lovato uređajem do 15-ak minuta treba za podešavanje u mestu i vožnji, pod uslovom da je motor u ispravnom stanju i da je uređaj pravilno ugrađen.

Speedplus je u dve rečenice objasnio suštinu. Pogotovo u drugoj rečenici "...to već zavisi,isključivo i samo, od majstora.Uređaj je solidan,ne i najbolji,tako da,ko zna,nateraće ga da radi kako treba i dolikuje..." Ja bih samo prokomentarisao da je na Daewoo Nexiji 1.5 16V potrebno vezati lambda-signal na gasni ECU jer to vozilo nije po OBD standardu. Ako majstor ima dijagnostički uređaj za to vozilo lambda signal nije potrebno vezivati na ECU. U suprotnom, postavlja se pitanje kako je uopšte podešen rad na gas?

Ono što očekujem i ja i verovatno svi koji ovo čitaju je neki kratak izveštaj tipa "problem je bio u tome i tome" i "sad auto radi extra, ja prezadovoljan ".

Pozdrav i srećno
        Last edited by slavko_bgd; 07.09.2013, 22:31.
        Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• ludidzora
          CBC Senator XXL
          • 09.01.2012
          • 310
          • Banatsko Veliko Selo
          • Fiesta 200 iz mesta!

Nadam se i ja tome ishodu, auto radi ja prezadovoljan, ali videcemo... Sta ces, kad od dva losa izaberem goreg, tako ispalo, bar za sad... Ja koliko sam primetio, kao sto sam rekao nije vezana labda sonda i senzor temperature, ima zice viska, po bojama odgovraju tome. Dizne ne znam kako treba da vezem pa sam pitao, cisto da imam ja uvid radi sebe, da znam ako i dalje bude zezao i ne umeo da naesti da mu kazem da teram kod drugog majstora ako nezna. Pa ako moze jos samo jos to za dizne, da znam jel dobro ili ne, ako nije i ako ne napravi kak ovalja da znam da mu kazem da idem kod drugog da sredi... I to bi bilo to...

A sto se tice problema, imam osecaj kao da kasne dizne, dobije vazduha a ne i goriva u istom momentu, dam mu gas, ugusi se pa povuce i onda dok drzim gas ide ko blesav i vuce dobro. Ako vozim konstatno odrzava brzinu. Samo na stisklanje gasa ze zaguci pa ga primi...

Comment

• slavko_bgd
            CBC Senator XXL
            • 24.03.2009
            • 771
            • Batajnica
            • Stilo 1.6 16V MW

Pa ne može brate "još samo to za dizne da ti kažem" jer me je to puno koštalo pa ne znam koju cenu da ti kažem.
            Drugo: da su dizne pogrešno povezane uređaj uopšte ne bi radio na plin a zavisno od greške u vezivanju u nekim slučajevima ni motor ne bi radio.

Znači, kolega "speedplus" i ja smo odvojili svoje neko vreme i dali savet da se obratiš majstoru koji je ugrađivao uređaj i za sada mislim(o) da je to početak rešenja problema.

Ako i dalje imaš osećaj da kasne dizne i da ne dobije goriva kad i vazduha, ti si onda merni instrument jbt, tebi ne treba majstor nego ti trebaš majstoru. A čak i da si 100% u pravu forum ti tu ne može pomoći.

Pozdrav još jednom i čekamo feedback

Comment

• ludidzora
              CBC Senator XXL
              • 09.01.2012
              • 310
              • Banatsko Veliko Selo
              • Fiesta 200 iz mesta!

Ja nisam merni instrument nego iznosim opis problema u nadi da ce neko pomoci. Ako stisnem gas, klapna se otvara istog momenta auto se ugusi na pola sekunde i onda trgne i povuce, pored vazduha mu trbea goriva, pa sam lupio kao da ga ne dobije kad treba nego te pola sekunde kasnije, posto onda auto vuce i ide lepo dok drzim kas konstantno i na svak omalo, ali malo jace daanje gas ponasa se isto.

