Alfa 155-ugradjen gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zipa13
    CBC Član
    • 29.09.2014
    • 28
    • Vankuver
    • Alfa Romeo 155 Q4

Alfa 155-ugradjen gas

Pozdrav ljudi.
    Nov sam na forumu,da se ukratko predstavim,inace clan sam foruma ARCS pod istim nick-om.
    Zovem se Darko,iz Aleksinca sam,vozim Alfa Romeo 155 1.8 8v Twin Spark 3 godine,u koji je pre nedelju dana ugradjen sekvent gas,Ecu AC STAG 200-4,Tomasseto isparivac,i Valtek crvene dizne od 3 oma.
    Listao sam forum nekoliko dana vec,i uglavnom sam pokapirao osnovne stvari oko podesavanja,itd,i imam nekoliko pitanja,i nekoliko slika da prilozim,pa ako neko moze da mi odgovori,kakvo je stanje,sta treba da se promeni itd.
    Obrisao sam mape,odvozio na benzin 22km svi rezimi voznje,vratio se kuci,uradio auto kalibraciju,i odvozio tu istu rutu na plinu,s'tim da sam imao problema,auto nece da primi gas,trza i gusi se.Upravo to je i moje pitanje,da li neko iz prilozenih slika,moze da mi objasni zasto je to tako?Prva slika je prethodna mapa benzina i plina,od kako je izasao iz servisa(potrosnja je 11.5 na otvorenom)a druge slike su sad pre i posle kalibracije.
    Unapred zahvalan na odgovorima..

• Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Na prvoj slici je sve manje više oko, nije dobra mapa ali je dobra osnova, trebala se malo doraditi. Onda si ti uzeo stvar u svoje ruke i sve slejbo
    Prva stav, potpritisak nije dobar, ili nije dobro uzupčen ili negde vuče falš vazduh.

Meri se, pravi mapa na banzinu i na plinu posle kalibracije. Kako si uradio, istim načinom vožnje.
    Sad odeš i kupiš nove dizne (mesingani deo) i vratiš na meru na kojoj su bile

Ukratko, prva mapa nije dobra ali je tvoja 5 puta gora. Neće da primi gas može biti zbog neodgovarajuće smeš ili loše struje.

Za bolju dijagnostiku treba više opisa (detaljnije) problema.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zipa13
      CBC Član
      • 29.09.2014
      • 28
      • Vankuver
      • Alfa Romeo 155 Q4

Sva sreca pa sam sacuvao staru mapu,jer sam znao da cu nesto da s****m,ha
      Dora,znam da je i podpritisak los,treba da bude oko 0.30-0.35 prskao sam kontakt sprejom oko svih crevca za vakum,usisne grane itd,i ne menja rad.Da li je moguce da je protokomer los,pa da je zbog njega taj problem?Jer mi je i benzina trosio kao Sovjetska dizel podmornica,13-15 litra.
      Resio sam problem malopre,sto se tice gusenja,stucanja,itd,na ovoj trenutnoj mapi,samo sam mnozioce podigao,i auto radi odlicno sam,nema da stucne,ide lepo,e sad da mu istestiram potrosnju.Nisam u mogucnosti da trenutno izbacim sliku tog podesavanja,ali izbacicu popodne kad dodjem kuci :-)
      Zapamtio sam da mi je sada posle pomeranja mnozioca,vreme otvaranja benzinskih dizni 3.2-3.5ms,a plinskih 4.2-4.5ms.E sad,kakva ce pottrosnja biti,to cu videti uskoro,jer prelazim dosta km dnevno :-)
      Dora,hvala ti na odgovoru,i sugestijama,moje pivce kad se vidimo

Comment

• potyo
        CBC Član
        • 30.04.2013
        • 97
        • Ada
        • Laguna 1.6 16V 1999

Originally posted by Dora View Post
        Prva stav, potpritisak nije dobar, ili nije dobro uzupčen ili negde vuče falš vazduh.
        Mali offtopic, koliki je normalan podpritisak na leru kod renault lagune 1,6 iz 1999?

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Nemam pojma za Lagunu kao i za mnoge druge aute, ima negde zapisano za svaki auto, to je bitan podatak za proveru ispravnosti vozila. Znam da za normalne automobile vrednost neide preko 0.5 a ni ispod 0.25 .... To su ekstremne vrednosti, obično je izmedju 0.30 i 0.40 ...
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zipa13
            CBC Član
            • 29.09.2014
            • 28
            • Vankuver
            • Alfa Romeo 155 Q4

Evo mene,sa slikama od danas,sve sto sam uradio je samo sam pomerao mnozioce,i auto mi sad perfektno radi,nikakve zamerke nemam,lepo vuce,vise ne secka do 2000rpm(a seckao je kad je ugradjen plin),sto se tice potrosnje,kad dosipam opet,javicu informacije.
            SAmo me zanima,ako neko zna,da li uzrok velikom podpritisku moze biti neispravan protokomer,ako neko zna?

