Stilo i plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zmaj KV
    CBC Senator
    • 05.10.2005
    • 202
    • Kraljevo

Svakako ti je preporuka sekvancijalni sistem i Lovato FAST e sad ako ti se ne izdvaja toliko para sledece opcija moze da dodje u obzir (uzmio ovu ideju sa rezervom, jer samo tako mi srbi radimo i ne valja nam to sto radimo, i mozde ces ustedeti svega neki 200 do 300 eura) mislim, ali nisam 100% siguran, da za taj tvoj motor moze da se nadje metalana usisna grana i da se stavi bez problema a ako to napravis mozes da stavis Lovato LovEco PRO...
    Sa alatom UNIOR majstor nije junior!

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

A to je inace jako jevtino?

Comment

• Stilo
        CBC Član
        • 23.11.2005
        • 25
        • Split, HR

Nazvat ću malo ovu firmu u Puli pa ću vidit što oni kažu inače u Splitu imam firmu koja mi je ponudila ovaj Lovato fast sistem sa toro bocom po cijeni od nekih 1400 Eura i to mi je trenuto (i uz vaš savjet ) najprihvatljivija ponuda.
        Međutim sad je u nas navala pa treba čekati i po mjesec dana da bi došao na red za ugradnju pa ćemo se prijaviti u red.
        Stilo 1.2 16V

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

...Ili da posetish Doru ili Ivana i zavrshish to za jedan dan, uz prethodno zakazivanje
          http://www.bmw.tv

Comment

• Stilo
            CBC Član
            • 23.11.2005
            • 25
            • Split, HR

Originally posted by overspeed
            ...Ili da posetish Doru ili Ivana i zavrshish to za jedan dan, uz prethodno zakazivanje
            A daleko a papiri
            Kontaktirao bil pula uputili me na ovu gore navedenu poslovnicu u Splitu - znači odluka pala kod koga ćemo
            Stilo 1.2 16V

Comment

• overspeed
              CBC Senator XXL
              • 24.05.2005
              • 2779
              • Kosovska Mitrovica

Daleko?!?

Nije bash preko sveta =]

Anyway, u svakom sluchaju srecno sa ugradnjom!

Pozz
              http://www.bmw.tv

Comment

• Deki
                CBC Senator XXL
                • 18.02.2005
                • 307
                • Beograd

Savet za toro bocu u slučaju da ti je rezervna guma 195/65/15 bi bio
                630x250 tj 60l u koju možeš sipati 48.0l pre nego
                630x225 tj 53l u koju možeš sipati 42.4l .

To što će se podići tapet ćeš rešiti podmetanjem nekog tvrdog materijala ne mestima van okvira boce, i pod će biti ravan, ali nesto viši.

Veća boca će ti mnogo značiti na dužim putovanjima, ali i po gradu ako nemaš pumpe u bilizini. Nemoj se stime zezati.

Comment

• Stilo
                  CBC Član
                  • 23.11.2005
                  • 25
                  • Split, HR

Originally posted by Deki
                  Savet za toro bocu u slučaju da ti je rezervna guma 195/65/15 bi bio
                  630x250 tj 60l u koju možeš sipati 48.0l pre nego
                  630x225 tj 53l u koju možeš sipati 42.4l .

To što će se podići tapet ćeš rešiti podmetanjem nekog tvrdog materijala ne mestima van okvira boce, i pod će biti ravan, ali nesto viši.

Veća boca će ti mnogo značiti na dužim putovanjima, ali i po gradu ako nemaš pumpe u bilizini. Nemoj se stime zezati.
                  Pametna ideja - ubaciti još jednu dasku ispod tapeta da dobijem ravnu podnicu.

