podesavanje mape
Collapse
X
-
vise neznam sta da radim- potreban savet
Posle vise odlazaka kod majstora koji mi je ugradio plin evo kako je ispalo,
znaci auto je mondeo 2.0 145 ks ili 107 kw sekvent sistem stag 4 plus dizne crvene valtek, dizne izbusene na 2.4 zamenjeno sve kablovi bobina i svecice, motor radi ekstra na benzinu.Ima li neko neki dobar savet busiti dizne vise ili povecati pritisak na isparivacu jer mi majstor rekao to je to probaj ovako da vozis a meni potrosnja grad 16 litara. znaci bilo kakav dobar savet sta dalje , probano je svasta dizne 2.2 pritisak 1.4 , pa pritisak 1.1 i na kraju nista sad su dizne 2.4 i ovako izgleda
Last edited by stxigor76; 29.12.2013, 11:30.
Comment
-
-
Comment
-
-
Na ovo tvoje u zagradi dodao bih još i "ako je gas iole normalnog kvaliteta i ako se dobije količina koja je plaćena"...
Može se eventualno smanjiti malo potrošnja u režimima ubrzavanja između lera i srednjeg opterećenja, promenom k-tabele na ekranu 3D. Ali, to se mora uraditi jako pažljivo jer ako se samo malo pretera vremenom će ventili otići u večna lovišta... Inače, koliko taj auto troši benzina pod istim uslovima?Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...
Comment
-
-
Mene pre svega interesuje mapa koju sam dobio znaci plasim se lose smese da nebi doslo do pregorevanja ventila i slicno. Za potrosnju manje vise ok ako mora 15 litara ali kako Vama izgleda mapa koju sam dobio jel ovo za normalan rad motora. Hvala
Comment
-
-
Pošto već imate laptop, interfejs i program (osim ako fotografije nisu napravljene dok ste bili kod majstora), sedite u auto, provozajte ga u što više različitih režima i proverite lambda-signal. Ako je lambda stehiometrijska u "steady" režimima i pretežno bogata u tranzicijama (osim u deceleraciji i cut-offu) sve je u najboljem redu i potrošnja gasa je baš takva kakva treba da bude.
Meni lično poslednja mapa izgleda savršeno, mada ni ona prethodna koju ste postavili uopšte nije bila loša.
U vezi poslednje mape -skidam kapu i čestitam kolegi koji je ugradio uređaj, ko god da je. I voleo bih da kada sledeći put odete kod njega da mu moje čestitke prenesete ili ga uputite da ih sam ovde pročita.
Pozdrav i uživajte u svom gasnom uređaju!Last edited by slavko_bgd; 30.12.2013, 00:13.Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...
Comment
-
-
Napon od 800 mV ukazuje na siromašnu smešu, što nije relevantan podatak, naročito, ako se radi o merenju na gas. Jedina korist, što pokazuje prisutnost i ispravnost sonde. Druga stvar je, ako ti ecu prijavljuje neku grešku u vezi sa napajanjem gorivom i palenjem, pa je potrebno podešavanje.
Ako ne prijavljuje, radi se o radu u granicama regulisanog režima 0.97>x<1.03 lambda faktor. Dodavanjem gasa, napon treba da pada.
Napon zavisi i od tipa sonde.
Više o tome:
Lambda sonda; stohiometrijski odnos i lambda
graph.gif (GIF Image, 260 × 260 pixels)
Lambda sonda
Comment
-
-
Franjo brate...
0 Je siromašno a 1 je bogato.
Stihiometrijski odnos je nešto što meri samo Wideband lambda sonda, imaju je naka novija auta ali to onda nema veze sa naponom i ovo nije sigurno takva jer da jeste bila bi spaljena od gasnog računara ako bi se prikopčala.
Kod te sonde kad se kreće oko 1 je dobro.
Za pitača:
Imaš bogatu smešu što moe biti posledica neadekvatne mape ili nekog kvara na diznama ili..
Uglavnom, svrha podešavanja je da se na plinu i benzinu lambda sonda ponaša identično.
Comment
-
Comment