Samokalibracija-autoadaptacija ili sta vec . Potrebna pomoc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Teodul
    CBC Početnik
    • 24.11.2013
    • 6
    • Samac
    • Passat 5

Samokalibracija-autoadaptacija ili sta vec . Potrebna pomoc

Ovako, vozim Passata 5+ 1.8T. Kupio sam auto nema 15 dana i vec mi ga je ,,majstor" pokvario. Kad sam ga kupio sve je bilo ok i odvezem tipu da mi samo smanji temp. prebacivanja sa benz na plin a on da se napravi pametan odluci da napravi novu mapu i sve pokvari. Prvo auto nije htjelo da primi gas nikako pa je malo cackao pa je poceo primati gas ali sporije nego sto je primao. Sad je problem sto trza i to bas trza i to me izludjuje Elem pokusao da popravi pa se na kraju pomirio s tim da ne zna, trebao je doci neki njegov da to odradi ali tesko da od toga sta bude. S parama nisam bas a i ko zna koliko bi to kostalo pa sam odlucio biti sam svoj majstor uz vasu pomoc naravno. Dosta sam toga procitao pa bih ja polako njega dotjerivao. Sta mislite o tome? Naravno da racunam na vasu pomoc bez toga nista. A snimio bih sadasnju mapu pa ako sta zeznem da vratim nju. Ima li gdje da je detaljno opisana ta samokalibracija dakle cijeli proces od-do? A i autoadaptacija?
  • speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

sve se može probati,ali, moramo za početak znati,šta imaš od gasne opreme,pod haubom.

Comment

• Teodul
      CBC Početnik
      • 24.11.2013
      • 6
      • Samac
      • Passat 5

Oprema je stag ona poljska dijagnostika ako to pitate.

Comment

Working...
      X