Evo da iznesem zavrsnicu
Boca napunjena do kraja,ni dl vise nemoze da stane,ponistena kilometraza i vozi Misko.Presao 230km od toga jedno 80km kreni stani po gradu pa oko 100km otvorenog puta lagane voznje 80km/h-100kmh i jos 50-ak km auto puta sa brzinom od 150kmh uz dva natezanja do 200kmh.Nakon toga na pumpu i ponovo do cepa i stane 38 litara. To mu dodje prosek 16,5l/100km.
Mislim da je to sasvim korektna potrosnja i bicu prezadovoljan da tako ostane.
Sad,posto neznam nikoga ko vozi isti auto,nemogu da uporedim sa njegovom potrosnjom.Citao sam po nekim BMW forumima da im trose vec od 10l ali meni to zvuci kao kada neko prica da ima alat od 25cm
Imao sam 735i ručni sa venturijem i LCS-om. Do 18 je išao po gradu a otvoreno nekih 11-15.
BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300 Peugeot 206 1.4i XS (ženin) STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta N HANA 2000 tip C
Po nekim katalozima 735 manuelni i trosi manje od 730 automatika,mada ipak mislim da je prosek od 16l vise nego dobar za taj auto.Meni na otvorenom ako ne prelazim 120km/h trosi oko 12 a cist grad sigurno 20.
U medjuvremenu mi se pojavio problem da mi sam vraca na bezin cim pritisnem vise od 3/4 gasa pa sam juce bio na diagnostiku.Na fizicki pregled majstor je konstatovao da je od boce do ventila cev od 6mm a treba od 8 a na diagnostici je zakljucio da bi dizne trebalo da se malo razbuse i kalibriraju.Nesto je tu jos cackao oko mape i auto sada ide i brzava linearnije,bez trzaja.Za ovo mi nije nista naplatio a ako budem hteo da odradim te prepravke onda cemo se dogovoriti.
Meni zvuci da sve to sto mi je rekao ima smisla i da mu jednostavno fali plina kada ga patosiram.Verovatno zbog uže cevi i manjih dizni.Jedino neznam kada se to bude izmenjalo da li ce drasticno podici potrosnju.
Ako su cevi u pitanju, onda opada pritisak pri vecem opterecenju, ne? Odnosno, ako ne opada pritisak izmedu isparivaca i dizni, onda sigurno ima dovoljno gasa od rezervoara do isparivaca. Ili gresim?
pritisak u boci je uvek isti (osim kad je skoro pa parazan) . kroz cev manjeg precnika ,prodje-iscuri manje gasa. da li je to dovoljna kolicina da zadovolji jnegov motor u jedinici vremena, to ne znam.
kazem samo da tesko da je oboje istovremeno( a mozda nije ni jedno) .
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
pritisak u boci je uvek isti (osim kad je skoro pa parazan) . kroz cev manjeg precnika ,prodje-iscuri manje gasa. da li je to dovoljna kolicina da zadovolji jnegov motor u jedinici vremena, to ne znam.
kazem samo da tesko da je oboje istovremeno( a mozda nije ni jedno) .
Nisi me dobro razumeo. Ja pricam o pritisku izmedu isparivaca i dizni, ne o pritisku u boci. Ako izmedu isparivaca i dizni ne opada pritisak tokom velike potrosnje, to znaci da onu kolicinu, koju motor potrosi, moze da nadoknadi i taj tanak cev od boce do isparivaca. To je cista fizika. I ako je tako, nece nista dobiti, ako stavi cev od 8 ili vise mm. Ja bi poceo proverom pritiska, pa ako ne opada pritisak, onda treba busiti dizne, pa opet proveriti pritisak, i ako ovaj put pada i pritisak, onda staviti cev od 8mm. Nisam strucnjak, ali po meni to bi bilo logicno.
... na diagnostici je zaključio, da bi dizne trebalo da se malo razbuše i kalibriraju... Meni zvuči, da sve to što mi je rekao ima smisla i da mu jednostavno fali plina kada ga patosiram.
Verovatno zbog ... manjih dizni.
Dobro zaključuješ i ne menjaj majstora! I, ako ti naplati!
Jedino, ne znam, kada se to bude izmenjalo, da li će drastično podići potrošnju?
Pa, po onoj, koliko para... Ali, ne mora da bidne! Sređivanjem i podešavanjem, moguće, da se prosečna potrošnja i smanji. Presek cevi, ovde, ne bi trebalo, da ima bitnu ulogu, jer se radi o tećnoj fazi. Pre mogu, da se jave problemi sa samim isparivačem.
Comment