Alfa 147 problem sa plinom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jstef
    CBC Početnik
    • 08.02.2014
    • 3
    • Bujanovac
    • alfa romeo 147

Alfa 147 problem sa plinom

Vozim alfu 147, 1.6, 88kw. Ugradjen je tng uredjaj (Ac Stag 200, Tomaseto isparivač, Valtek dizne). Nakon ugradnje i vožnje od nekih 30-ak km počinje problem u vidu paljenja MIL lampice inače auto radi normalno. Dijagnostika pokazala dve greske P1177 i P1178 (mixture strengtht). Dobio sam objasnjenje od majstora koji je ugradio uredjaj da je to normalno i da ne brinem pošto auto radi dobro. Pošto to nije normalno promenio sam još dva majstora koji su podešavali pritisak, stelovali mapu i menjali promer na diznama medjutim uvek se posle 30-ak km upali lampica i uvek iste greške. Na kraju je povezana jedna lambda sonda i od tada je stanje još gore tj. sada izbacuje šest grešaka, sve vezane za smešu. Interesuje me da li je stag 200 odgovarajući za ovaj auto? Da li može I da li treba mapu štelovati u voznji? Da li treba uopšte da se poveze lambda sonda posto auto ima dve sonde pre katalizatora, a jedan izvod iz komjutera koliko sam razumeo? Da li je potrebno stelovati i dizne? Ovo pitam čisto da budem bar malo upućen da mi razni majstori ne pričaju bajke i da me ne gledju kao da sam pao s marsa kad im pomenem nesto od toga. Inače probao sam da vozim samo na benzin, lampica se gasi posle nekog vremena I ne pali se sve dok ne počnem da vozim na plin.
    Hvala unapred. Pozdrav
  • speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

Stag 200 je,po fabričkoj deklaraciji, predviđen za motore sa maximalno euro 2 standardom.Viđao sam ih ugrađene i na euro 3 i ne prave probleme,ali isto tako sam ih viđao na Eu 3, gde prave probleme,to jest,prosto rečeno, utiču na paljenje MIL lampe.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Lambda sonda (povezivanje) je u funkciji pomoći majstoru prilikom štelovanja, ne utiče an rad samog uredjaja, bar ne kod Stag-a 200.
      To što ti se dešava je stvar podešavanja. Bez parametara je teško reći šta nije dobro podešeno.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• jstef
        CBC Početnik
        • 08.02.2014
        • 3
        • Bujanovac
        • alfa romeo 147

Hvala na odgovorima. I ja pretpostavljam da je u pitanju podešavanje. Do sad je svaki put radjena čini mi se samo auto kalibracija, i neko štelovanje nakon toga koje traje bukvalno minut i to je to. Videću ako mogu da slikam parametre pa da postavim ovde.

Comment

• ragazzoni
          CBC Senator XXL
          • 24.02.2009
          • 774
          • Obrenovac i okolina
          • Opel Omega 2.0i-16v

Uglavnom, da ne kažem uvek kod ovakvih stvari je problem mapa ubrizgavanje. Generalno ne prati motor u svim režimima. Ne bi trebalo da se pali ta čuvena žuta lampa, CHEK ENGINE, MIL.
          ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
          Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

Working...
          X