Comment

• rados
              CBC Senator XXL
              • 02.03.2011
              • 539
              • G.Milanovac SRBIJA
              • OPEL ASTRA G Z16XE

protokomer nebi trebao da ima veze sa potpritiskom on je pre klapne ili falsira negde vazduh ili nije uzupcen motor dobro,proveri crevo servo aparata ili sam aparat.

Comment

• zipa13
                CBC Član
                • 29.09.2014
                • 28
                • Vankuver
                • Alfa Romeo 155 Q4

Definitivno cu morati da razbucam ceo taj vakum sistem,da zamenim sva creva,i gumice na usinoj grani,pa da onda probam.Motor nije radjen,jos nije otvaran,jedino ako je nekako prezubio,u sta sumnjam,dakle ostaje mi fals vazduh.

Comment

• Flavio
                  CBC Senator XXL
                  • 13.06.2006
                  • 1926
                  • 012 Centar
                  • KaraWagon 1.4T.Spark

Teška posla da je prezupčio, bar koliko sam ja u toku ... Mng realnije stvari su, da te j...u gume "grana-glava" ili čak i servo. Obe stavke su čest problem na tom motoru/ autu

p.s.
                  Sad znam koga mogu da "masiram" za igranje oko "plina"

Comment

• zipa13
                    CBC Član
                    • 29.09.2014
                    • 28
                    • Vankuver
                    • Alfa Romeo 155 Q4

Skinucu sve,i prekontrolisati jedno po jedno,mislim,ja sam i ovako zadovoljan potrosnjom,ali zasto da ne bude sve tip top kad moze
                    Sto se tice igrarija oko plina,samo kazi kad i gde,opremljen sam totalno,umesto da vozim devojku na suvozackom mestu,ja vozim lap top,i auto sa otvorenom haubom,iz koga viri kabl za dijagnostiku,hah Tako da,tu sam,kad god treba,samo javi

Sto se potrosnje tice,11-12 litra,Pancevac-Kneza Milosa-Nemanjina-Carinski terminal iza autobuske,NENORMALNA guzva,2:15min mi je trebalo da stignem u jednom pravcu,i obratno,uglavnom,guranje po gradu non stop,kada je nestalo plina,potrosnja je bila 11.44.Ja sam prezadovoljan.
                    Last edited by zipa13; 02.10.2014, 19:53.

Comment

• Flavio
                      CBC Senator XXL
                      • 13.06.2006
                      • 1926
                      • 012 Centar
                      • KaraWagon 1.4T.Spark

Takodje msm da ti je sad potrosnja prva liga.
                      Ja sam na "slavina" Venturiju u (priblizno) istim uslovima imao 14-15/100, kako kad ... Isti motor (i auto).

Pod masazom sam vise mislio na neki How To savet al ... nikad se ne zna ... gde sve moze da se zadesi i situacija

Comment

• zipa13
                        CBC Član
                        • 29.09.2014
                        • 28
                        • Vankuver
                        • Alfa Romeo 155 Q4

Dok sam imao venturi,na otvorenom mi je potrosnja bila 10,a po gradu kao i tebi od 13 do 15 litra.
                        Kad pogledas,ni to nije mnogo
                        Sta god treba,tu sam,sve sto znam i mogu,pomoci cu Trenutno sam se uhvatio u neke projekte pravljenja LED farova za Alfu,kratko i dugo svetlo,i zadnja svetlosna grupa,ali o tome vise na ARCS i naravno,kad zavrsim sve,stavljam kompletnu proceduru izrade i rezultate

Comment

• Flavio
                          CBC Senator XXL
                          • 13.06.2006
                          • 1926
                          • 012 Centar
                          • KaraWagon 1.4T.Spark

To je ta potrosnja (bila)

Za ostalo a, oko LED radova mozes i ovde, u adekvatnoj sekciji Canonna

Comment

• zipa13
                            CBC Član
                            • 29.09.2014
                            • 28
                            • Vankuver
                            • Alfa Romeo 155 Q4

a uvek U pravu si,postavicu i ovde i tamo

Comment

Working...
                            X