sad vozi na benzin,da se lepo formira benzinska mapa,pre nego li odeš kod drugara
BMW 735i ac stag tng
Collapse
X
-
Ako je otkačen vakum džaba mu skupljati.BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300
Peugeot 206 1.4i XS (ženin) STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta N HANA 2000 tip C
Comment
-
-
Originally posted by MarkovicBMW View Postpa nzm moguce,al videcete kad slikam one parametre ako to pomogne ...
i zaboravio sam...desilo mi se par puta,recimo vozim normalno i auto od jednog izgubi gas,znaci kako dam gas on se ugusi i kao da umre motor na trenutak dok nepustim gas necuje se,kad pustim gas radi nekako na leru,dodam gas on se ugasi i tako neko vreme pa proradi posle pa mi se ponovo to desi ... jel moze da to bude uzrok tog vakuma ili MAP senzoraBMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300
Comment
-
-
ali evo kako stoje stvari...slikao sam sve i primetili smo neke probleme ...
prvo sumnjamo,tj sumnja da MAP senzor nevalja,tj cas radi cas ne ... prosli put kad smo ga kacili MAP je bio 16(i to zakucam koliko mi se cini) pa je reko drugar ajde pusti ga pa cemo videti kad dodjes opet ... sad smo kacili i MAP je bio oko 30(varirao je) kako i treba valjda
e sad ovako kad sam upalio auto,pustio sam ga da se zagreje na benzin normalno,prebacio na plin radilo sve super ... evo i parametra od tad...
ove je vec poceo da obara pritisak ...
e i sad krecu problemi,poceo je da obara pritisak i da se ponasa kao da nema plina sto rece drugar ... i od tad je poceo cudnno da radi na leru kao da hoce da se ugasi polako,kako mu dodam gas on kao da prestane da radi,pustim jedva radi i oce da se ugasi,i kad sam durgi put dao gas on se ugasio ...
e sad sipao sam za 1000 plin pre toga i presao sam 5 km,pa kontam da ima i plina i da je nesto drugo problem...
evo slike kad je poceo da obara pritisak ...
a evo i slike dok je samo bio na benzinu ...
a evo i mesta gde je izbusev vakum ...
nadam se da mi sad mozete pomoci zasto mapa izlazi onako i to sto nece da primi gas,valjda tad kad opadne pritisak ...
ja i drugar nismo nista cackali dok nevidim sta cete vi da mi kazete,pomogao mi taman oko ovog slikanja ja se nebih setio ovako ...
eto to je to,nadam se da cu uspeti da resim ovo,ako treba jos nesto vi kazite ...
evo ovako slika posto se ovako slabo vide brojevi
Discover the magic of the internet at Imgur, a community powered entertainment destination. Lift your spirits with funny jokes, trending memes, entertaining gifs, inspiring stories, viral videos, and so much more from users.
Discover the magic of the internet at Imgur, a community powered entertainment destination. Lift your spirits with funny jokes, trending memes, entertaining gifs, inspiring stories, viral videos, and so much more from users.
Last edited by MarkovicBMW; 30.01.2014, 19:16.
Comment
-
-
ja bi počeo od poslednje slike(ekran PC-a):
1-Obrtaji na leru,previsoki(srediti)
2-Map, nedostaje vakuma
3-Vreme ubrizgavanja benzina,previsoko
Prvo bi trebalo ovo srediti,pa onda eventualne probleme sa gasom.
Mada tek sad vidim,zašto je temperatura reduktora tako niska??? jesi li to slikao na nezagrejanom motoru??? ako jeste,otpada ovo što sam gore naveoLast edited by speedplus; 30.01.2014, 19:33.
Comment
-
-
Može i od mene jedno pitanje, pošto vidim da imaš ASC, guši li se na benzinu? Ako jeste rastavi i očisti motor gasa.BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300
Comment
-
-
Originally posted by MarkovicBMW View Postnepali se nista od toga ...
Ovo crveno zaokruženo u sredini table. Ako ne pali pri davanju kontakta neko je zamaskirao lampicu izolir trakom. Pitam ovo iz razloga što sam skoro 10 godina vozio BMW-e sa EML i standardni problem gubitka gasa je takozvani DK motor koji pogoni leptir gasa.
P.S. 750i ima 2 takva motora. Dok nisam nabavio rezervne nisam se riješio problema. Uvijek jedan zapinje.Last edited by bmw735i; 30.01.2014, 20:13.BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300
Comment
-
-
jel je poceo da stoji tako od kad sam ga ocistio,pre je bio ispod hiljadu ...
a temperatura,zagrejao se do 70 stepeni,kao na slici...nzm dal sam trebao vise ?
a sto se tice EML nepali mi se uopste ta lampica,mozda zato sto je auto manual,i ono je slika sa interneta(slika motora) i nerazumem kakve veze ima EML sa tim,onda bih to i na benzinu radio,a na benzinu radi sasvim normalno ...
Comment
-
-
Sory mislio sam da je tvoj motor u pitanju. Ako imaš sajlu gasa zanemari moja pisanja odnosi se samo na M30 sa EML/ASC tj drive by wire. I nije važno jeli ručni ili automatik, moj 735i je bio ručni a 750i automatik i obadva imaju EML lampu električnu klapnu gasa bez sajle. 735i samo radi ASC-a a 750 i radi sinhronizacije lijeve i desne strane motora.BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300
Comment
-
-
Originally posted by speedplus View PostMada tek sad vidim, zašto je temperatura reduktora tako niska??? Jesi li to slikao na nezagrejanom motoru??? Ako jeste, otpada ovo što sam gore naveo.
Šta bi se promenilo, postavkom switchover na 30C?
Comment
-
-
Koliko sam ja skontao,temperatura isparivaca nije ni na jednoj slici bila 38 ?
ajd da probam slike da stavim redom ...
u ovom trenutku auto radi najnormalnije...
e sad vec kako opada pritisak pocinje da brlja,i na dodavanje gasa kao da se ugasi,pustim gas radi na leru dam opet gas on se ugasi...znaci ponasa se kao da nema plina,samo u tom slucaju treba da pisti valjda i prebaci na bezin a ovde nece ...
evo i treca slika,sad je pritisak jos manji i tu vec sam pocinje jedva da radi na leru i oce da se ugasi,kako pipnem gas on se ugasi ...
a ovo je samo na benzinu ...
Last edited by MarkovicBMW; 31.01.2014, 11:35.
Comment
-
Comment