Obrnulo se pokazivanje nivoa gasa u rezervaru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Blackeyed
    CBC Senator XXL
    • 06.07.2005
    • 402
    • Novi Sad

Obrnulo se pokazivanje nivoa gasa u rezervaru

Lanos (1.4, 55KW, 2001 god), ugradjen je AC Stag 200-4 i Tomasetto AT09 pre skoro 2 godine, sve je radilo bez problema, tj. radi i sada ali imam jedni "glupost" koja se javila sada za vikend.

Nivo gasa u rezervaru je bio na prvoj zelenoj diodi sa tendencijom da uskoro upali rezervu. Pri jednom paljenju se odjednom upalio 3 zelene, mislo sam da je auto bio malo pod uglom pa plovak ima pogrešan položaj. Sledeći dan bile su upaljene sve četri diode iako je auto bio na ravnom.

Mislo sam da se plovak zaglavio pa sam kontao da posle sipanja goriva će da se vrati u normalu. Imam toro bocu (mislim da je 42 litra ili tako nešto, već sam zaboravio) i sipao sam oko 24 litre gasa. Na moje iznenadjenje, na prekidaču se upalila crvena dioda, kao da je rezervar prazan.

Znači, kompletno se obrnulo pokazivanje nivoa gasa, kako je to moguće? Jel računar upravlja tom signalizacijom ili je to direktno povezano sa davačem na plovku ?

Auto ide normalno i prebacuje benzin-gas kako je i ranije i radio...
    "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

To se podešava u opcijama, ima rastući i opadajući, nekako si uspeo da resetuješ ECU pa je promenio "ugao gledanja"
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Blackeyed
      CBC Senator XXL
      • 06.07.2005
      • 402
      • Novi Sad

Hvala na odgovoru! Znači to je to...
      "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

Working...