Landirenzo Omegas, Rail dizne i prebacivanje benzin-gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dulegolub
    CBC Član
    • 04.12.2007
    • 45
    • Beograd, Voždovac

Landirenzo Omegas, Rail dizne i prebacivanje benzin-gas

Auomobil je VW Polo 2003 1.2 sa LR Omegas uređajem. Crkle su MED dizne i zamenjene su crvenim Rail diznama. Od tada se na gas prebacuje posle nekoliko sekundi bez obzira na temperaturu rashladne tečnosti i nema automatskog vraćanja na benzin kada nestane gasa.

Nabavljen je interfejs sa idejom da probam da podesim da duže radi na benzin ali sam shvatio da to nema mnogo smisla zbog puno vožnji na kratkim relacijama.

Vidim da su u podešavanjima izabrane Matrix dizne a guglao sam i uglavnom se vrti oko toga da Omegas može da radi sa diznama od 1 ohm (žuti Valtek ili Rail) i da se izaberu podešavanja kao da su MED dizne. Da li onda sa tim diznama od 1 ohm i Bosch senzorom koji mi je ostao mogu da napravim da opet ima pomenture opcije prebacivanja na gas i nazad na benzin?

Postoji li eventualno neko drugo rešenje? Naravno svestan sam da je jedna od opcija da kupim MED dizne ali je ona najdalja.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Za cenu Med dizni možeš ugradti komplet nov uredjaj sa svim senzorima.
    To nije predvidjeno za budženje ali ako se već budži obavezne su dizne od 1 om,Valtek preporučljivo.
    Problem koji imaš nema veze sa diznama od 1 ili 50 oma kao ni koji je proizvodjač, to je stvar podešavanja ili neispravnosti senzora za pritisak ako ga ima...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dulegolub
      CBC Član
      • 04.12.2007
      • 45
      • Beograd, Voždovac

Serviser je rekao da sa ovom postavkom nema mogućnost da radi kako je radilo što se tiče prebacivanja, pa sam zaključio da je do ovih dizni, a delovalo mi je logično jer kad povežem sa programom za Omegas kod izabranih Matrix dizni nema opcije za Bosch senzor.
      Jel to onda znači da može da se podesi i sa ovim crvenim i da ne moram kupovati druge?

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Taj koji je ugradio crvene je trebao da zna da treba žute. Slavko je dobar Landirencista, javiće se sa pojasni...

https.autogas.rs

Comment

• dulegolub
          CBC Član
          • 04.12.2007
          • 45
          • Beograd, Voždovac

To me i interesuje. Da li sa žutim mogu da imam potpuno funkcionalan uređaj. Nisam mislio da se žalim na ugrađivača već da vidim koje su sada opcije.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Sistem je predvidjen da radi sa MED diznama, ne sa Valtekom žutim crvenm ili roza... Sa žutim valtekom je najsličnije jer su najpribližnije po karakterstikama za MED dizne ali ponavljam, dizne nemaju veze sa problemom prebacivanja,
            Inače treba da se žališ što su ti ugradjene dizne koje ne mogu da rade, nevezano za problem koji ti je primarni, 3 oma neće nikad raditi kako treba.

https.autogas.rs

Comment

• rados
              CBC Senator XXL
              • 02.03.2011
              • 539
              • G.Milanovac SRBIJA
              • OPEL ASTRA G Z16XE

u pravu je Dora sto kaze za dizne ali ako je majstor samo zamenio dizne trebao je da ostavi isti senzor koji je bio i na med diznama Bosch ili Sensata;to je u opcijama omegas mislim da nemoze ispod 40 stepeni temp da se spusti prebacivanje.jedino ako nije izabran u programu senzor koji je na autu.ako su bile med dizne 1 om stavite valtek 1 om i radi sigurno uradio sam to mnogo puta.mogu iste te samo se zamene spulne od 1 oma i dizne se buse na 2,5 pa se nasteluje mapa i vozi

Comment

• dulegolub
                CBC Član
                • 04.12.2007
                • 45
                • Beograd, Voždovac

Dakle, dizne Valtek od jednog oma, razbušene na 2.5 mm, štelovanje i radi će.
                Na koliko podesiti hod dizni?

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Šta će raditi?

https.autogas.rs

Comment

• dulegolub
                    CBC Član
                    • 04.12.2007
                    • 45
                    • Beograd, Voždovac

Automobil na gas, prebacivanje na gas kada se ispuni uslov od 40 stepeni, automatsko prebacivanje na benzin ako nestane gasa.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Pišem ali ne čitaš...
                      Ostalo si rekao kako tako ali ti ovo treba il ite nervira da prebaci sa plina na benzin kad nestane plina a to sad ne radi. To radi map senzor koji utvrdjuje da nema pritiska u sistemu. I zato PONAVLJAM, okrugle ili kockaste dizne nemaju veze sa tim.
                      Još kraće, onaj ko je menjao dizne, ujebo je senzor ili je stavio da je pritisak uvek velik pa sistem nezna da nije ili ...Uglavno NEMA VEZE sa diznama.