Još jednom zahvaljujem svima na pomoći i idejama
                  Ako ima ko iz okolice Splita a da ima iskustva sa ovdašnjim serviserima bilo bi mi drago da se javi.
                  Stilo 1.2 16V

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

E sad, koliko se (da li?) smanjuje max Nm - ne znam
                    po pravilu se obrtni momenat na gas povecava i premesta na nize podrucje obrtaja (oko 500 nize) odnosno motor razvija VECU snagu na LPG nego na benzin.

razlog je u osnovama funckionisanja sistema za gorivo kod benzina i LPG i vazi kao pravilo.

naravno ima i izuzetaka.

max brzina na LPG je oko 5 do max 10% niza, sto si i ti primetio (tih oko 5% manje brzine) sto ako nije u pitanju trkacki auto kome se mere hiljadite po krugu ima vaznost kao postojanje marsovaca... sala mala
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• Stilo
                      CBC Član
                      • 23.11.2005
                      • 25
                      • Split, HR

Originally posted by brick

po pravilu se obrtni momenat na gas povecava i premesta na nize podrucje obrtaja (oko 500 nize) odnosno motor razvija VECU snagu na LPG nego na benzin.
                      Ovo mi i odgovara jer čini mi se da je u biti ovo nazovimo i najveća "mana" ovog motora.
                      Inače ovaj motor nije uopće slab s obzirom na odnos kubikaže i težine/veličine auta (iznenedio i mene ) te mi općenito odgovara.
                      Stilo 1.2 16V

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141
                        • Beograd, barajevo-zemun
                        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

taj motor je potpuno razlicit od tradicionalne Fiatove skole malih motora, (ala motori Fiata koji su isli u Zastavu i slicni malo kasnije) ima vrlo solidnu krivu obrtnog momenta, veliku snagu sto se i oseca kao tecna voznja bez muke.

ono sto vuce je obrmtni momenat, i to se oseca kada se stisne pedala gasa.

formalni broj konja pri (samo) max obrtajima je sporednog znacaja, jedva da se ikada koristi u voznji. (bitan za max brzinu).

LPG se pri nizim obrtajima totalno mesa sa vazduhom u gorivu smesu, i potpuno sagoreva (bez ostatka) dok je to za benzin vrlo tesko izvodljivo i benzin skoro nikada ne sagoreva potpuno (tesko se mesa sa vazduhom) pri manjim obrtajima.

posledicno bolje iskoriscenje LPGa daje i bolje krajnje rezultate.
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• Stilo
                          CBC Član
                          • 23.11.2005
                          • 25
                          • Split, HR

Evo da se javim da sam i ugradio plin a odluka je pala na Autronic i to u ovlaštenom Fiatovom servisu (prijatelj mi šef servisa). a ugradnja je trajala 3 dana.Usisna grana je skidana a plinske šprice su bušene kod benzinskih. Ugrađena je boca toro od 55lit. (može i 60 lit ali je nije bilo na lageru odakle nabavljaju), prilkučak za punjenje je ugrađen kod čepa goriva (dodatak za punjenje se zavida). Sistem je malo različit od ovih sistema što sam vidio na slikama ovdje po forum te imam nekakav odvojeni grijač za plin a isparivač mu je vrlo mali. potrošio sam već par rezervoara te sam testirao malo i uspio sam sa jednim rezervoarom preći max 500 km (potrošnja mi je bila u prosjeku 9 l)
                          Ako koga zanimakako to sve izgleda mogu fotografirati pa slike postaviti ovdje na forum.
                          Stilo 1.2 16V

Comment

• Deki
                            CBC Senator XXL
                            • 18.02.2005
                            • 307
                            • Beograd

Lepo sto si ugradio plin. Ako vec imas fotke, optimizuj ih za net i nakaci ih na forum. Bilo bi korisno da vidimo i Autronic.

Comment

• Stilo
                              CBC Član
                              • 23.11.2005
                              • 25
                              • Split, HR

Evo

Ova rebrasta cijev je grijač plina a koliko sam ja shvatio u biti to su paralelno vođene cijevi plina i tople vode. Kompjuter su montirali ispod poklopca kod baterije, a i štpice su ispod poklopca motora pa se relativno malo vidi.
                              Stilo 1.2 16V

Comment

• APOGEE
                                CBC Senator
                                • 01.06.2005
                                • 243
                                • Beograd, Vracar

Stilo, ako nije problem, javi koliko je kostala ugradnja?
                                Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

Working...
                                X