Koliko ja znam na forumu se ne naplacuje nego se daju saveti, ako nemas i ne zelis da das savet ne pisi onda neke gluposti tipa idi kod majstora. Pa anravno da cu da idem kod njega i zelim da bar nesto znam za svoju dusu, necu njemu da pametujem, nego ce dobiti kola i da ih napravi, ako ne zna, zna se, inspekcija ili sta vec. Ima mizjavu da je on ugradio pa onda ili cupa plin napolje i vraca pare ili se resava pravnim putem. Ali zanima me kakav je majstor, posto je imao problema oko tog dela, moda je nesto zenzuo da radi a ne kako treba. U ostalom nije ni bitno, koji moj i pitam kad uvek dobijem odgovor idi kod majstora. Oet kazem, valjda ovi prokleti foprumu sluze da kad neko nesto pita dobije odgovor na to pitanje, a ne ja znam al necu da ti kazem ili idi kod majstora da popravi. Onda najbolje da se forum ugasi a na pocetnoj strani stave ova dva odgovora i kraj price!

Comment

• slavko_bgd
                CBC Senator XXL
                • 24.03.2009
                • 771
                • Batajnica
                • Stilo 1.6 16V MW

Izvini, šta si ono beše pitao?

Comment

• ludidzora
                  CBC Senator XXL
                  • 09.01.2012
                  • 310
                  • Banatsko Veliko Selo
                  • Fiesta 200 iz mesta!

Toliko o tome... Vidi se da si ovde da se zezas i prosipas neku filozovoju a verovatno nemas pojma o cemu pricas pa sve govoris kako znas a neces da kazes... Tako da bolje nemoj pisati i ********ti nekog kome treba pomoc. Molio bih te...

Comment

• chobo13
                    CBC Senator XXL
                    • 01.05.2009
                    • 1274
                    • pozega,srbija
                    • AUDI,VW

nemoj se srditi ludizora,svi mi ovde provedemo neko vreme pisajuci o nekim svojim problemima ili pomazuci drugima u resavanju problema.kolega slavko voli malo i da se zeza kao ivecina nas i ne verujem da nece da ti pomogne.nego si ti postavio par pitanja za koja bi trebalo da dobijes odgovor brz i tacan,al problem je u tome sto je to takva materija da ti odgovori ne mogu tek tako da se napisu.lepo ti je rekao da se javis majstoru da proba da ti nastelbuje auto na gas.ti bi trebalo npr da islikas kako izgleda program na ekranu dijagnostike ili ti laptopa,naravno ako majstor to dozvoli.onda slikas motor ui plinsku instalaciju.ako ne resi problem,onda to lepo postavis ovde,pa se krene u diskusiju i resavanje problema.uvek se javi neko ko je imao slican ili identican problem itd...
                    a kolega je hteo da ti kaze da neke stvari i ne moze tek tako da objasni jer se nekad lepo namucio i dobro placao dok to nije saznao i naucio.a svi se mi jos uvek ucimo.neko zna vise ,neko manje,tako da bi to trebalo malo i ceniti sljudske strane.

Comment

• slavko_bgd
                      CBC Senator XXL
                      • 24.03.2009
                      • 771
                      • Batajnica
                      • Stilo 1.6 16V MW

@ludidzora:
                      Vidi ovako: ovde sam čisto neobavezno. Mogu i ne moram da odgovorim na nečije pitanje a s obzirom da ovde na forumu imam mnogo kolega i drugara, poslednja stvar koju bih sebi dozvolio je da se ofiram filozofiranjem ili da mi se kolege smeju na napisane gluposti. S obzirom da se iza svih naših pseudonima "kriju" živi ljudi, način kako nekome odgovaram i reakcija onoga kome odgovaram mi daje jasniju sliku koga imam "s one strane tastature". Pošto se prvi put ti i ja ovde direktno "dopisujemo", nekoliko rečenica u moja dva posta mi je dalo jasnu sliku o tvom profilu, tako da ne misliš da imam potrebu da nekog ".............". Moje za*ebavanje ako nije sa smajlijem nije zaje*bancija već ima svoju svrhu.

Pre nego završimo ovu ujdurmu, iz poštovanja prema ovom Forumu i drugima koji ovde pišu i čitaju, još jedan osvrt unazad:

- U postu od 22:07 si dobio sasvim pristojan odgovor sa najdobronamernijim savetom kako da rešiš svoj problem. Problem je u podešavanju uređaja koje može i treba da uradi majstor za plin ali ti tražiš obuku za povezivanje gasnog i benzinskog ECU-a.

