U pitanju je bmw 320 e36 '93god, stag 300-6 sa cilindricnom bocom, tomaseto isparivac. Imam problem sa pokazivacem nivoa plina jer uvek pokazuje da je boca puna. Ne znam stvarno koji je tip senzora na boci jer ne moze ni da se vidi lepo, nigde ne pise. Na programu ac synchro 1.14. (jedino tu verziju racunar prihvata konekciju, pretpostavljam da je ecu stag-300 starije proizvodnje, pre 2009-te ) izabran je tip 50ohm growing.. Probao sam automatsku kalibraciju nivoa gasa pri punjenju boce po uputstvu ali nista (procedura da se drzi pritisnuto dugme b/g, ugasi se auto, iskljuci kontakt, pusti se dugme i kad se zavrsi punjenje opet ukljuci kontakt itd). Moram da napomenem da kada u programu kliknem na controler info, ne prikazuje nista, prazno. Mozda je ECU neka pirat verzija, kopija ili sta, lupam pa mozda zbog toga i ne radi kako treba, uostalom sve druge parametre prikazuje kako treba, ili je firmware u pitanju, to nisam proveravao..? Hvala unapred
Problem sa pokazivacem nivoa plina
Collapse
X
-
Skineš senzor, staviš bilo kakav metal na dno (šrafciger) pa okrećeš od punog do praznog i menjaš uslove. Ako i dalje ništa ne pokazuje, nije odgovarajući senzor. Ako je plave boje nije odgovarajući, to su divča majstori stavljali jer je "jeftinije". Treba da je zelene boje, danas već može neki plavi ali u to vreme ne...
-
-
Praistorijski ti je ventil pa uz njega ide takav senzorOno što možeš da uradiš je da kupiš nov senzor, kod Karića ili negde i da ga montiraš tako da ga zalepiš na mesto kazaljke . Pre lepljenja moraš skinuti iglu za kazaljku i naći pravi položaj kako ga treba okrenuti. Naspram stare kazaljke.
Comment
-
-
Taj Lovato senzor ima 3 provodnika: napajanje (5V ili 12V, zavisno od senzora), masu i signal. Kada motor radi na gas prvo proveri unimerom da li senzor na boci dobija napajanje na nekom od pinova, 5V ili 12V. Ako nema napajanja nema ni promenljivog napona na signalnom provodniku senzora, tako da ECU nema šta da "pročita" i prikaže na indikatoru kao nivo goriva. Inače, kada su pravilno povezani ti "praistorijski" senzori rade poprilično tačno...Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...
Comment
-
Comment