audi a4 1.8 20v problem????

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gilekm
    CBC Veteran
    • 16.01.2010
    • 121
    • Kosovska Mitrovica

audi a4 1.8 20v problem????

zdravo svima nadam se da ce te mi pomoci da resim problem,naime desava se da prilikom rada na gas kada se naglo pritisne pedala gasa auto pocne da trokira i zelena lampica u kabini pocne da treperi kada se otpusti pedala sve se vrati u normalu,medjutim to se ne dogadja kada se "ravnomerno" pritiska pedala gasa,auto tada ravnomerno ubrzava,promenio sam oba filtera (nisu nesto bili prljavi),koje sam menjao u maju mesecu,memebranu isparivaca i remont istog obavio sam u januaru.Inace iaparivac je ZAVOLI ZETA-N
    dizne su takodje ZAVOLI, a procesor je STAG 3 plus.Bio sam na dijagnostici majstor ga je prikljucio na komp pregledao i reko "ovde nema sta da se doteruje" kad sam mu reko da sam nedavno menjao protokomer - uradio mi je "kalibraciju".Medjutim desava se to sto se desava,inace ovo mi se desavalo pre nego sto sam menjao membrane na isparivacu,pitam se dali je moguce da su tako brzo "stradale"????
    Unapred zahvalan na odgovorima!!!
  • araps81
    CBC Veteran
    • 09.02.2012
    • 144
    • Beograd
    • BMW E36 320

Koje dizne imas? Imao slican problem, promenjene dizne ali samo kod dobrog majstora i resen problem

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Pretpostavljam da je Stag 300 pošto 3 ne postoji. Kod Zavoli sekvent isparivača nije dovoljno samo promeniti membrane, mora se dobro očistiti.
      Naglo opterećenje pravi problem ako nema dovoljno pritiska u sistemuili je neispravna strujna instalacija.
      Majstor svakako ima šta da podešava a pad pritiska na opterećenju svakako neće videti u radionici kad auto radi na mestu...

Zelena lampica je širok pojam, moraš malo pojasniti dešavanje..
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gilekm
        CBC Veteran
        • 16.01.2010
        • 121
        • Kosovska Mitrovica

Tacno je stag300 plus (moja greska) ,bio sam ponovo kod majstora i on mi je potvrdio ovo sto si mi odgovorio,a to je pad pritiska pri opterecenju,proverio je dovode plina i konstatovao da je isparivac pun prljavstine,ostalo je da nabavi memebrane za isparivac pa da ga onda otvori,ocisti i promeni membrane,dotle (nadam se ponedeljak) vozim ovako - na mali broj obrtaja.

Mozes li mi reci gde mogu da se nabave kvalitetnije membrane,reko sam vec da sam remont isparivaca (ciscenje i zamena membrana)obavio u januaru,nekako nisu potrajele-ili mi se cini? ili je sve to ustvari zbog prljavog plina,ja sam za plin mislio da je to najcistije gorivo koje postoji medjutim????

hvala na odgovoru!!!

umalo da zaboravim,sto se tice zelene lampice ona prilikom naglog dodavanja gasa zatreperi i motor tom prilikom promeni rad kad se pedala gasa pusti kada se smanje obrtaji lampica se vraca u normalno stanje tj. svetli,medjutim ako se uprno pedala gasa drzi stisnuta auto prebaci rad na benzin uz pistanje "pi-pi-pi",to bi bilo to.
        Last edited by gilekm; 21.11.2013, 13:08.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Membrane ima Stanišić u Futogu, šalje i pouzećem.
          Isparivač mora da se otvori i očisti ukanalima ispod poklopca. Zamenom samo membrane neće se ništa postići.

https.autogas.rs

Comment

• gilekm
            CBC Veteran
            • 16.01.2010
            • 121
            • Kosovska Mitrovica

"kad sam vec tu" zamolio bih odgovor na jos jedno pitanje,naime ,radim kao taksista i plinska boca mi je uvek napunjena, radim tako sto u toku dana potrosim toliko na kraju rada dopunim tako da me svako jutro ceka pun rezervoar-boca plina da li je to stetno ili nije???

Comment

• speedplus
              RIP Bio nam je drug!
              • 15.01.2007
              • 2419
              • LAZAREVAC

to nije stetno,vec promisljeno i pravilno.Jedan si od retkih taxista,koji razmišljaju na taj način.Obično taxisti sipaju 300rsd,a u rezervi uvek imaju nekog,ko će ih odšlepati do pumpe,ako ostanu bez gasa.Nažalost,tako je u 99% slučajeva

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

i drzi to za sebe, ako ostale kolege saznaju, bices izopsten
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Na skupu taksita...
                  "Mama zašto ne smem da se družim sa onim dećkom?" Mama odgovara.. "Njegov tata sipa pun rezervoar sa plinom"

https.autogas.rs

Comment

Working...
                  X