Vozim alfu 147, 1.6, 88kw. Ugradjen je tng uredjaj (Ac Stag 200, Tomaseto isparivač, Valtek dizne). Nakon ugradnje i vožnje od nekih 30-ak km počinje problem u vidu paljenja MIL lampice inače auto radi normalno. Dijagnostika pokazala dve greske P1177 i P1178 (mixture strengtht). Dobio sam objasnjenje od majstora koji je ugradio uredjaj da je to normalno i da ne brinem pošto auto radi dobro. Pošto to nije normalno promenio sam još dva majstora koji su podešavali pritisak, stelovali mapu i menjali promer na diznama medjutim uvek se posle 30-ak km upali lampica i uvek iste greške. Na kraju je povezana jedna lambda sonda i od tada je stanje još gore tj. sada izbacuje šest grešaka, sve vezane za smešu. Interesuje me da li je stag 200 odgovarajući za ovaj auto? Da li može I da li treba mapu štelovati u voznji? Da li treba uopšte da se poveze lambda sonda posto auto ima dve sonde pre katalizatora, a jedan izvod iz komjutera koliko sam razumeo? Da li je potrebno stelovati i dizne? Ovo pitam čisto da budem bar malo upućen da mi razni majstori ne pričaju bajke i da me ne gledju kao da sam pao s marsa kad im pomenem nesto od toga. Inače probao sam da vozim samo na benzin, lampica se gasi posle nekog vremena I ne pali se sve dok ne počnem da vozim na plin.
Hvala unapred. Pozdrav
Hvala unapred. Pozdrav
Comment