-U postu od 22:42 dobio si u drugoj rečenici (prva i četvrta su bile test ličnosti koji si pao) objašnjenje na svoju sumnju da majstor nije dobro povezao elektroinstalaciju gasnog ECU-a do benzinskih dizni, sa ciljem da te poštedim nepotrebnog samomaltretiranja. Ti tražiš "nešto za svoju dušu" (?!).

Problem koji opisuješ u svojim postovima od 22:29 i 23:11 gledam maltene svakodnevno i znam da nijedan od mogućih uzroka ti kao neko ko se ne bavi autogasom ne možeš da rešiš, što sam zaključio iz tvojih postova u kojima si se raspitivao za ugradnju sekvencijalnog uređaja. Znači, hteo ti to ili ne - moraš ići kod svog majstora. I onda budeš dovoljno bezobrazan da takav savet nazoveš glupošću?

Razlika između nas dvojice je u tome što ja nešto znam i želim da pomognem a ti ne znaš a misliš da znaš. Takvim svojim stavom pomoć ne možeš da primiš sve i da neko hoće da ti pomogne.
                      Ja ovde završavam i želim ti svaku sreću u daljem rešavanju problema koji imaš.

Comment

• slavko_bgd
                        CBC Senator XXL
                        • 24.03.2009
                        • 771
                        • Batajnica
                        • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by chobo13 View Post
                        nemoj se srditi ludizora,svi mi ovde provedemo neko vreme pisajuci o nekim svojim problemima ili pomazuci drugima u resavanju problema.kolega slavko voli malo i da se zeza kao ivecina nas i ne verujem da nece da ti pomogne.nego si ti postavio par pitanja za koja bi trebalo da dobijes odgovor brz i tacan,al problem je u tome sto je to takva materija da ti odgovori ne mogu tek tako da se napisu.lepo ti je rekao da se javis majstoru da proba da ti nastelbuje auto na gas.ti bi trebalo npr da islikas kako izgleda program na ekranu dijagnostike ili ti laptopa,naravno ako majstor to dozvoli.onda slikas motor ui plinsku instalaciju.ako ne resi problem,onda to lepo postavis ovde,pa se krene u diskusiju i resavanje problema.uvek se javi neko ko je imao slican ili identican problem itd...
                        a kolega je hteo da ti kaze da neke stvari i ne moze tek tako da objasni jer se nekad lepo namucio i dobro placao dok to nije saznao i naucio.a svi se mi jos uvek ucimo.neko zna vise ,neko manje,tako da bi to trebalo malo i ceniti sljudske strane.
                        Chobo, hvala na podršci. Ovo što si napisao važi za sve nas koji s ljudske strane pokušavamo da nekome pomognemo i kao jedinu satisfakciju imamo onaj osećaj u stomaku kad se čovek javi i kaže "hvala, rešeno".

Comment

• ludidzora
                          CBC Senator XXL
                          • 09.01.2012
                          • 310
                          • Banatsko Veliko Selo
                          • Fiesta 200 iz mesta!

Onda brate ako tako mislis hvala tebi na pomoci...

Ali nemoj suditi kjo je sa druge strane tastaure i koliko zna ili misli da zna. Dovoljno sam pametan i razumem se da mogu da vidim 5 zica ako me vec zanima iz cisto eto nekog razloga. Bavim se mnogo komplikovanim poslom od ovoga, programiranjem PLC-ova koji imaju i preko 200-300 ulaza i izlala, zica senzora i svacega. Tako da vezevanje jednog plinskog uredjaja i njegove el. instalacije ne predstavlja problem za moj mozak, ne moras da se brines, ulazim u ormane sa hiljade plavih zica, resavam problematiku i izlazim napolje. A ovde, gde dobijes sve na gotovo, po bojama, samo da pobodes i par puta kliknes misem, za mene to i nije tolika nauka koliku vi pravite. Necu da vredjam posao ili nekog, ali kad znam koliko muke ima oko ovog sto ja radim i sta je programiranje, ovo dodje kao maciji kasalj, posto ne treba da sam izmisljas i smisljas kako, sta i gde, nego dobijes sve gotovo servirano na tacni. Pa gledao sam juce majstora 3 puta je klikuno i vice jeee gotovo...