Problem koji imaš nema veze sa diznama od 1 ili 50 oma kao ni koji je proizvodjač, to je stvar podešavanja ili neispravnosti senzora za pritisak ako ga ima...
                      ali ponavljam, dizne nemaju veze sa problemom prebacivanja,
                      Zaboravih na kraju, ako je stvarno omegas za taj softver da bi radio malo više od sitnog podešavanja treba hardverski ključ. Ako je krekovan onda džaba pričam.

https.autogas.rs

Comment

• rados
                        CBC Senator XXL
                        • 02.03.2011
                        • 539
                        • G.Milanovac SRBIJA
                        • OPEL ASTRA G Z16XE

odes kod majstora koji je to radio i ako zna on ce to uraditi,kazem ti resavao sam to tako kao sto sam napisao;naj bolje je sa orginalnim diznama ali su skupe ili sto kaze Dora za cenu med dizni zamenis celu prednjicu.rekao sam busis dizne na 2,5 ako su bili crni med injektori,ako su bili zeleni 2,2 a hod je 0,40.Igrao sam se sa tim pa sam sve to izmerio i zapisao.A to prebacivanje nema veze sa diznama kao sto kaze kolega Dora vec sa senzorima dali je BOSCH ILI SENSATA ti senzori moraju biti odabrani u programu,onaj koji je na autu
                        Last edited by rados; 30.11.2014, 12:36.

Comment

• dulegolub
                          CBC Član
                          • 04.12.2007
                          • 45
                          • Beograd, Voždovac

@Dora
                          To mi je sve jasno za funkciju map senzora. Zato je i napisano da je izabrana opcija Matrix dizni koja ne podržava Bosch senzor koji jeste fizički prisutan (dozvoljava izbor LR165 ili AEB025). Ako se izabere opcija Landi (med dizne), kod koje dozvoljava Bosch senzor, signalizira mi nekompatibilne dizne. Zato zaključak da je do dizni, ondnosno do toga da crveni Rail od 3 ohm može da radi samo kao Matrix ali onda bez Bosch map senzora.
                          Iz svega toga i moje pitanje da li će žute dizne moći da rade ako je izabrana Landi opcija koja daje mogućnost senzora koji imam.
                          Bitno mi je da je moguće uz Valtek od 1 ohm kako ste rekli, a ako ne mogu ja to uraditi zbog ograničenosti softvera uradiće neki serviser.

@Rados
                          Sad je ispalo kako je ispalo sa izborom servisa (a važi za bolji u gradu). Hvala i vama na korisnim informacijama o podešavanju i da ste to već radili i da može.

Comment

• speedplus
                            RIP Bio nam je drug!
                            • 15.01.2007
                            • 2419
                            • LAZAREVAC

tu postoji i problem sa temperaturom gasa,jer ako setuješ Matrix dizne,onda,odakle će ECU čitati temperaturu gasa,koji je predviđen da se nalazi u samom kućištu dizni.Sve u svemu,urađeno je sve onako,po Srpski,to jest prava Balkanska brljotina.Nije mi jasno samo jedno,kolika ušteda se očekuje,sa neispravnim uređajem za gas,to jest budženim da ne radi.Plinski uređaj se montira,valjda da bi ostvarili neku uštedu,ili se budži da bi imali čime da se zanimamo ???
                            Nemoj da me shvatiš pogrešno,ali probaj razmisliti,kuda vodi cela priča oko budženja.Po meni,svaki sličan slučaj,vodi u propast i ugrožavanje kako svog zdravlja ili života,tako i onih koji nas okružuju, a pritom,sve gubi finansijsku opravdanost
                            Dodaću i to da,umesto što plaćaš budženje,a uz to pritom i ne radi,dodaj još koji euro ili dinar i zameni celu prednjicu.Izbaci sve napolje,a delove koje si izbacio,stavi na oglase i prodaj,videćeš da onda to što si dodao,se poklapa sa iznosom,za koji ćeš prodati izbačene delove
                            Last edited by speedplus; 30.11.2014, 16:58.

Comment

• dulegolub
                              CBC Član
                              • 04.12.2007
                              • 45
                              • Beograd, Voždovac

Jel smatrate da omegas nipošto ne treba kombinovati sa Valtekom od 1 ohm i da to nikako ne može raditi dobro kako su neki do sada rekli?

Comment

Working...
                              X