Imam sekvent Tomasseto na Peugeot 806 2.0 T. Prvih godinu i pol radilo bez problema, a onda je jedne zime na -10 stupnjeva isključilo plin. Od onda problemi kada krene zima. Što je vani hladnije to prije isključi plin i više ga nikako ne mogu aktivirati dok se motor potpuno ne ohladi, čak i ako zatopli u međuvremenu. Serviser ga je tri puta ispitivao i sva tri puta utvrdio da je sve ispravno. Mijenjao termostat sustava hlađenja, čisto da nije možda u pitanju da ne dobiva dovoljno topline pa smrzava isparivač. Ništa. Dok je vani iznad 10 stupnjeva, sve radi. Čim počne padati, počinju problemi. Nekako mi je MAP najsumnjiviji, posebno jer mnogi tvrde da je to slaba točka Tomasseta, ali serviser tvrdi da je ispravan i da je nepotreno bacati novac na novog. Na raznim autoplinskim forumima sam već nekoliko godina i što je najgore, nikoga nisam našao da ima takve probleme. Najviše me zanima zašto se plin ne da ručno aktivirati dok se motor potpuno ne ohladi? Nakon toga prihavti, radi nekih sat vremena na plin i opet izbaci. Čini mi se da duže drži na plinu na autocesti kada nema promjena gasa niti brzine.
Ima li Dora kakvu ideju?
Ima li Dora kakvu ideju?
Comment