Prvo sam imao probleme sa vodom (probusen hladnjak i posuda od vode usledkvara koji sam sanirao) tu je plin pravio problema i isparivac se zamrzavao, vozio sam ga malo na benz malo na plin. Sad sam probleme sa vodom regulisao i isparivac je stalno vreo, ali auto radi kao na tri cilindra. Da napomenem posle prve popravke a pre zamene hladnjaka i posude sam kod IvanaT promenio membrane na isparivacu. Nazalost serviser mi se ne javlja na telefon a u Podgorici sam pa vas molim da mi objasnite kako mogu da dijagnostikujem problem, u pitanju je tomaseto. Ne znam da li smem u radu da iskopcam jednu po jednu diznu pa da vidim da li neka od njih steka. Presao sam oko 100.000 sa ovim plinom.
Problemi sa plinom
Collapse
X
-
prvo kako radi na benzin,redi li normalno ili ne .Nemozes da iskljucujes diznu po diznu jer ce registrovati to kao gresku i odmah prebaciti na benzin ;uzmes spicangle pa stegnes crevo koje ide sa dizni na usisnu granu ,jedno po jedno pa vidi koji neradi cilindar ali samo ako dobro radi na benzinu.
-
-
Otkači obe kleme sa akumulatora i ostavi tako recimo sat vremena. Trebalo bi da pogubi parametre i da vreati na fabričko podešavanje. Za to vreme skini svećice i vizuelno najbolju stavi na prvi cilindar pa sve tako redom. Možda su zapravo svećice loše?!
Comment
-
-
Originally posted by nikola_VUK View PostPrvo sam imao probleme sa vodom (probusen hladnjak i posuda od vode usledkvara koji sam sanirao) tu je plin pravio problema i isparivac se zamrzavao, vozio sam ga malo na benz malo na plin. Sad sam probleme sa vodom regulisao i isparivac je stalno vreo, ali auto radi kao na tri cilindra. Da napomenem posle prve popravke a pre zamene hladnjaka i posude sam kod IvanaT promenio membrane na isparivacu. Nazalost serviser mi se ne javlja na telefon a u Podgorici sam pa vas molim da mi objasnite kako mogu da dijagnostikujem problem, u pitanju je tomaseto. Ne znam da li smem u radu da iskopcam jednu po jednu diznu pa da vidim da li neka od njih steka. Presao sam oko 100.000 sa ovim plinom.
Ako iskopčaš fizički bilo koju diznu sistem će preći komplet na benzin jer će prijaviti grešku u strujnom kolu.
Softver je besplatan na AC sajtu pa ako imaš interfejs možeš isključiti pojedinačno ili više dizni radi testiranja da li ispravno rade. Mora ostati bar jedna gasna dizna uključena da bi i dalje radio na gas...
Neka dijagnostika da priručnim alatom je da se kombinirkama ili sličnim klještima (tupa da ne oštete creva) kratkotrajno stisne u toku rada motora na gas crevo od svake gasne dizne pa će promena rada ukazati gde "promenjljivije" radi...
Rekao bih po opisu da ti je jedna gasna dizna izumrela...
Comment
-
-
Pre svega hvala svima na pomoći, dijagnostika upravo završena i jedna dizna definitivno ne radi, e sad šta dalje, da li menjati uloske dizni (vidim da je znatno jeftinije od kompletne zamene), da li mogu da se čiste, šta od toga mogu sam da uradim? Dizne su žute i imaj oznaku da su od jednog oma! Sad sam gledao nekesnimke na netu izgleda mi dosta jednostavna ova reparacija?Last edited by nikola_VUK; 20.07.2014, 12:56.
Comment
-
-
Ako imaš pravu garnituru za reparaciju sa cilinrom, klipom i gumicama onda vredi raditi reparaciju ali to je onda opasno blizu ceni novih dizni.
Menjati samo klipove je bacanje vremena i para.
Comment
-
-
Ovo sam video na netu, ne znam dali je to to?
Auto delovi i alati : Auto gas set za reparaciju dizni - ID 14064208 - Kupujem Prodajem
Comment
-
-
-
Kod istog je lika samo što je onaj oglas istekao
Auto delovi i alati : Auto gas sequent dizne - ID 14232822 - Kupujem Prodajem
Piše da su orginal!
Comment
-
-
To se sa slike teško da zaključiti. Nisam njihov portparol ali ta cena je kod Karića slična...
Comment
-
-
Ima i ovako, nego ne znam kad će mi doći iz Poljske:
4x VALTEK Injector Rail Repair Kit - SET OF 4 - LPG Autogas - NEW! | eBay
Ispadne oko 18e sa dostavom, nego ide klasicnom postom, da li bi imalo svrhe ako bi otvorio i očistio ili isprskao onim karb cleanerom, dok ne stigne ovaj kit?Last edited by nikola_VUK; 20.07.2014, 17:18.
Comment
-
-
U opisu fali jedna reč (a i na slici) cylindar...
Pravi kit za reparaciju je 20-30 evra zavisi od...
Više se isplati uzeti komplet, i njega nekad treba proveriti komparatorom a za reparaciju ti obavezno treba komparator.
Comment
-
-
Ako nemaš komparator da proveriš hod, ne diraj mada je svejedno jer i ovako nevalja. Obično se raskuje klip pa poveća hod, mogao bi nešto podesiti da dodješ nešto kilometara ali da to popraviš čišćenjem ili podešavanjem nema šanse. Baciš i staviš novo...
Comment
-
Comment