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Kolega je hteo da kaže ako čovek oseća da dizne ne dobijaju dovoljno goriva ili tačno napisano
                            " Ako stisnem gas, klapna se otvara istog momenta auto se ugusi na pola sekunde i onda trgne i povuce, pored vazduha mu trbea goriva, pa sam lupio kao da ga ne dobije kad treba nego te pola sekunde kasnije, posto onda auto vuce i ide lepo dok drzim kas konstantno i na svak omalo, ali malo jace daanje gas ponasa se isto."
                            Onda je stvaro merni instrument pošto su to vremena u milisekundama a vazduh u gramima a otvor leprira meri instrument, recimo reostat ili nešto slično...
                            Znači sedneš pored meen kad štelbam taj auto i samo mi kažeš osećaj a laptop mi ne treba. Ušteda na baterijama je ogromantna...

Ovo je bilo malo ironije i sarkazma a sad ozbiljno. Na ovom forumu od svih majstora za sada fjoš unkcionišu jedino gas majstori i za to smo se borili od početka.

Mogu biti nadrndani ili ne ali si dobio sve prave odgovore a to što si izabrao lošeg majstora (sebe ) je isto kao u sudnici kad je stranka sama sebi advokat. Ako neznaš šta se kaže u toj situaciji potraži na internetu.

Ako ne znaš koje boje žice idu na koju stranu potraži na internetu, gooogle će te opet dovesti na ovaj forum jer je otprilike pre mesec dana neko to opisao, pitao, uradio sam. Sad ti očekuješ da se svakom ponaosob dodeli znanje da kontroliše majstora.

Ako je majstor ti ne možeš ni posle tri meseca obuke da mu prismrdiš znanjem a ako nije, nek ti vrati pare.

Glavni odgovor si dobio, uredjaj nije najbolji na svetu (ovi iznad tako kažu, ja mislim da jeste jer po imenu zaslužuje bolju mehaniku i bolji softver a o majstorima da ne pričam ali je to druga priča) ali može svaki majstor ako se potrudi da ga namesti.

Od sad pa nadalje a i ubuduće, ko spomene da forum služi ovome ili onome ili tome, biće ufdaljen i pružiće mu se šansa da otvori svoj forum i ostvari svoje snove, nadanja i pokaže nama jadnicima u kom ispravnom smeru treba da idemo...

Inače ima ovde forum pri dnu liste za servisere gde se ne sprovodi obuka ali se pomaže kolegijalno kad nekom nešto treba. Začkoljak je da moraš dobiti pristup tom forumu a da bi dobio pristup moraš biti serviser. Kvaka 22

Vidim da si se u medjuvremenu dopisao (upozorava forum) pa ću ti odgovoriti. Sa tvojim znanjem si to trebao očas posla sam da ugradiš, dobiješ šemu i to je to. 30desetak žica nešto lemiš nešto klik na klik a neko bogami i ne lemi, pustiš kalibraciju i vozi miško....
                            Kad zapne pitaš fabriku što je zapelo jer si uradio sve po šemi a oni ti pošalju jednog što ulazi u ormane svaki ćas za hiljadama žica i on to reši za 3 sec...

Prerašće u banovanje pa ću zato ovo zatvoriti.

Odgovor koji ti treba je ukratko, da je pomešao žice na diznama ne bi imao očitavanje dizni tako da to svakako nije tvoj problem ali jeste majstor koji ne zna da podesi ili tebi da dokaže da ti možda auto nije perfektan.

Svako ko kaže da mu auto radi perfektno kandidat je da preleti kapiju.

Auto po definiciji en može da radi perfektno jer ima koristan rad na svakih 90 stepeni okretaja radilice što bi reklo laički hramlje a nov je niej ni razradjen ko svet, šta se posle dešava je još gore. Da bi radio perfektno mora bi imati makar 360 cilindara ali bi i onda ja picajzla rekao da mu fali koji minut ili sekund...

Taraba.
                            Idi kod majsoptra nek namesti a ako en zna nek ti vrati pare ili idi kod drugog. Interfejs nemaš kao ni siftver. Kad to nabaviš otvoriš novu temu sa slikama ekrana pa ti opet pomognemo ako znamo.
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                            X