Molim za pomoc tomaseto i stag

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alekco
    CBC Član
    • 11.02.2010
    • 14
    • Barajevo

Molim za pomoc tomaseto i stag

Pozdrav, ako neko moze da mi pomogne makar do utorka kada cu da odem do servisa jer moram na put...a nisam siguran u auto.
    Imam ugradjen taj sekvent i mislim da je stag 200. Prekidac je kockica sa jednim tasterom i par led dioda za nivo gasa. Juce prilikom startovanja automobila konstantno je pistao...bez prekida. Auto trza na ler gasu...ugasim ga...upalim opet isto. Pritisnem prekidac on ugasi plin i ajde tako dodjem do kuce. Medjutim , danas primetim da lampica koja inace sija kada je auto na gasu ili treperi kada je na benzinu sija non stop. Ne sijaju lampice od nivoa plina a sto je najludje sija i kada je auto ugasen...bez kontakta.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Za početak proveri minus i plus na akumulatoru, tanje žice koje idu na gasni ECU. Na plus žici imaš osigurač.
    Bojim se da je to sve što možeš da uradiš na brzinu, bez znanja i alata.

Ako ti treba auto, a neće da radi u toj kombinaciji, izvadi taj pomenuti osigura i treba da radi na benzinu normalno.
    Ukoliko i dalje ima svetlo na prekidaču onda je nešto u gadnom kratkom spoju.

Ako je crkao gasni ECU moraš skinuti emulator sa benzinskih dizni (ukoliko nije letovano) i time bi gas bio totalno isključe ako skineš osigurač i vratiš original džekove za benzinske dizne.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• alekco
      CBC Član
      • 11.02.2010
      • 14
      • Barajevo

Izvadio sam mali osigurac iz kucista na kablu. 15A. Ne sija vise mala led lampica na prekidacu. Mene je prvenstveno uplasilo to sto je pisao konstantno. Do duse ja sam kliktao dugme i prestalo je da pisti. Ali posle toga lampica se nije gasila ni kada iskljucim auto. Servisiran je redovno, filteri, reparacija dizni...ali imam neki osecaj da popravka nece biti ni malo jeftina.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Ako pišti kad daš kontakt im neki strujni kvar, neka špulna, ECU ili ima kratak spoj negde...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• alekco
          CBC Član
          • 11.02.2010
          • 14
          • Barajevo

Ma ne pisti. Sada samo svetili lampica pored tastera. One za nivo goriva ne svetle. Niti moze da se bira B/G. Osposobio sam ga da mogu da vozim na benzin. Sad sto ce me put kostati 6000 sta da radim. Dora hvala na pomoci

Comment

• alekco
            CBC Član
            • 11.02.2010
            • 14
            • Barajevo

ECU plina je izgubio podesavanja. Zakljucao se i ostao tako. Neka greska je bila u pitanju...da li je padao napon ili nesto trece. Pri ocitavanju u servisu, serviser mi je rekao da se ECU resetovao 255 puta. Ubacen novi software i firmware i to bi trebalo da bude to.

Comment

Working...
            X